АЕ86 LSD проверка

bel_air

АЕ86 LSD проверка

Мнение от bel_air » 11 Фев 2011 23:59

Имам един въпрос. Реших да проверя едно АЕ86 дали има LSD. Колата не може да се движи. вдигнах двете задни колелета и освободих скорост. завъртях едното колело и установих че другото не се върти. Когато сложа колата на скорост и завъртя колелото другото се върти в обратна посока, като има доста голяма трудност при завъртане не колелото. Защо при освободена от скорост кола като завъртя едното колело другото не реагира. По шин табелка колата има LSD.

xtreme

Мнение от xtreme » 12 Фев 2011 18:09

Според това което си написал дифа, или е отворен, или е хеликоидален(торсен) .При разлика в сцеплението м/у двете колела, по-голяма от коефициента му на трансфер на тяга, хеликоидалния(торсен) работи като отворен. В нормални условия може да се постигне, или когато едното колело е във въздуха(както ти го тестваш) , или на сняг(лед). При мокро време, дори едното колело да е на сухо разликата в сцеплението не е достатъчно голяма за да заработи като отворен. Сигурен начин за проверка на хеликоидален диф е, като извадиш полуоската гледаш в дупката и ако видиш cross shaft(избяга ми думата на български) значи дифа е отворен. Успех.

bel_air

Мнение от bel_air » 12 Фев 2011 21:08

Това, което ме учуди, беше, защо колата като е на свободна, като завъртя едното колелео другото въобще не се въртеше..Или да са му заминали пластините и да трябжа да го завъртя силно за да се завърти и другото в същата посока..не зная. А на скорост се въртяха в противоположни посоки като на отворен диф, но беше доста трудно да завъртя колелото...

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 13 Фев 2011 01:56

Много е вероятно да са счупени пластини или да са силно износени .

Аватар
F20C

Мнение от F20C » 13 Фев 2011 02:38

If in doubt....Flat out!!!

bel_air

Мнение от bel_air » 13 Фев 2011 02:49

Гледах го това клипче. Даже има едно същото , но с АЕ...даже като го пробвах на колата преди това бях гледал как се проверява, и затова се зачудих доста като не ми се получи...трябва да се разглоби и да се види..ама ще видим.

Публикувай отговор