Здравейте колеги,
Срещнах едно мнение в тема от форума за такава смяна с добър ефект във вървежа на селиката 6-та генерация с по-слабия мотор 116 к.с.
Въпросът ми е дали някой от вас го е правил или е чул, че е правено, дали скоростната кутия от 7-ма генерация, 6 скорости пасва на предишната генерация или са необходими някакви преработки.
И последното, най важно - има ли ефект от такава смяна по отношение на по-добро ускорение или примерно по-нисък разход на гориво при извънградско каране на 6-та предавка, следствие на по-ниското предавателно число.
Някой може ли да каже какви са предавателните числа на двете кутии, говорим за селика 116 к.с. 6-та генерация 5 скорости и кутия от селика 143 к.с., 6 скорости от 7-ма генерация.
Смяна на скорости на Селика от 7ма на 6та генерация
havanero
-
- Получена благодарност: 39 пъти
Мнение от мехаННика » 08 Мар 2011 19:41
Нещо съм зле с конете,но ако имаш предвид двигателя 4А FE няма да стане защото стартера е от другата страна.Също и за 7А FE.По големи шансове имаш ако намериш кутия от Корола Г6 с двигател 4А.Тя е с 6 скорости и мисля че ще стане,но не съм го правил все пак.За икономии или скорост не знам какво би се получило,трябва да се сравнят предавателните числа на двете кутии.
мехаННика
havanero
мехаННика
mafiota
Обратно към “Общи технически въпроси”
Иди на
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru