Борд комп...
Борд комп...
Става въпрос за Авенсис 2.0 Д4Д 2002 , като нулирам борда и тръгна за извънградско средната ми скорост изписвана на борд компа никога не се е качвала над 25, 30 км/ч.
Също така оставащите километри с количеството гориво несъответсват, тъкмо светва лампата за горивота, колата показва среден разход 5.1 и оставащи още 320 км. Така веднъж показваше че мога да мина още 70 км и колата изгасна за гориво... Някой някаква идея по въпроса
Също така оставащите километри с количеството гориво несъответсват, тъкмо светва лампата за горивота, колата показва среден разход 5.1 и оставащи още 320 км. Така веднъж показваше че мога да мина още 70 км и колата изгасна за гориво... Някой някаква идея по въпроса
- iovkito
- Благодарил/а: 18 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Имах подобен проблем , който се оправи след откачане на клемите на акумулатора. В резервоара имаше около 20 литра гориво и ми показваше , че километрите , които могат да се минат са около 150 . Стори ми се много нереално и напълних резервоара догоре - километрите пак си стояха на 150. След разкачането на клемите и каране няколко километра си преизчисли по средния разход оставащите километри и показанието се промени на 900. От тогава не съм имал проблеми.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 360 пъти
- Получена благодарност: 395 пъти
2002г не се нулираше автоматично БК...
Като гледам дизелаците все се оплакват от грешен БК.
Навярно тойота нещо са оплели жичките само при дизелака, защото с бензинката не съм имал проблем (освен неточния остатъчен пробег и по-простия БК - доста по-зле от на един Опел)...
Като гледам дизелаците все се оплакват от грешен БК.
Навярно тойота нещо са оплели жичките само при дизелака, защото с бензинката не съм имал проблем (освен неточния остатъчен пробег и по-простия БК - доста по-зле от на един Опел)...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
БК на Авенсис 2 наистина е много смотан.
Като напълня резервоара показва примерно, че с наличното гориво могат да изминат 670 км, а реално могат да се изминат повече от 1000км. Говоря за извънградско.
Като напълня резервоара показва примерно, че с наличното гориво могат да изминат 670 км, а реално могат да се изминат повече от 1000км. Говоря за извънградско.
Последно промяна от Kiki на 24 Мар 2013 19:19, променено общо 1 път.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
Колеги оставащите км се изчисляват въз основа на моментния разход и в зависимост от това цифрата се мени.И в това няма нищо странно и на други марки автомобили е така.Ако някой от датчиците които дават сигнал към БК е замърсен или повреден съответно и БК дава грешна информация.За средната скорост доколкото знам се отчита за определено разстояние/трип/а също и за целия пробег .
За пръв път пък чувам че разхода се занулява автоматично след зареждане.Да не би да има такава опция и тя да е активирана.Който знае нека обясни.
За пръв път пък чувам че разхода се занулява автоматично след зареждане.Да не би да има такава опция и тя да е активирана.Който знае нека обясни.
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
Последният път когато заредих, средният разход беше 5.0/100.memorex написа:Колеги оставащите км се изчисляват въз основа на моментния разход и в зависимост от това цифрата се мени.
Защо, след като напълних до горе, не показа, че могат да се изминат 1200км, след като резервоарът събира 60л?
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- Rudy
- Получена благодарност: 1 път
Както казва Веско - На Lexus-a зареждане на всеки 450-500 км. - резервоара е 65л. обаче резервата светва при 10-12л в резервоара и понеже разхода може да е 7, ама може и да стане 20, затова и са махнали оставащия пробег.Kiki написа:Последният път когато заредих, моментният разход беше 5.0/100.
Защо, след като напълних до горе, не показа, че могат да се изминат 1200км, след като резервоарът събира 60л?
Колкото и да не е точно при авенсис-а, май е по-добре да го пише.

- iovkito
- Благодарил/а: 18 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Rudy , преди време след зареждане ми показваше , че имам гориво за 999 км ( няма място , за да покаже четирицифрено число) . Вчера след зареждане догоре ми показва , че имам гориво за 750 км , среден разход 5,1 , а точно преди зареждането имах в резервоара 10 литра и бях минал почти 1000 км . Не мога да си обясня как изведнъж този бордови компютър започна да прави каквото си иска.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
-
Ако последните, да речем 10км, сте карали градско, то средния разход за последни 10км е бил 7 или повече и от там показанията за оставъщи км са по-малко. Просто защото ако караш така както си карал последните 10км ще изминеш толкова км. Вярно, е че борд компютрите на Тойта са по-калпави от на Опел, обаче в крайна сметка върши прилична работа.
- Rudy
- Получена благодарност: 1 път
За съжаление не си прави каквото си иска, ами анализира данни, за които дори не подозираме - за RX-a има процедура по обучаване на компа всеки път когато падне напрежението или се смени 12В батерия.iovkito написа:Не мога да си обясня как изведнъж този бордови компютър започна да прави каквото си иска.
Отделно при мен Range-a винаги се е влиял точно от разхода последните километри (не знам дали 10 или повече) - пример: след каране в града тръгвам по магистрала и показва 400км, след 30-40 километра на магистралата показва 410км, а след още 20-30 по обикновен междуградски път показанията се качват до 440км (въпреки, че ако си държи на думата трябва да показва по-малко от 340...)

- ToyotaPassion
И при мен това се е случвало миналото лято и то две последователни зареждания. Но тогава карах само извънградско / екскурзийка/. Даже след второто пълнене на резервоара показваше Range 999км в продължение на 170км. Когато заредих средният разход от първия резервоар ми беше 4.1л /100 по БК (4.5 реално при мен).iovkito написа:Rudy , преди време след зареждане ми показваше , че имам гориво за 999 км ( няма място , за да покаже четирицифрено число) . Вчера след зареждане догоре ми показва , че имам гориво за 750 км , среден разход 5,1 , а точно преди зареждането имах в резервоара 10 литра и бях минал почти 1000 км . Не мога да си обясня как изведнъж този бордови компютър започна да прави каквото си иска.
И понеже сме в подобна тема - да не отварям нова - дали има опция средната скорост при Авнсис 2 да не се нулира при всяко тръгване? Да може да се нулира по мое желание както средния разход например? Така ми беше при королата (Е12) и ми беше странно като се качих на Авенсиса...