Въпрос за предна маска.
Въпрос за предна маска.
Здравейте. Имам Авензис 1998г като на първата снимка. Искам да му сменя маската с такава след 2000г. като на втората снимка. Някой би ли ми дал твърд отговор дали става без преправяне /или минимално такова/! Благодаря предварително.
- Прикачени файлове
-
- toyota1.jpeg (41.93 KiB) Преглеждано 1304 пъти
-
- toyota2.jpeg (70.36 KiB) Преглеждано 1304 пъти
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Re: Въпрос за предна маска.
Не виждаш ли, че на първата снимка (колата с номера) решетката е по-широка, а на втората по-тесна?
Виж разстоянието м/у решетката и фаровете колко е сравнена на двете коли?
Виж разстоянието м/у решетката и фаровете колко е сравнена на двете коли?
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
Оказа се че маската на моята кола (като на първата снимка) е отделен детайл, а на по-новия модел тя е заработена заедно с бронята. Това търсех като отговор. Благодарение на колега от форума си набавих нужните елементи и с малко преработка след 2-3 седмици трябва да стане. Ако на някой му е интересно мога да пусна снимки на крайния МИ продукт biggrin.gif
След дълга пауза, новата маска вече е налице. Купих я и се оказа че на новия модел маската не е детайл като на моята, а е заработена заедно с бронята. Затова реших да изрежа нужното ми парче от нея и да го моделирам. Така и стана, но се оказа голямо губене на време свързано с мерене, рязане, пилене, пак мерене, лепене, китосване, шлайфане, налагане на място и други изнервящи процедури съпътствани с много псувни biggrin.gif . Накрая я занесох на майстор бояджия за да я завърши, но сбърках като му казах че не я бързам и там откара близо 40 дена с многократни напомняния по ГСМ-а.
Затова всичко стана бавно, но резултата си струваше
. Пускам снимков материал с хронологията на процеса. Поздрави.
Започнах с това :
Направих малка интервенция :
Отделих този детайл:
Получи се тази разлика:
Предната броня както и фарове и мигачи са си старите.
Пазя си и старата маска. Сменя се за 2 минути. Така че мога да слагам и нея ако ми омръзне новата.

Започнах с това :
Направих малка интервенция :
Отделих този детайл:
Получи се тази разлика:
Предната броня както и фарове и мигачи са си старите.
Пазя си и старата маска. Сменя се за 2 минути. Така че мога да слагам и нея ако ми омръзне новата.
Последно промяна от милен на 25 Юни 2012 21:06, променено общо 2 пъти.
Качвай, любопитно ми е какво се е получило, имам същата но старата маска лично ми харесва повече, някакси по-елегантна е 

Мен пък на феислифта предната броня неми харесва старата по-спортно седиchopara написа:Качвай, любопитно ми е какво се е получило, имам същата но старата маска лично ми харесва повече, някакси по-елегантна е