Колко лв. на 100км ви харчи Тойотата
Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
danny
SFINKS
rockmetal
ss_mitko
Мнение от proscrip » 02 Сеп 2011 14:53
Аз, лично, за разхода на автомобилите съм забелязал две неща: В града - /във Варна/- средният разход е ужасно разтегливо понятие. Докато извънградски разход е пряка величина от средната скорост, за градското няма почти нищо общо.
Пример - в момента карам 3 автомобила. Тойота Хайейс 2.5 Д4Д, Октавия 1.9 ТДИ/90/, Субару Легаси турбо. Смисъл има да се дава информация само за първите две.
Тойотата е микробус, с доста голямо челно съпротивление и сравнително тежък - с него под 7/100 извънградско е някакъв кошмар - един, единствен път го свалих на 6.8 - от Варна до Ямбол и то тръгнах в 10 вечерта от Варна октомври месец и трябваше да съм в Ямбол в 02 вечерта - такова мотане се мотах - и под 6.8 не можах/по книга при 90 е 7.2 - толкова е лятото по празен път при каране около 90-е/.
- Градското на Тойотата - това лято, минавам средно по 70 км на ден е 7.6 - като може да е 13 може да падне и под 7/100 - но това е само и единствено, при положение, че идиотите от Асруда не си пренастройват светофарите през седмица - в града има възможност да се свали много разхода - при умно каране, без да се налага да се влачиш по дългите прави с 40-50 км, докато на извънградско дори малко под това, което е дадено по книга при 90 е почти невъзможно.
С Октавията нещата са абсолютно същите - докато я караше баща ми - градско даваше 6.6 - 7/100, аз я потъркаляш 1 месец - градското слезе под 5 винаги!, като една вечер, след 02 часа за 40 км - го натаманих на 3.3/100 и средна скорост 27 км. по БК щото трябваше да чакам на две места.
ИЗвънграско - пак е кошмар да се свали под 4.5/ много търпение и много мъка е да се донади под този разход и не си струва нервите.
Всички тези неща се отнасят само и единствено за дизелови автомобили - просто при тях има смисъл да се знаят регулировките на светофарите, дефазирането им и дори скоростта между тях - щото влиянието върху средния разход в града е огромно, а ако се кара - зелено - газ - след 200 метра - тръш на средния педал - дова са по мои наблюдения едни 2 л отгоре в града - а средната скорост дори понякога е по-ниска при този тип шофиране.
Пример - в момента карам 3 автомобила. Тойота Хайейс 2.5 Д4Д, Октавия 1.9 ТДИ/90/, Субару Легаси турбо. Смисъл има да се дава информация само за първите две.
Тойотата е микробус, с доста голямо челно съпротивление и сравнително тежък - с него под 7/100 извънградско е някакъв кошмар - един, единствен път го свалих на 6.8 - от Варна до Ямбол и то тръгнах в 10 вечерта от Варна октомври месец и трябваше да съм в Ямбол в 02 вечерта - такова мотане се мотах - и под 6.8 не можах/по книга при 90 е 7.2 - толкова е лятото по празен път при каране около 90-е/.
- Градското на Тойотата - това лято, минавам средно по 70 км на ден е 7.6 - като може да е 13 може да падне и под 7/100 - но това е само и единствено, при положение, че идиотите от Асруда не си пренастройват светофарите през седмица - в града има възможност да се свали много разхода - при умно каране, без да се налага да се влачиш по дългите прави с 40-50 км, докато на извънградско дори малко под това, което е дадено по книга при 90 е почти невъзможно.
С Октавията нещата са абсолютно същите - докато я караше баща ми - градско даваше 6.6 - 7/100, аз я потъркаляш 1 месец - градското слезе под 5 винаги!, като една вечер, след 02 часа за 40 км - го натаманих на 3.3/100 и средна скорост 27 км. по БК щото трябваше да чакам на две места.
ИЗвънграско - пак е кошмар да се свали под 4.5/ много търпение и много мъка е да се донади под този разход и не си струва нервите.
Всички тези неща се отнасят само и единствено за дизелови автомобили - просто при тях има смисъл да се знаят регулировките на светофарите, дефазирането им и дори скоростта между тях - щото влиянието върху средния разход в града е огромно, а ако се кара - зелено - газ - след 200 метра - тръш на средния педал - дова са по мои наблюдения едни 2 л отгоре в града - а средната скорост дори понякога е по-ниска при този тип шофиране.
proscrip
-
Мнение от alexstoilov » 28 Сеп 2011 08:27
Здравейте!Някой собственик на Previa D4D би ли ми казал какъв е разхода.Интересува ме извънградско.В града няма да се кара.Ще се пътува с не повече от 120-130 км.Благодаря предварително!Поздрави!
alexstoilov
genata79
valdy
-
Мнение от alexstoilov » 08 Окт 2011 15:46
Тойота Превия 2.0 D4D,Севлиево-София-Севлиево,на отиване с 6 човека,на връщане с 1,междуградско 100 км, магистрала 120-130,постоянно включен темпомат,точно 7/100.На борд комп. показа среден разход 5.5/100.Не знам дали с автопилота гори повече или по-малко.Някой има ли наблюдения?
alexstoilov
-
Мнение от alexstoilov » 18 Окт 2011 10:59
Някой има ли представа какъв разход дава една дизелова тойота за един час работене на място?
alexstoilov
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 360 пъти
- Получена благодарност: 394 пъти
Мнение от slowtraveler » 18 Окт 2011 11:35
По пътя на логиката - около 0.5л/ч при изключени консуматори - климатик, вентилация, фарове, отопления на стъкла, огледала, седалки, мощни усилватели и т.н.....
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
nikdel
велико
boyanmt
Иди на
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru