Абе ти златна кола ли караш, че да й сипваш Amsoil, бе? laugh.gifnowyaris написа:Смехотворни глупости ми се струва че пишеш,колега.
Разход на масло - признайте си!
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Мисля,че имат пет литрови туби само за 5W40 за европейски двигатели.Попитай ги,не беше никак скъпо последно кат ходих в Шумен. 0/30 и 5/30 е само на галон и кварта.Аз на Яриса съм с 5/30.Имам в тубето около 700 мл.Ако са направили доставката да е за тяхна сметка,значи и тях ги е подгонила кризата-пролетта не бе така.kaloyanko написа:Ме4о, благодаря ти много за информацията, нямам откъде другаде да я почерпя.
В случай, че някой се интересува - преди малко се обадих на вносителя на Amsoil.За съжаление имат разфасовки само от по галон.Доколкото си спомням - около 3,8л се пада.Няма литровки.Цената на галона 5W30 е 77 лева.Доставката е за тяхна сметка..Това е като цяло.
-
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Japanese - може AMSOIL-а наистина да е най-добър от всичките които изброих, но пък всичките които изброих са достатъчно по-добри от култово известните марки.... А и руснаците хич не са за пренебрегване, заедно с японците и техния ENEOS biggrin.gif С Енеоса Ролката се цедеше чувствително по-добре, спрямо Тойотското 5в40 масло..... Но да, АМС-а си е направо приказен, пък цената далеч не му е висока, че да НЕ го карам с такова масло laugh.gif 5в40 под 18лв за литър почти няма, даже 20 да не кажа, а АМС-а го внася едно момче от Лексус форума, така че цените са си направо приказни
Ето му телефона - 0897 90 55 31 - Наско се казва - звънкайте и питайте, слагайте на Тотките и забравяте за всички грижи

Ето му телефона - 0897 90 55 31 - Наско се казва - звънкайте и питайте, слагайте на Тотките и забравяте за всички грижи

Признавам, че тук за пръв път чух за Eneos", порових се малко и попаднах на това http://forum.mazdabg.com/viewtopic.php?f=25&t=20989. Към средата на темата се твърди, че "Eneos" всъщност е рециклирано масло което се произвежда в рафинерий в Румъния. Вярно ли е това?
Toyota Corolla
Аз все още съм далеч от смяна на масло но ми стана интересна темата и ми се щеше да чуя мнения. Пък и рано или късно ще опра до смяна. Да попитам и друго. От какво зависи колко бързо ще потъмнее маслото в двигателя? Наясно съм, че освен да маже то мие но моето потъмня доста сериозно още на около 1000км. Старото беше като катран, правилно ли си мисля, че това с което съм сега всъщност измива двигателя? Уместно ли е да го сменя по-скоро, да речем на 5000км? Само да уточня, че не знам с каква марка масло съм в момента, каквото ми наляха в сервиза това е. Имам опаковката в гаража но от нея ми стана ясно само, че е 5W30...
Toyota Corolla
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Защо всъщност производителите са оскъпили автомобилите снабдявайки ги с датчици за ниво на маслото, ако хората така и така си проверяват нивото на маслото? Без такива "безмислени" екстри (както всъщност са автомобилите в УСА) те биха били значително по-евтини biggrin.gif
ПП: За БГ пазара би трябвало и огледала за обратно гледане да не им слагат... и без това в БГ почти никой не ги изпозва biggrin.gif
ПП: За БГ пазара би трябвало и огледала за обратно гледане да не им слагат... и без това в БГ почти никой не ги изпозва biggrin.gif
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
аве хора,образовайте се малко,дидо и басман са се потрудили да намерят това>
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=14926
и това>
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=14931
за да не се налага да се пускат 1000 подобни теми като тая.
като че ли е редно да я оцветят в някакъв особен цвят,за да се вижда по-добре!
пс> всъщност темата си е ок,но някои коментари...
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=14926
и това>
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=14931
за да не се налага да се пускат 1000 подобни теми като тая.
като че ли е редно да я оцветят в някакъв особен цвят,за да се вижда по-добре!

пс> всъщност темата си е ок,но някои коментари...

-
Мисля че дестеки пъти съм разказвал за тази "гаражно/майсторска притча" за маслата гъстотата и пангалактическия гаргаробластер....desotodorov написа:Аз рекох да пробвам моята баба (минимум 180к км) с пълна синтетика, допреди това с полусинтетика 10W40 на Mobil и ESSO (няма го вече), не ми е горила от смяна до смяна, ама нали бях "повервал" на поверията, че ако и туря пълна синтетика (5W40/AMSoil) щяла да прогори..да прогори мааааа, не го пипа...4000км вече не е мръднало, при това съм на метан (не го "доливам" с бензин през сегментите), при това оборотите на ДВГ рядко падат под 3500(карам предимно "магистрално" и бързо...с 3-ма души + 90кг метановици в багажника...как да не я обичам тая кола ?!?
Яд ме е че 6-пъти преди това и слагах полусинтетика...ама, добре че има хора дето отварят на другите очите.
и поне един ме е чул мен или някой друг като мен.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
-
Ами нищо му няма,само дето не се знае кой го прави.То и на цар Киро на уискито му му няма нищо(повечето пъти),ама много народ не иска да го пие-налита на оригинално от Тенесси.А относно първата ти Тойота че не си доливал-не си.Само си разливал. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gifVesko написа:я някой да даде аргументиран отговор какво му е на брандираното масло тойота? През последните 5г не ми се е налагало да доливам... Та по какво да разбера че е "по-лошо" от амсойл-а?
ПП: Първата си тойота първите 3г я карах с каШтрол (както някой беше написал) и пак никога не съм доливал.
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Не си прав. Маслото го разливах на втората... ама то с пукнат картер колкото и да налееш все ше го "изгори" biggrin.gifnowyaris написа:Ами нищо му няма,само дето не се знае кой го прави.То и на цар Киро на уискито му му няма нищо(повечето пъти),ама много народ не иска да го пие-налита на оригинално от Тенесси.А относно първата ти Тойота че не си доливал-не си.Само си разливал. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gifVesko написа:я някой да даде аргументиран отговор какво му е на брандираното масло тойота? През последните 5г не ми се е налагало да доливам... Та по какво да разбера че е "по-лошо" от амсойл-а?
ПП: Първата си тойота първите 3г я карах с каШтрол (както някой беше написал) и пак никога не съм доливал.
-
Моля за извинение за фактологическата ми грешка.Обещавам да се стегна и да помня по-точно като ми говорят.Иначе с каквото и масло да си в двигателя-Тойота си е Тойота-кремък и чакмак. biggrin.gifVesko написа:Не си прав. Маслото го разливах на втората... ама то с пукнат картер колкото и да налееш все ше го "изгори" biggrin.gifnowyaris написа:Ами нищо му няма,само дето не се знае кой го прави.То и на цар Киро на уискито му му няма нищо(повечето пъти),ама много народ не иска да го пие-налита на оригинално от Тенесси.А относно първата ти Тойота че не си доливал-не си.Само си разливал. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gifVesko написа:я някой да даде аргументиран отговор какво му е на брандираното масло тойота? През последните 5г не ми се е налагало да доливам... Та по какво да разбера че е "по-лошо" от амсойл-а?