ИНТЕРКУЛЕР за Корола Версо D4D-90к.с
ИНТЕРКУЛЕР за Корола Версо D4D-90к.с
Здравейте колеги,прегледах целия форум ,но подобна тема(за монтиране на интеркулер на Тойота Корола Версо D4D-90к.с.),не намерих..
.Та....,искам да да се консултирам,дали има смисъл да "присаждам" кулер от друга Тойота(най-добре от КОРОЛА-Е12 D4D-110к.с.),след като мойта въпреки че е 2003г. незнам защо няма такъв!?! Въпроса ми е....турбото същото ли е като на 110к.с(дали ще смогва да пълни кулера,или ще се получи голяма турбо-дупка)....,трябва ли да се пипа по "електрониката" или не...И не на последно място , ще "живне" ли мотора в ниските обороти или пак ще се "събужда" от 2000 оборота нагоре...П.П. Някои казват,че с интеркулер двигателя започвал да мърка като коте... 
TOYOTA RAV-4 ,2007г. D4D 2.2-136 кс.
72....посещения и нито един отговор....!Така е....,като всички си имате интеркулерчета,какво ви интересува за по-слабите тойотки с 90к.с.
. Колеги,наистина ли никой не е правил това упражнение,ако не ви се пише,поне дайте линк...! Отговора на въпроса , за евентуални разлики в турбо-компресорите ,ми е много необходим... Дали има нужда от някакви допълнителни настройки..., също...
.
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 34 пъти
Мисля, че ще ти излезе по-евтино /за по-лесно да не говорим/ да смениш тази Корола за друга с по-мощния ДВГ - 116 или 136 к.с.
Не се мъчи щом не те кефи, все ще се намери някой да й се радва и на нея.
Не се мъчи щом не те кефи, все ще се намери някой да й се радва и на нея.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Направо ме разбихте...,а пък аз си мислех,че разликата между D4D 90к.с и 110к.с(за COROLLA говорим) е само в интеркулера! За това бях решил да сложа оригинален,който смятам е изчислен точно ...Но в същото време си мисля,че ако няма разлика в турбините,не виждам защо неможе да се присади кулер и колата да стане по-пъргава...И...,няма да я сменям мойта,понеже много си ми харесва,просто исках да и направя някои "подобрения"
. П.П. Продължавам да се интересувам от темата и очаквам по-обнадеждаващи мнения...
.
-
Scott
- Получена благодарност: 1 път
Порови се в www.toyodiy.com И виж разликите между 110к.с. и твоятаvadoiv написа:. Продължавам да се интересувам от темата и очаквам по-обнадеждаващи мнения....
Благодаря колега,не му разбирам много на този сайт...До колкото разбрах по VIN мога да разбера доста за моята кола,но не разбрах как мога да получа информация за друга Corolla но 110к.с. Искам да те помоля,ако можеш да разбереш за някакви съществени разлики м/у двата модела(90 и 110к.с.),по-специално в турбото и електрониката,напиши ги тука в темата.... Ще ти бъда много благодарен
,пък може да са от полза и на други колеги от форума .
Мисията невъзможна. Към момента ЕКУ-то не подлежи на римап. Та единственията ти вариант е кулер,ЕКУ , май и катализатор заедно със сондите от 110 коня, EGR под въпрос, разни клапани . Турбината е същата май - GARETT GT1749V. Разлика с кулер и без ще усетиш минимална само в много горещо време. Карай си така колицата или я смени за по-малка. Хем искаш да караш икарус ,хем данъка да ти е малък хем и да върви като ламбо
Не ми се искаше да приключваме темата по този начин,но уви...! Благодаря на всички колеги взели участие в дискусията, и най-вече благодаря за "икономиите",които ще направя в тази криза,от това,че няма да се вкарвам в излишни филми с този интеркулер!
Но....,"пауър бокс" със сигурност ще сложа ...
! Мечо..., очаквай включване..
.
Ееех колега....,пак ме поряза...zi_zi_top написа:"Нямала си баба беля, купила си коза!"
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 34 пъти
Просто професия. Работата ми е да режа хора, за да им помагам.vadoiv написа: Ееех колега....,пак ме поряза....
Винаги си добре дошъл.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.