Авенсис - адско тресене
Авенсис - адско тресене
Мнение от chopara » 13 Авг 2011 12:16
chopara
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
Мнение от jim_beam » 13 Авг 2011 18:13

jim_beam
Мнение от chopara » 13 Авг 2011 19:53
само лагера ли смени или целия чарк ?jim_beam написа:тия вибрации са много вероятно следствие от заминал аксиален лагер на съединителя,случи ми се на една фирмена кола,точно същите симптоми! освен това си спомням постоянните ядове с бившата ми е-класа,там се оказа феродов диск на съединителя-тресеше при потегляне когато колата е загряла.било от калпави пружини на диска.смених го с менте и положението остана същото!мерцедеса си е мерцедес,както знаем...
chopara
jim_beam
мехаННика
- martod
Мнение от martod » 14 Авг 2011 08:33
Проблема не е бил нито в новия, нито в старият съединител, а в този който е поставил диагнозата .jim_beam написа:на мерцедеса смениха комплект лагер,феродов и притискателен диск.притрисането си остана,само се набутах.
пробвай да смениш само лагера,подозирам,че точно той е причината!
Това тресене дето го наричаш само при топъл двигател, не е от загряването на двигателя, а от загряването на спирачките след известна употреба и от задържащо колело ..
Има го и при други марки коли, а мерцедеса си е мерцедес

martod
Re: Авенсис - адско тресене
Мнение от xtreme » 15 Авг 2011 12:39
Синхронизатор на задната нямаш, това изтракване се получава, когато зъбното колело на задната застане зъб с/у зъб спрямо колелото на първичния или вторичния вал, и трябва да употребиш малко повечко сила за да щракне , или да включиш примерно на първа за да се премести вала с 1мм. Зъбите са подведени леко под наклон за да влизат по-лесно, но когато са точно зъб с/у зъб трябва нещо да мръдне,което обикновено става с повече сила. Така че скоростите не ги мисли.chopara написа:Понякога при превключване на задна скоростната кутия "изтраква" но мисля че е от синхронизаторите и няма връзка с проблема.
xtreme
Vokil
Мнение от desotodorov » 16 Авг 2011 18:14
Баси, чак така ли клеясват бре...не бях чувал досега за такова нещо, виждал съм доста дето не връщат и загряват колелото яко, ама чак така...хм...ако е така - то това си е жива разсипия на "амбреажа" ...хм...пък лесно се диагностицира струва ми сеmartod написа:Проблема не е бил нито в новия, нито в старият съединител, а в този който е поставил диагнозата .jim_beam написа:на мерцедеса смениха комплект лагер,феродов и притискателен диск.притрисането си остана,само се набутах.
пробвай да смениш само лагера,подозирам,че точно той е причината!
Това тресене дето го наричаш само при топъл двигател, не е от загряването на двигателя, а от загряването на спирачките след известна употреба и от задържащо колело ..
Има го и при други марки коли, а мерцедеса си е мерцедесно и при него понякога клеясва спирачен апарат .. biggrin.gif
desotodorov
- Instruktor59@yahoo.com
Мнение от Instruktor59@yahoo.com » 16 Авг 2011 22:01
Не съм отварял да видя какво точно не е в ред.
Instruktor59@yahoo.com
Мнение от chopara » 16 Авг 2011 23:12
Абсолютно същото, при мен километрите са 200 000 по километраж, реално незнам.Instruktor59@yahoo.com написа:Същото ми се случва вече 80+ х. км - от време на време - на Корола 1,4 2001... Като слабо изразена статистика, по-често се случва при тръгване по нагорнище, или при много натоварена кола, но без някаква система. Един път тресе, 150 - 200 пъти - не. Когато започне да тресе бързо и докрай натискам отново съединителя и пак отпускам... понякога се налага още едно натискане.
Не съм отварял да видя какво точно не е в ред.
chopara
- boqnkov_
- Автомобил: Toyota Previa 2.0 d4d
Мнение от boqnkov_ » 09 Сеп 2011 13:39
P.S. Маховика ми не е демпферен.
boqnkov_
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru