Колата ми скърца. Помогнете!

Аватар
toyota_corolla
Обратна връзка:

Колата ми скърца. Помогнете!

Мнение от toyota_corolla » 13 Юни 2012 14:49

Здравейте, имам следния проблем. Колата ми е Тойота Корола 1.4 vvt-i 2003 г. Когато карам бавно или пусна на свободна се чува доста дразнещо скърцане от задна лява гума, като подам газ и ускоря скърцането изчезва. Имах такъв проблем зимата февруари месец само, че се получаваше като натисна спирачка и същата задна лява гума започва да скърца, но това ставаше само при натисната спирачка. Помислих, че факта се дължи на това, че преди време влезнах в една доста дълбока дупка. Закарах я в Тиксим Тойота качиха я да я гледат и казаха, че проблем няма, имало някаква ръжда по спирачките и за това така скърцали. Интересното е, че сега при натискане на спирачките скърцане няма, а се появява само както споменах по-горе при по-бавно каране. Какво може да е това? :help:

Аватар
bmitev

Re: Колата ми скърца. Помогнете!

Мнение от bmitev » 17 Юни 2012 11:49

Колега, погледни дисковете дали по периферията имат ръжда. Ако имат е възможно от нея да скърца и с едно престъргване за 20-тина лева ще ти се реши проблема (най-много ако ръждата е изяла накладките, да ти се наложи да ги подмениш). Другият вариант е да ти задържат челюстите на спичачните апарати. Също лесно се оправя с почистване, раздвижване и смазване. Има и вариант жилото на ръчната да ти задържа леко. Без да се погледне е трудно да се конкретизира от какво е скърцането.
Най-хубавата кола е служебната. На второ място са всички нови коли под наем

Аватар
toyota_corolla
Обратна връзка:

Re: Колата ми скърца. Помогнете!

Мнение от toyota_corolla » 09 Юли 2012 12:36

Карах в продължение на около 15 мин със скорост 120 км/ч и интересното е дали ръждата се е издуха дали какво, колата вече не ми скърца. punk.gif

Публикувай отговор