конденз в предния фар на авенсис 2
- stefan_stz
- Получена благодарност: 1 път
конденз в предния фар на авенсис 2
конденз в предния фар на авенсис 2 ... някои да има идея как мога да го оправя без да сменям фара с нов? видях и четох други подобни теми но никаде не е писано как може да се оправи 

Toyota Avensis 04/2003 1.8 VVT-i , 1zz-fe
- Rudy
На късите светлини има капачка на която често се чупи крачето и не уплътнява добре - влиза влага и конденза е налице.
Първо гледаш дали е това - малко труден е достъпа особено на левия фар (на десния можеш да махнеш акумулатора.
Ако липсва крачето - поръчваш от Люцкан нова капачка, като ти я достави, сваляш фара за да го изсушиш, после слагаш капачката, монтираш фара и си светиш.
Всичко това при положение, че не е спукан фара и от там да е проблема. Дългите са с гумено уплътнение, както и габаритите.
Първо гледаш дали е това - малко труден е достъпа особено на левия фар (на десния можеш да махнеш акумулатора.
Ако липсва крачето - поръчваш от Люцкан нова капачка, като ти я достави, сваляш фара за да го изсушиш, после слагаш капачката, монтираш фара и си светиш.
Всичко това при положение, че не е спукан фара и от там да е проблема. Дългите са с гумено уплътнение, както и габаритите.

- stefan_stz
-
На Королата Е12 свалих целия фар, издухах го с въздух под налягане, бръкнах през отворите за крушки с мек парцал, за да се почисти вътрешността на фара от прах и залях предната и задната /прозрачната и отражателната/ част по ръба, където се снаждат с лепило Момент.
Има ефект, но трябва да се проверят и гумените уплатнения на крушките дали са здрави и добре сложени.
Има ефект, но трябва да се проверят и гумените уплатнения на крушките дали са здрави и добре сложени.
И при мен се получава това като конденза в много дъждовни дни направо става на капчици от вътрешната страна. Оправя се чак като напече слънце. Не ме питайте какво става при дъждовете последните 3-4 дни. Мисля че може проблема да е и при горния ръб на фара защото при мен се получава само при дъждовни дни и предполагам че се стича вода по ръба на фара. Не мога да си представя как влиза през капачката на късите защото е доста по навътре и не си представям да влезе вода от там. Влага - може би!
Ако намериш фирма която може да го оправи ще се радвам да споделиш какво точно са направили.
Ако намериш фирма която може да го оправи ще се радвам да споделиш какво точно са направили.
TOYOTA AVENSIS 2.0 VVT-I D4
-
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 7 пъти
geraka ще ти помогне със сигурност.Виж го в обявите с фаровете.Пича е точен и на мен ми оправи изгорелите лупи на ксенона.А това става след цялостно разглабяне и т.н. Тоест-след сглабянето няма кондензи и всичко е наред.alligator написа:
Avensis 2.0 бензин 2004 Т25
Corolla 1.4 бензин 2006
RAV4 XA40 hybrid 11.2017
Corolla 1.4 бензин 2006
RAV4 XA40 hybrid 11.2017
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Защото трябва да върви алъш-вериша, а не да караш 30 години Каринката през локви и реки и да си свиркаш безгрижно. 

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- stefan_stz