...И отново за хибридите + и - ...

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор

Дали е само рекламен трик това видео?

Да, технологията е пълна измислица
2
4%
Да, фактите са пресилени
15
27%
Не, има смисъл от HSD
17
30%
Не, това е върхова технология към момента
16
29%
Не ме интересува-харесвам си дизела...
5
9%
Карам колело хибрид, и то си ми стига
1
2%

Общо гласове: 56

E60_Power

Мнение от E60_Power » 10 Апр 2012 00:01

LEXUS написа:
Vesko написа:
LEXUS написа: Паля се, но НЕ за да се караме,а за да НЕ говорим едностранчиво. Забравям да предупреждавам всеки път,че НЕ Е за да обидя някого. smile.gif
Само много реклами четеш smile.gif Какво му е по-високотехнологичното от един мерцедес или коя да е друга по-съвременна кола. Броя компютри е горе долу един и същ biggrin.gif

Ти наистина ли не рачзбираш колко далече е един тракащ дизелов мерцедес или обикновен бензинов мерцедес от хибриден Лексус.

Предлагам да кажеш- ти искаш да внушиш,че технологията и сложността на хибридната технология е на едно ниво на сложността на един двигател с вътрешно горене просто ли? Изказването ти е напълно невярно.

Мерцедес е около 10 обиколки зад Лексус като технологии.
Мерцедес е на десет обиколки зад Лексус, ама само в твоето съзнание ... :laughing6: Струват повече от Лексус, но въпреки това продават повече. Ама то по света е пълно с малоумници, които са се преебали с покупка на Benz, най-вероятно, щото са пропуснали да прочетат мненията ти в този форум :laughing6: След като Лексус са толкова добри, раздуй колко автомобили са продали през 2010г. / 2011г. имаше бедствия и не я броим / на любимия ти US market!?!?! За ЕС картината е доста зле за Лексус, затова няма да коментираме този пазар. Колко са продали от конкурента на Е класата, колко от конкурента на С класата и дали случайно е вярно, че почти половината от продажбите им се дължат на Lexus RX / бие с много конкурентите си от МБ /. Да, продават най-много на US market, но основно този модел SUV им прави продажбите / 41-42%/.

А, щях да забравя - през 2010 година кой е продал повече от своя флагман? Мерцедес с S class или Лексус с конкурента LS? Тоя въпрос го задавам. защото продажбите на топ лимузините през 2009г. на щатския пазар са почти идентични - двете марки са продали около 11.200 - Мерцедес и 11.300 - Лексус. През 2010г. в САЩ са продадени 13.600 S class и 12.300 LS. Е, по какво съдиш, че едната марка е десет обиколки зад другата по отношение на технологиите, при положение, че струва по-скъпо и продава повече?

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 10 Апр 2012 00:13

Това,че Лексус LSи Мерцедес S продават аналогично на американския пазар при положение,че Мерцедес е на тоя пазар от над 60 години,а Лексус от едва 23 години може да ти отговори много ясно за качествата на Лексус,които никой не е отрекъл. Лексус има най-безшумните и балансирани двигатели в света, има най-високите технологии и най-надеждните премиум автомобили.
За ЕС не говориме , първо,защото ЕС е домашен пазар на Мерцедес и второ, защото Лексус продава в ЕС от около 15 години, докато Мерцедес от 100. Луксозният клас е крайно консервативен и има наложени постулати и за 15 години на европейски пазар японска луксозна марка,колкото и да е добра,няма как да се бори с домашните фирми,наложени над 1 век. Прости са работите,но трябва да се замислиш.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 10 Апр 2012 00:15

E60_Power написа:

Мерцедес е на десет обиколки зад Лексус, ама само в твоето съзнание ... :laughing6:
Никак не е само в моето съзнание. Достатъчно е да погледнеш технологиите,с които разполагат двете компании и ще ти стане ясно. Мерцедес- марка на миналото и статуквото. Лексус - марка на модерното и технологичното.

E60_Power

Мнение от E60_Power » 10 Апр 2012 00:41

LEXUS написа:Това,че Лексус LSи Мерцедес S продават аналогично на американския пазар при положение,че Мерцедес е на тоя пазар от над 60 години,а Лексус от едва 23 години може да ти отговори много ясно за качествата на Лексус,които никой не е отрекъл. Лексус има най-безшумните и балансирани двигатели в света, има най-високите технологии и най-надеждните премиум автомобили.
За ЕС не говориме , първо,защото ЕС е домашен пазар на Мерцедес и второ, защото Лексус продава в ЕС от около 15 години, докато Мерцедес от 100. Луксозният клас е крайно консервативен и има наложени постулати и за 15 години на европейски пазар японска луксозна марка,колкото и да е добра,няма как да се бори с домашните фирми,наложени над 1 век. Прости са работите,но трябва да се замислиш.
Добре, аргумента за консервативния пазар го приемам, ама при това положение не разбирам как Audi например за същите две десетилетия от една нищо и никаква компания, нямаща нищо общо с понятие premium brand успя с парите на VAG да стигне до там, че в ЕС продава повече и от БМВ, и от Мерцедес!?!?!? 20 години са напълно достатъчни, за да се наложиш и примера с Audi е показателен.

Тея приказки "най-балансирани двигатели" ги подминавам, щото са чиста проба фенщина, според мен!

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 10 Апр 2012 01:00

E60_Power написа:
LEXUS написа:Това,че Лексус LSи Мерцедес S продават аналогично на американския пазар при положение,че Мерцедес е на тоя пазар от над 60 години,а Лексус от едва 23 години може да ти отговори много ясно за качествата на Лексус,които никой не е отрекъл. Лексус има най-безшумните и балансирани двигатели в света, има най-високите технологии и най-надеждните премиум автомобили.
Добре, аргумента за консервативния пазар го приемам, ама при това положение не разбирам как Audi например за същите две десетилетия от една нищо и никаква компания, нямаща нищо общо с понятие premium brand успя с парите на VAG да стигне до там, че в ЕС продава повече и от БМВ, и от Мерцедес!?!?!? 20 години са напълно достатъчни, за да се наложиш и примера с Audi е показателен.

Тея приказки "най-балансирани двигатели" ги подминавам, щото са чиста проба фенщина, според мен!
Подминавай каквото искаш. Лексус се слави с балансираните си и тихи двигатели.

Така, Ауди погледни колко продажби има в САЩ,който е показателен пазар,въпреки че продават евтино и са на този пазар от 1970 година.

Второ, Ауди продават и в Европа най-евтините премиум коли, освен това Ауди са абсолютно познато в Европа име, продаващи продуктите си от 60-те и 70-те години и са домашна марка!

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Japanese_fever » 10 Апр 2012 01:55

LEXUS-e, здрасти!

Абе защо не вземеш да си подадеш резюме в Тойота или Лексус в офисите им в БГ.

КАто гледам такава реклама им правиш, че си готов не само за търговец, ами и за шеф на рекламния им отдел, а също така шеф на техн. им отдел.

Сериозно, замисли се!
Може да ти се сбъдне детската мечта да работиш за любимата марки и несамо, а и да допринасяш за нейното развитие, проспериране и популяризиране.

Свободното ти време изглежда невероятно много. ПОне вложи енергията си в нещо смислено, което може да ти носи пари.

Ако ли не, ти си знаеш - хапчетата са ти в кухнята, в шакфчето над мивката! biggrin.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

E60_Power

Мнение от E60_Power » 10 Апр 2012 01:58

Japanese_fever написа:LEXUS-e, здрасти!

Абе защо не вземеш да си подадеш резюме в Тойота или Лексус в офисите им в БГ.

КАто гледам такава реклама им правиш, че си готов не само за търговец, ами и за шеф на рекламния им отдел, а също така шеф на техн. им отдел.

Сериозно, замисли се!
Може да ти се сбъдне детската мечта да работиш за любимата марки и несамо, а и да допринасяш за нейното развитие, проспериране и популяризиране.

Свободното ти време изглежда невероятно много. ПОне вложи енергията си в нещо смислено, което може да ти носи пари.

Ако ли не, ти си знаеш - хапчетата са ти в кухнята, в шакфчето над мивката! biggrin.gif
:laughing6: :laughing6: :laughing6:

E60_Power

Мнение от E60_Power » 10 Апр 2012 02:07

Иначе Момчил Манчев е много убедителен в клипа, само дето понякога получава едни добри пари от Тойота / модератор на Toyota show time - декември 2010г. / :laughing3:

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 10 Апр 2012 02:44

Това хората през повечето време да отрицават винаги ме е отвращавало. Горните двама колеги го демонстрират чудесно.

Дали Манчев е убедителен хич не ми пука, питай колегата Hursa дали е убедителен,щото е написал някои работи, за които не може да му затворите устата.

Добрата кола си е добра кола, колкото и да не го приемате. laugh.gif

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 10 Апр 2012 18:25

Отдавна забелязвам, че на някой колеги, като чуят думата Приус все едно някой им бърка в гъза :laughing6: :laughing6: :laughing6:

Hursa
Благодарил/а: 27 пъти
Получена  благодарност: 175 пъти

Мнение от Hursa » 10 Апр 2012 19:48

Явно съм Ви въвел в заблуждение. Вярно, че се опитвах да карам с около 140 (по скоро около 120-130) от Козлодуй до магистралата (около 150 км от целия маршрут), в селищата които не са малко карах с 50, максимум 60. Посредствен шофьор съм и на по острите завой свалях съществено скоростта. (Ако незнаете – за обиколка на България, по целият маршрут ще срещнете по малко полиция отколкото ако пресечете Врачанска област, така че и за това допълнително внимавах(но тогава не срещнах ни един)). В така наречената "малко витиня" скоростта ми рядко бе над 110, а повечето време под 90-100. На магистралата също се опитвах да карам с 160, но на трите тунела свалих скоростта. Така, че средната скорост едва ли е била 140, дори едва ли е била 120. Сравнявам я със шкода 140 кс, дизел, механични скорости – по добър шофьор от мен би изкарал по добра динамика от механичната скоростна кутия. Но пък показателите над 110 120 едва ли биха се подобрили съществено. В някакво списание бях прочел, че приус ускорява много бавно над 120, според мен съвсем не е така. Е вярно ако я сравняват с автомобил 200+ кс сигурно ускорението е съществено по слабо. А който не вярва, че подържа 140 км(всъщност най-вече за това взех ауриса за тест, а и за да видя как се държи в планината) да вземе ауриса за тестдрайв. На мен ми го дадоха безплатно, само с условието да го върна зареден(другите марки дават автомобил за около 50-70 лв на ден, което също не е много ако се колебаете кой автомобил да изберете), така че човек ако иска може да сравни за себе си(а не само за 10 мин тестдрайв из града). Е с мерцедес не мога да го сравня, дори не съм мислил да влизам в мерцедес:). Но според мен и пред мерцедес може да покаже някой предимства в града, ако го сравните по комфорт на потегляне с мерцедес автоматик.

E60_Power

Мнение от E60_Power » 10 Апр 2012 22:27

Hursa написа: Е с мерцедес не мога да го сравня, дори не съм мислил да влизам в мерцедес:). Но според мен и пред мерцедес може да покаже някой предимства в града, ако го сравните по комфорт на потегляне с мерцедес автоматик.
А бе, моля ти се, как да не можеш да го сравниш с Мерцедес Бенц!?!?!? Не знаеш ли, че всеки един хибрид на Тойота е класи над Бенц-а :laughing6: , а каращите автомобили от премиум марки - Mercedes Benz и BMW са редки малоумници - каруцари със замъглено съзнание :laughing6: , които са пропуснали да прочетат в този форум за най-голямото достижение в историята на автомобилостроенето - хибридите на Тойота!?!?!?!?! :laughing6:

Hursa
Благодарил/а: 27 пъти
Получена  благодарност: 175 пъти

Мнение от Hursa » 10 Апр 2012 22:39

С мерцедеса или бмв не мога да ги сравня по причина, че са далече над финансовите ми възможности. И поради тази причина не съм се интересувал от тях, поради тази причина и не бих ги тествал:). Може да са прекрасни автомобили, то и да имаш яхта навярно е прекрасно.

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 11 Апр 2012 00:01

Hursa, остави го човека да си бълнува за БМВ-та, Мерцедес Бенц, а най-новият хит за Ауди А3! laugh.gif
Не му нарушавай бляновете! Фен е на премиум марки, а се подвизава в Тойота форум. Просто не сме му на нивото. tooth.gif

ace

Мнение от ace » 11 Апр 2012 08:40

Не мога да разбера що за човек трябва да е и що за комплекси да има някой, за да влезе във форума на дадена автомобилна марка и да започне да дудне безспир колко са велики другите коли. В началото беше забавно да се четат такива тъпотии, но вече си стана досадно и дразнещо mad.gifг
На мен като ми се дочете за бмв си влизам в техния форум. Освен това доколкото виждам темата е за + и - на приус, а не за плюсовете на ауди и мерцедес :help: Затова призовавам слоу и другите модератори да се вземат в ръце и да не допускат подобни глупости.

Публикувай отговор