laugh.gif Много си забавен!plam_ko_ написа:kakto i da e karai si sas vtora upotreba i davai mneniq za novi te vsichki v bg sa takiva znaikovci:)
Мнения за гуми
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 34 пъти
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
ясно значи само на писането някъде ли вярвате,а това за сменянето след втория сезон сезон сам имал в предвид че ако през това време са навъртени около 40 000 хил. километра което е нормално да се навъртят ти си взел каквото трябва от тази гума след такъв пробег след това вече милиметрите по протектора (ГРАЙФЕРА) Е вече към минимум таи че...
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 34 пъти
Аз съм свикнал да вярвам и да приемам за истина написаното от грамотни специалисти в източници, които имат рейтинг. В моята професия IMPAQ фактор (ако изобщо си чувал какво е това!). 
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 403 пъти
- Получена благодарност: 434 пъти
Ами лично аз вярвам първо на опита и наблюденията си, и след това на писаното...plam_ko_ написа:ясно значи само на писането някъде ли вярвате,а това за сменянето след втория сезон сезон сам имал в предвид че ако през това време са навъртени около 40 000 хил. километра което е нормално да се навъртят ти си взел каквото трябва от тази гума след такъв пробег след това вече милиметрите по протектора (ГРАЙФЕРА) Е вече към минимум таи че...
А на мненията на 'специалисти', препоръчващи странни работи гледам подозрително, поне докато не си изясня какви интереси биха имали от дадено мнение... След като ми се изясни интереса, тогава вече може да се тълкува по-правилно дадено мнение.
Относно пробега - ами нормално е да се смени гумата като се износи.
В момента летния ми комплект гуми е на 60х.км, и се надявам да изкара още един четвърти (3 1/2) сезон. Грайфера е далеч от минимума...
Зимните ми наистина издържат само около 40-50х.км, но пък със зимни се кара по-малко като месеци, та затова и те се връткат поне 4 сезона...
По-предходния ми автомобил (Опел Астра) го продадох с оригиналния комплект гуми (+комплект зимни) на 7г/105х.км... Да - бяха на края на живота си и нямаше да издържат още един сезон... Но пробега и времената са доста различни от показаните от теб... А съвсем не съм самоубиец или пък да пестя от гуми...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
хехе ама спорите много забавно - естествено зависи от употребата - питайте състезателите колко минути им издържат гумите и на пенсионерите колко години и сами ще си отговорите...
иначе разбира се стареенето на материалите е фактор + условията на експлоатация и съхранение, така че ако искате да разберете колко да ползвате една гума ще ви трябва цяла формула с коефициенти за различните фактори, процеси и измервания
според мене ако изобщо си караш колата и караш средно по 10-15 на година, а от друга страна имаш хубаво помещение с тъмно, сухо и не мнгоо топло или студено - може да разчиташ на изтриването на грайфера и тогава чак да изхвърлиш гумата. макар че някой гуми са наистина много здрави :-( съмнително здрави... и хич не ми се ще да спукам някъде 8 годишна гума просто защото е остаряла и се е сцепила... с недоизносени грайфери
иначе разбира се стареенето на материалите е фактор + условията на експлоатация и съхранение, така че ако искате да разберете колко да ползвате една гума ще ви трябва цяла формула с коефициенти за различните фактори, процеси и измервания
според мене ако изобщо си караш колата и караш средно по 10-15 на година, а от друга страна имаш хубаво помещение с тъмно, сухо и не мнгоо топло или студено - може да разчиташ на изтриването на грайфера и тогава чак да изхвърлиш гумата. макар че някой гуми са наистина много здрави :-( съмнително здрави... и хич не ми се ще да спукам някъде 8 годишна гума просто защото е остаряла и се е сцепила... с недоизносени грайфери