Привет на всички!
Надявам се, че тук пишат хора, които притежават Celica (T23) и ще споделят опит и информация относно модела.
В момента се оглеждам за покупката на такава кола. Преди дни гледах една, която ми хареса, но забелязах, че маншоните зад предните гуми бяха в ужасно състояние (разпадаща се гума), което ми говори, че окачването вероятно е в лошо състояние и не са му правени ремонти. Някъде четох, че половината от рекламациите на този модел били във връзка с окачването. Бих искал да попитам какви са най-честите проблеми с окачването и горе-долу колко струва да бъде ремонтирано с горе-долу читави aftermarket части?
Също така, четох, че голяма част от селиките с VVT-i имат някакъв вриден проблем с двигателя и почвал да гори много масло.
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t ... sc&start=0
Това вярно ли е и ако да - как може да се познае преди покупката дали конкретната кола има този проблем? Ако взема кола с такъв проблем колко би струвал ремонта?
Освен проблемите с маслото и окачването има ли други съществени проблеми, които се проявяват при този модел и за които трябва да обърна внимание при избора?
И последно - понеже не разбирам нищо от коли и с неопитно око бих пропуснал доста дефекти, можете ли да ми препоръчате къде в София бих могъл да закарам избраната от мен бройка за пълна диагностика преди покупката? Освен преглед на окачването от майстор и компютърна диагностика какво още е добре да се направи като прегледи/тестове в сервиз преди да се купи колата (проверка компресия на двигател, нещо друго...)? Колко горе-долу струва такава комплексна услуга?
Посъбраха се доста въпроси, надявам се да се включат повече хора и да дадат съвети.