Понеже може да се окаже полезна темата, за други колеги, съм длъжен да кажа какви са резултатите.

Закарах "Каринката", във ВиА Интеркар Плевен. Казаха ми цена за диагностика 15.00 лв., което ми се стори супер разумно. Диагностиката показа проблем с датчика за температурата. За цял ден, палене, гасене, чакане да изстине и пак така...колата нито веднъж не изгасна сама. !?!?! На края на вечерта, когато са я местили чак тогава е изгаснала...и съответно симптомите които описах. Симулирали са "топъл двигател", чрез термо датчика и колата е запалила от ряз.!
За диагностика на колата, арматурното табло, смяна на датчика със "съвместим".../че другия беше около 200.00 лв/......ми взеха 86.00 лв. Сега колата работоти, не съм я и карал много де, но не прави проблем...поне за сега....

Ако знаех проблема, щеше да ми излезе повече от на половина цената, но съм много доволен от момчетата, които се отнесоха с внимание и за миг не съжалявам за парите които съм дал. Арматурното табло, се оказа проблемно..и сега ще търся и там решение...за което ще пиша по-късно....

Поздрави.....