Би ксенон на новата корола
krasy k
-
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от scorpion » 22 Юни 2011 14:00
Ееее, не съм съгласен.[/quote]krasy k написа:Мечо, ако кажеш че и Авенсиса има прекрасни фарове те признавам за най-големия оптимист. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Ако съдя от подписа вероятно на новия Авенсис 3 най-сетне да са решили проблема с фенерите biggrin.gif Моето мнение е за Авенсис 2-преди и след фейслифт !
scorpion
KiLLeR
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение от nowyaris » 23 Юни 2011 22:48
..... и майстор.Vesko написа:Мечо, за какво ти е стенд? Според сервизната документация (оригинално от тойота) за да си регулирасх фаровите ти трябва само бяла стена и рулеткаMe4oKyX написа:kiks - става въпрос, че крушките са ти или стари, или некачествени. Заедно с това, като добавиш и факта, че 100% фаровете ти са за реглаж - ето от къде идва твоя резултат. Отиди си вземи едни ОСРАМ крушки, мини след това някъде ХУБАВ реглаж на фаровете и после пак кажи дали не е около 3463543 пъти по-добреАко не съм прав, ще ти подаря един ксенон! Но слагаш истинска крушка и разпитай за качествен реглаж из твоя град, защото много малко хора могат да ползват стендовете както трябва.... Аз съм обиколил поне 15 стенда из Пловдив и с чиста съвест мога да кажа, че едва три от тези стават - другите просто се занимават с това, но крайния ефект е окьоравяване.....
Е и отвертка за регулирането
nowyaris
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Мнение от Vesko » 23 Юни 2011 23:22
triabva ti gramotnost da mojesh da chetesh:)nowyaris написа:..... и майстор.Vesko написа:Мечо, за какво ти е стенд? Според сервизната документация (оригинално от тойота) за да си регулирасх фаровите ти трябва само бяла стена и рулеткаMe4oKyX написа:kiks - става въпрос, че крушките са ти или стари, или некачествени. Заедно с това, като добавиш и факта, че 100% фаровете ти са за реглаж - ето от къде идва твоя резултат. Отиди си вземи едни ОСРАМ крушки, мини след това някъде ХУБАВ реглаж на фаровете и после пак кажи дали не е около 3463543 пъти по-добреАко не съм прав, ще ти подаря един ксенон! Но слагаш истинска крушка и разпитай за качествен реглаж из твоя град, защото много малко хора могат да ползват стендовете както трябва.... Аз съм обиколил поне 15 стенда из Пловдив и с чиста съвест мога да кажа, че едва три от тези стават - другите просто се занимават с това, но крайния ефект е окьоравяване.....
Е и отвертка за регулирането
Vesko
ivanrbox
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение от zi_zi_top » 26 Юни 2011 22:38
+1KiLLeR написа:Osram night breaker + свети много гот! Само дето 2 крушки са към 40 тина лева ...
Това е оптималния вариант!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
spookss
Мнение от Nixter » 12 Юли 2011 11:54

T25 1,6 VVT-i
2007
Nixter
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Мнение от Me4oKyX » 12 Юли 2011 12:08
Me4oKyX
Мнение от muf » 12 Юли 2011 18:14
От опита ми с няколко коли с неоригиналени ксенонови светлини забелязах следното
В никакъв случй не осветяват по-добре от нови хубави фарове.
Всички отсреща ти присвяткват, явно заслепява.
Тоест ако някой не му светят добре фаровете може първо да види инсталацията и ако реши да дава пари да ги даде за нови фарове.
Rav 4 I 2.0 1998 г.
muf
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 371 пъти
- Получена благодарност: 401 пъти
Мнение от slowtraveler » 12 Юли 2011 18:55
Ако конструктивно фаровете не са пригодени за ксенони (нямат съответната маркировка), по-добре въобще не се хващай...
Не че не могат да се сложат ксеноните - няма невъзможни неща, но няма да светят 'по правилата'....
Което е зле за насрещните...
За всеки случай прегледай и тази тема..
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t=9225
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
muf
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение от zi_zi_top » 12 Юли 2011 20:46
+1kristian написа:За мен лично ксенон на нормален рефлектор би трябвало да се НАКАЗВА! (Нищо лично newmiro). Ксенон при цялата си яркост, трябва да е монтиран на "осветител" с определени светоразпределителни параметри. т.е. би трябвало да е "отрязано" светенето над определена височина. Иначе за сметка на собствения си егоизъм тормозиш насрещно движещите се като ги заслепяваш! Равносилно е на това да си караш нон-стоп на дълги и да говориш, че така е по-добре.
Така че аз бих гласувал за ксенон монтиран на подходящия фар,но няма такъв отговор. Ясно е че заводския заслепява по-малко.

Кристиан го е обяснил толкова добре, че не ти трябва друго по темата.

Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
Мнение от sledge » 24 Ное 2011 10:45
sledge
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru