Tolkova li trudno da se smenjat gumichkite na klapanite?
Tolkova li trudno da se smenjat gumichkite na klapanite?
Мнение от Caesar » 30 Авг 2006 17:51
Caesar
-
- Обратна връзка:
Мнение от ugabuga » 30 Авг 2006 18:45
ugabuga
Caesar
Мнение от ALTEZZA » 30 Авг 2006 22:58
ALTEZZA
Мнение от Caesar » 30 Авг 2006 23:18
Иначе колата си върви, работи, пали. Няма течове около главата, изобщо всичко си е чисто.
Смущава ме това, че за 10 хил.км долях 3 литра, като се има предвид, че двигателят побира 3 л. масло.
В сервиза казаха още, че така и ланда сондата ще се зацапа, и свещите ще се зацапат и от тук ще се очакват проблеми в бъдеще и с паленето.
Caesar
Мнение от ALTEZZA » 30 Авг 2006 23:22
ALTEZZA
Мнение от Caesar » 30 Авг 2006 23:31
Така, сутрин, когато е студена и не е работила поне 5-6 часа, като я запаля има синкъв пушек от аспуха. След това изчезва и вече при високи, средни и ниски, и каквито да са оборотите не пуши (няма синкъв пишек).
Затова и аз се насочих към гумичките и дано да са само те. Ако е нещо друго по добре е май да се продава. Не си падам по по-големите ремонти, пък и нямам късмет обикновено.
Caesar
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Re: Tolkova li trudno da se smenjat gumichkite na klapanite?
Мнение от Japanese_fever » 01 Сеп 2006 02:23

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
Japanese_fever
ugabuga
- Japanese_fever
Мнение от Japanese_fever » 01 Сеп 2006 06:14
Po4va da izduhva, no 6te q gledam za sega.ugabuga написа:ne strahuvai. za stara kola e dolu gore v normite
0.5L/24=0.020L/100km(20gr maslo mi gori na 100km)
A na Ceaser mu gori 1/30=0.033g/100km
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
Japanese_fever
Caesar
- Japanese_fever
Мнение от Japanese_fever » 01 Сеп 2006 18:04
Iskam purvo da otbeleja, 4e mojta kola ne pu6i sinkav dim kogato e studena i vuob6te nikoga ne sum q vijdal. Ta veroqtno sa ti gumi4kite na klapanite, taka se izraziha hora, koito gi znaqt tezi ne6ta!Caesar написа:Japanese_fever, с какво масло караш, защото знам че ако сложа 15W40 вместо 10W40 и на моята ще и падне разхода.
Az karam v momenta s 10W30, a zimata s 5W30 - mineralno maslo, no sum v US i tuk se razli4avat malko standartite. Tezi masla se okzva, 4e se namirat mnogo trudno v Europa, no tuk v US sa shirpotreba - naj-zpolzvanite. Govorq za mineralno!
Kolata mi e na 193 600 km, taka 4e mnogo ne me pritesnqva razhoda na maslo, toj se poqvi naskoro. Pri4inata e maj za6toto karah edna zima s otvoren termostat i kolata ne zagrqva6e kakto trqbva, no moje i da e ot mnogoto kilometri.
Pitaj Punkara kak da se snabdi6 sa hamerikansko 10W30 ili 5W30(za zimata)!

Japanese_fever
Мнение от Caesar » 08 Сеп 2006 22:50
Какво да искам смяна на гумичките с/без сваляне на главата? Моля за съвет от знаещите и най-вече от тези, които са имали подобни грижи!
Caesar
ugabuga
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 360 пъти
- Получена благодарност: 395 пъти
Мнение от slowtraveler » 08 Сеп 2006 23:43
Не съм сигурен на Тойота дали конструкцията позволява такава смяна, но на други автомобили съм го виждал този метод.
Ако не се свали главата наистина няма да могат да се припаснат клапаните, но въобще не може да става въпрос за падане на компресията.
Компресията ще си остане такава, каквато си е била, защото нищо не се променя по клапаните. Гумичките уплътняват около стеблото на клапана за да не влиза покрай него масло и изгорели газове...
Ако се свали главата това е свързано със смяна на гарнитура на глава (за предпочитане да не пестиш от нея, а да вземеш свястна), вероятно смяна на антифриз (щото така или иначе ще си го източил и ще си видял боклуците вътре), а също и някоя друга гарнитурка на капак...
Иначе самата смяна на гумичките става много по-лесно при смъкната глава....
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru