Забравихме и надписа на капака на двигателя.martod написа:Аз открих само 2 .. laugh.gifScott написа: намерете 10-те разлики
Едната е в акумулаторите, другата в цвета на капачките за масло и вода ..
Какъв ще е следващия ви автомобил - японски или немски
- Not_active_user_1
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 34 пъти
Не съм професионалист, но личното ми впечатление, а и това което съм чувал е, че Рено правят добри двигатели. Поправете ме ако греша. 
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 34 пъти
Така де, това знам и аз! Това е причината да не съм си купувал Рено до сега.
Един колега има Нисан Кашкай+2 и е много доволен и почти 90 000 км не е имал никакви проблеми.
Един колега има Нисан Кашкай+2 и е много доволен и почти 90 000 км не е имал никакви проблеми.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
- Not_active_user_1
При мен километрите са 146 000 и единственото нещо, което направи проблем на 98 000 км е, че се прецака моторчето на чистачките с марка БОШ. Сигурно друга немска част по колата няма, но точно тя се развали. Глупавите германци не са го направили херметично да не влиза вода, а са го направили корпуса да се дели на 2, а там където се съединяват частите сложили хартиена гарнитура, която с течение на времето се е разпаднала и е започнало да влиза вода, която окъсява платката вътре. Иначе си работеше, но бяха се изгубили скоростите на движение на чистачките и не искаха да спират, ако не изключиш от контакт. Това е единственият проблем на колата. Пък нека някой ми разправя, че била Рено. Рено, ама друг път. Карал съм Еспайс и знам за какво чудо на техниката става на въпрос...zi_zi_top написа:...
-
scorpion
- Получена благодарност: 1 път
И дизелови, колега Кики и то не лошиKiki написа:Прав си, но само бензинови двигатели и нищо друго в колата не е "свят".zi_zi_top написа:Не съм професионалист, но личното ми впечатление, а и това което съм чувал е, че Рено правят добри двигатели. Поправете ме ако греша.
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
Може, ама тракат, като каменотрошачки. biggrin.gifscorpion написа:И дизелови, колега Кики и то не лошиKiki написа:Прав си, но само бензинови двигатели и нищо друго в колата не е "свят".zi_zi_top написа:Не съм професионалист, но личното ми впечатление, а и това което съм чувал е, че Рено правят добри двигатели. Поправете ме ако греша.Имал съм няколко модела Рено и не съм се оплаквал.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 401 пъти
- Получена благодарност: 433 пъти
На Кашкая страничната пластмасова кора под която минава колана (изяде се от колана на 25х.км, и струва скромните 200+лв)... Отвътре пише РЕНО...prius 3 написа:....
На Инфинити - въздуховода от филтъра към всмукателния колектор (поне на левия)....
Това са само два детайла, които ми се набиха в очите без да съм търсил нищо специално....
Не казвам , че са калпави или нещо такова - отбелязвам факт...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 401 пъти
- Получена благодарност: 433 пъти
Хм.... Гледам снимките, но съм заснел само новата кора - там пише Нисан....
Но съм сигурен, че като разхвърлях тея пластмаси (за да се свали горната пластмаса, се разхвърля целия праг и долната част на корите на колонката), през ръцете ми мина пластмаса с надпис Рено....
Събота-неделя, като ми остане време ще се опитам да си спомня къде съм го мяркал....
Но съм сигурен, че като разхвърлях тея пластмаси (за да се свали горната пластмаса, се разхвърля целия праг и долната част на корите на колонката), през ръцете ми мина пластмаса с надпис Рено....
Събота-неделя, като ми остане време ще се опитам да си спомня къде съм го мяркал....
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
- Not_active_user_1
Погледни хубаво снимката, която съм дал и виж за коя японка става на въпрос! Японката излиза на пазара 2007-ма, а френското копие 2008-ма. Ако има още нещо неясно, питай!Scott написа:Слоу, това е долна инсинуация, защотоslowtraveler написа:На Кашкая страничната пластмасова кора под която минава колана (изяде се от колана на 25х.км, и струва скромните 200+лв)... Отвътре пише РЕНО...prius 3 написа:...японката излиза от производство 1 г. преди френското копие....