Мнение
от mitkoa » 19 Апр 2011 14:05
Напълно те подкрепям колега.Не е само Варна, в Благоевград е същото.И аз съм се замислял за снимки и клипчета.Не съм го направил досега само защото съм сигурен, че с нищо няма да помогнат.Властта е вече толкова нагла, че дори и репортажи по най-гледаните телевизии в прайм тайма не ги трепва, какво ли остава за любителско блогче с 100-на посетители на ден.Трябва голям сайт за тази цел - с добри модератори, добри правила, добро описание, а не сбирщина от 1000+ снимки,сайтът да е с много активна позиция, разбирай не само в интернет.Това като спонсор може да го направи някоя партия.....ГЕРБ няма да е, БСП също тъй като все още имат местна власт, някоя нова партия, която поне на момента няма да си накърнява собствените интереси.Спонсора е не само заради домейна, хостинга и уеб дизайна, но и за няколкото човека, наети и заплатени за поддръжка, също и най-вече за активната позиция извън интернет....за отзвук по медиите и т.н
Иначе за да ти олекне да ти кажа какво е положението в Благоевград.
1) Асфалтират се улици, които са извън основната мрежа.Разбирай такива в крайни квартали, без голям трафик, без изобщо да минава градски транспорт по тях.Някои от тях дори нямат нужда от ново асфалтиране.Това е от години.За сметка на това, някои основни улици не се пипат от години, а плачат за ремонт.
2) Някои от улиците се асфалтират успоредно с прекарване на газопроводна мрежа.Е одита на мрежата покажа големи нарушения и сега ще се копае наново.Познай дали ще се полага наново асфалт на целите улици или само там където е копано.Познай дали само след година кръпките върху новите улици няма да слегнат и да се образуват ями.
3) От няколко години имаме синя зона в центъра.На нея не са спазени отстоянията до пешеходна пътека и кръстовище.Разбирай, очертано е паркомясто на <=1м от пешеходна пътека или кръстовище.Репортажи по ТВ, писания във вестниците.Резултат = 0.
4) От няколко години служителите на полицията паркират неправомерно ( забранено паркиране )на една улица в близост до РПУ.Репортажи по ТВ, писания във вестниците.Резултат = 0.
Спирам до тук, защото списъкът е прекалено дълъг.Действа се на парче.Действа се без грам мисъл.Действа се на принципа, тук малко пари.....айде да направим нещо....пък ефекта каквото стане.Гражданската позиция няма изобщо стойност.Правилата също.