Задна чистачка за Corolla E12
Задна чистачка за Corolla E12
Мнение от kiik » 19 Май 2012 21:32
Тъп въпрос, но.....
Откъде да намеря задна чистачка за Corolla E12 ?
Предните гледам че са най-обикновени чистачки по захващане, каквито са на повечето коли и ги има навсякъде, но задната като че ли е малко по-специална?
Къде продават такива?
Откъде да намеря задна чистачка за Corolla E12 ?
Предните гледам че са най-обикновени чистачки по захващане, каквито са на повечето коли и ги има навсякъде, но задната като че ли е малко по-специална?
Къде продават такива?
kiik
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение от zi_zi_top » 19 Май 2012 22:08
ТМ Ауто. Цената беше около 30 лв.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
dimi74
primus
Мнение от kiik » 24 Май 2012 20:04
Въпроса май се оказа деликатен....
Понеже ме домързя да ида до ТМ Ауто, вече ДВА пъти купих чистачки , които не ми стават. А и на двете пише, че са ТОЧНО за моя модел Корола, ТОЧНО за задна!
Като ги отворя обаче такъв подходящ накрайник, който да става при мен, няма!
Сега си имам две излишни......
Какво точно да питам в ТМ Ауто, та да не си купя и оттам чистачка, на която пише, че е ТОЧНО за моя модел, а да не става?
Понеже ме домързя да ида до ТМ Ауто, вече ДВА пъти купих чистачки , които не ми стават. А и на двете пише, че са ТОЧНО за моя модел Корола, ТОЧНО за задна!
Като ги отворя обаче такъв подходящ накрайник, който да става при мен, няма!

Сега си имам две излишни......
Какво точно да питам в ТМ Ауто, та да не си купя и оттам чистачка, на която пише, че е ТОЧНО за моя модел, а да не става?
kiik
Мнение от dimi74 » 24 Май 2012 21:08
няма как да сложиш чистачка, която не е същият модел. варианта е следният: саляш чистачката, издърпваш перото (има ограничители в краищата, които търпят леко огъване за да се измъкне перото), намираш перо със същата дължина, мажеш със сапунена вода за да се плъзга лесно, прикрепяш металните лентички, наместваш с плъзгане и готово. аз карам така повече от половин година и чистачката се справя перфектно. скъпият вариант е покупка от Тойота. 

dimi74
kiik
Мнение от kiik » 24 Май 2012 22:22
Нещата отиват натам да отворя фабрика за чистачки накрая!
Колегата беше прав
Профилите на гумичките на оригиналната и на обикновените чистачки на пазара са еднакви и при внимателно разглобяване тя може да се смени.
Извадих перцето с металните ленти, които го държат на старата, смених го с друго от нова чистачка (като го подкъсих малко) и сега всичко изглежда ОК като го сглобих

Колегата беше прав

Профилите на гумичките на оригиналната и на обикновените чистачки на пазара са еднакви и при внимателно разглобяване тя може да се смени.
Извадих перцето с металните ленти, които го държат на старата, смених го с друго от нова чистачка (като го подкъсих малко) и сега всичко изглежда ОК като го сглобих

kiik
Обратно към “Общи технически въпроси”
Иди на
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru