Camry Solara

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Raya » 16 Ное 2011 01:15

Japanese_fever написа:
п.п.
А ти защо не пишеш по темата?
п.п. Защото не винаги имам време да си формулирам мисълта кратко и ясно :)

На мен като на жена-лелка :) ми харесва тази кола. Въпреки, че детето не е пораснало до самостоятелност, бих си я купила. Предполагам, че както в другите купета, ако дръпна предната седалката максимално, отзад става предостатъчно широко за детето. Колата е идеална за 2-ма, ако ще има 3-ти, то 3-ия да му мисли за широка кола.
На външен вид - въпрос на вкус. На мен много ми харесва, но само черен цвят й отива и с кожен салон, Видях сива и бяла с обикновен салон, изглеждаха нищо особено.
Не знам как върви, но предполагам, че ще по-добре от 150 коня (засега до толкова стигнах), а повече от 200 коня по нашите пътища и вече солените глоби, мисля, че няма смисъл (ако покарам 200, тогава може и друго да запея, не знам).
Може би времето за доставка на части би ме отказало или, ако чуя/прочета за някакви сериозни проблеми по колата (въпреки, че за Селиката това не ме спря, тогава психически се подготвих, че има вероятност да си остане вечно моя).
Всичко казано се отнася само до Соларата купе. Противник съм на кабриолети с мек покрив. Лексус СЦ 430, но тя е с твърд покрив, също ми е фаворит :).

Човека си я харесал на външен вид, нека да опита. Няма да му хареса, ще я продаде. Не виждам смисъл да се спори дали за мъж или жена, грандоманско или не. Той се интересува от това какво да очаква като поддръжка. Но за съжаление няма кой да му отговори. Само от един-двама собственика не може да се изгради реална преценка. Руските линкове са за камри, а предполагам, че все пак има някаква разлика м/у купе и седан (маса, окачване и подобни, което се отразява в/у общата представа).

п.с. Кратко и ясно женското мнение biggrin.gif
....--Celica 1.8_00г--Avensis 1.6_00г--Avensis 1.8_05г--....

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Japanese_fever » 16 Ное 2011 03:59

ALTEZZA написа:
Scott написа:offtopic.gif Не мога да разбера какъв е този интерес към американски модели в България ... грандоманщина ли е или просто въпрос на финансов компромис?
mnogo ot tezi koli gi iznesoha ot tuk predi 2-3 godini, hora det reshiha da si precakat kreditnata istoria i da si zaminat za BG, ili inache kazano prodajbata na tezi koli v BG im e chist profit. ot nashia dilar, niakvi tarikati zamaknaha kupchina Sequoia-i i Tundra-i...
Ohhh, well... :whistle:
TE kakvo li ne zanesoha v BG - motori, jetove, holni garnituri i t.n. laugh.gif

Scott написа:Верно ли хамериканците купуват JDM автомобили заради дизайна ... туй не го знаех.
Scotty, nalis znaesh, 4e JDM 4astite v US sigurno se prodavat pove4e ot OEM 4astite, govorq specilani za Honda Civic, Prelude, Acura Integra i t.n.

Az li4ni imam komplekt farove JDM v hola i nqmam vreme da si gi sloja, za6toto sa praveni v China i iskam predi tova da gi izoliram sus silikon.
No posle i reglaja na farovete shte e igra, ta za sega sum gi ostavil na hold, no ako ima topli dni, kogato sum po4ivka shte gi sloja.
smile.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
Japanese_fever

Мнение от Japanese_fever » 16 Ное 2011 04:09

Raya написа:Той се интересува от това какво да очаква като поддръжка. Но за съжаление няма кой да му отговори. Само от един-двама собственика не може да се изгради реална преценка.
Sobstvenici na Solara vuv foruma edva li ima, poradi pri4inite koito diskutirahme po-gore. biggrin.gif

Horata, koiot nai-mnogo znaqt za tezi koli mu kazaha, 4e e edno "razdvijeno" Camry,
t.r. predpolaga se, 4e shasito, oka4vaneto i dvigatelq sa kato na Toyota Camry.
Taka li e ALTEZZA?

Ve4e s interior i exterior tazi kola nqma blizka ot drugite modeli na Toyota.

Ako se dostavqt 4asti za Camry v BG, ne vijdam za6to da ne moje da si kupish Solara.

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

scorpion

Мнение от scorpion » 16 Ное 2011 09:48

Моделите за американския пазар на Тойота поне за мен като дизайн са по-хубави от тези за европейския. Като технически характеристики не съм запознат.
Вече няколко пъти виждам тойоти - лимузини и сувове вкарани от САЩ, които ме впечатляват. Колкото до това дали се избиват комплекси или не - когато имаш брада си имаш и гребен. Който може да си го позволи, защо не. И аз бих искал да се кача на новичко камри но засега се возя на братовчеда Авенсис wink.gif

Scott

Мнение от Scott » 16 Ное 2011 10:21

Japanese_fever написа:Az li4ni imam komplekt farove JDM v hola i nqmam vreme da si gi sloja, za6toto sa praveni v China ...
wacko.gif

Аватар
V35GTR
Обратна връзка:

Мнение от V35GTR » 17 Ное 2011 18:24

Japanese_fever написа: Scotty, nalis znaesh, 4e JDM 4astite v US sigurno se prodavat pove4e ot OEM 4astite, govorq specilani za Honda Civic, Prelude, Acura Integra i t.n.

Az li4ni imam komplekt farove JDM v hola i nqmam vreme da si gi sloja, za6toto sa praveni v China i iskam predi tova da gi izoliram sus silikon.
No posle i reglaja na farovete shte e igra, ta za sega sum gi ostavil na hold, no ako ima topli dni, kogato sum po4ivka shte gi sloja.
smile.gif
Abe Jepenis ti naqasno li si sus terminitie OEM i JDM?? lol

Vupreki tova obesni please kak stigna do tvurdenieto che Kitaiskite farove deto si kpuil sa JDM?? Moje bi si se oburkal s rezervni chasti za Orizovarka/ceveek???!
Shift_Изображение
Supra vs Skyline
Japanese_fever написа: Обещавам да не се отклонявам от темата и да...

Аватар
Raya

Re: Camry Solara

Мнение от Raya » 24 Ное 2011 22:12

Какво стана с покупката, тази
ValD написа:....Също така видях и едно 2.4 с Газ. ....
още стои, но тази http://www.mobile.bg/11316889392514647 салона е по-добър е wink.gif , а за черната пише: автоматик, типтроник. Този типтроник да не е като на Ярисите от който се оплакват? Всъщност, с каква автоматична кутия е?

Аватар
Japanese_fever

Мнение от Japanese_fever » 24 Ное 2011 23:07

V35GTR написа: Abe Jepenis ti naqasno li si sus terminitie OEM i JDM?? lol

Vupreki tova obesni please kak stigna do tvurdenieto che Kitaiskite farove deto si kpuil sa JDM?? Moje bi si se oburkal s rezervni chasti za Orizovarka/ceveek???!
Много добре знаеш за какво говоря, но ще поясня, за да ми псестиш гифчетата си!

Фаровете са JDM style made in China.
УС рацерите обичат да си правят колите да изглеждат като JDM,
т.е. поръчват си JDM части, вместо OEM US. Сега разбра ли ме?
The term Japanese domestic market (JDM) refers to the local market in Japan for Japanese-made motor vehicles and components. Within the car and motorcycle hobbyist import scene, this term, and the related term Japanese domestic model, most commonly refer to Japanese-brand automobiles and parts designed and constructed to conform to Japanese vehicle and equipment regulations and to suit Japanese market preferences.
Удебеленото включва не само ОЕМ JDM, а също и JDM aftermarket parts,
последните от които са много популярни на US пазара!

vall

Мнение от vall » 05 Дек 2011 21:40

ValD написа:Здравейте колеги,
Следя форума от доста време, но не ми се е налагало да пиша защото все пак карам Тойота :)
Та изтече лизинга на Ярис-а и съм решил да го сменям с нещо по-мощно и по-голямо.Окото ми се спря на Camry Solara,знам че е американски модел и резервните части са по-трудно достъпни, но това не е проблем.
Искам да попитам как са моторите 2.4 и 3.3 като здравина и надеждност.
Гледам в Софавто една 3.3 черна на добра цена която стои повече от година там , някой да има някакви впечатления от нея. Също така видях и едно 2.4 с Газ. Имат ли същият проблем като Европейските когато е поставена газова уредба и при Американските двигатели ?
Благодаря Ви предварително.

Колега, от 2 години карам Солара 2007 година 3.3 двигателя. Нaкратко : външен вид на мен лично ми харесва ...странна е, но интересна. Поне според мен е в пъти по-красива ,от който и да е авенис(и много по-различна). Изключително комфортен автомобил и отпред и отзад. Ако имаш повече въпроси пиши... smile.gif

Аватар
Raya

Мнение от Raya » 05 Дек 2011 22:16

vall написа:
ValD написа:...
Искам да попитам как са моторите 2.4 и 3.3 като здравина и надеждност.
....Също така видях и едно 2.4 с Газ. Имат ли същият проблем като Европейските когато е поставена газова уредба и при Американските двигатели ?
..

Колега, от 2 години карам Солара 2007 година 3.3 двигателя. Нaкратко : външен вид ... Ако имаш повече въпроси пиши... smile.gif
Колега, въпросите на колегата май останаха без отговор.
И аз бих добавила един
Raya написа:....автоматик, типтроник. Този типтроник да не е като на Ярисите от който се оплакват? Всъщност, с каква автоматична кутия е?

vall

Мнение от vall » 06 Дек 2011 10:08

Проблеми с двигателя не съм имал. Вече е на 24000 мили сменял съм само масло и филтри. Разход извън градско - от 7 до 12 (зависи от стила на шофиране) ,в града от 8-9 по празните софийски булеварди,до 13 -14 в големи задръствания. Що се отнася до подръжката - в никакъв случай не е по-скъпа от тази на нормален семеен автомобил. Типтроника не го ползвам често, но когато ми се е налагало не ме е изнервял.

marduk

Мнение от marduk » 10 Юли 2012 16:33

kolata e ne samo krasiva a u priatna za karane manevrena e ot razmera kooito ima dobre se darji na patia edno gazovo i rashoda e napolvina razlika v oborota niama s benzin leko kogato se isprevarva na visoka skorost e 4ustva

marduk

Мнение от marduk » 10 Юли 2012 16:34

ako jiveite v sof 6te vi e trudna za parkirane tam za takav tip kola e trudno da se parkirva po entara

Публикувай отговор