Проблем на Корола - виене в задното окачване

Ivanandreev

Проблем на Корола - виене в задното окачване

Мнение от Ivanandreev » 31 Яну 2011 13:13

Здравейте,
Имам Корола 2008 г. и я карам доста - на 150 хил. км е. Имах проблеми със задните дискове или феродо - дисковете направо бяха изядени, а феродото не беше за смяна. Закарах колата в сервиза и хората ми сложиха нови дискове, феродо, някакви други (люлки може би). Оттогава съм й направил около 10 хил. км, но се яви едно виене отзад, все едно съм със зимни гуми, ама от най-коравите - вият като на лада-нива. Ходих пак в сервиза - казват, че няма нищо нередно. Ходих и в други сервизи - пак нищо. посъветваха ме - и смених гумите с нови, но виенето остана...
Моля ви ако някой знае как да оправя този проблем да пише някаква насока, защото в сервизите очевидно няма да се оправя. А колата е перфектна и като поведение на пътя и като разход, всичко. Но заради това виене не ми се влиза в нея. А всеки ден минавам поне по 200 км.

gicho

Мнение от gicho » 31 Яну 2011 14:52

Звучи като да е лагер, може би при смяната е повреден. На някои коли се сменя диска барабар с главината и лагера.
Ако от сервиза са икономисали и са набивали лагер, всичко е възможно.
Истинското решение - виж какво дават тойота да се сменя заедно с диска, ако е и лагер-главината, сменяй.
На toyodiy можеш да разгледаш конструкцията и какво се предлага като резервни части или блокове.

Ей това е картинката за модела 2007:
http://www.toyodiy.com/parts/p_E_2007_T ... _4102.html
И тука изглежда като монолитна част - 42450A и 42450B. Струва 200 евра ориентировъчно.
Убаво еФтино нема!
Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...

Ivanandreev

Мнение от Ivanandreev » 31 Яну 2011 15:02

Може би си прав, защото не ми сменяха лагерите, а ми върнаха лагерносещите тела, щото са монолитни с дисковете. Между другото, всички, на които карах колата за проверка се ориентираха към лагерите, но след проверка всички казваха, че не са лагерите.
На следващия сервиз (след 2 хил) ще запиша да сменят и лагерите - дано да е това...
Благодаря ти и бъди здрав!

gicho

Мнение от gicho » 31 Яну 2011 15:22

А, аз не искам да те хвърлям по върбите, просто на такова звучи по твоето описание. Но ако сериозен майстор го е гледал (и слушал) и твърди че не е оттам, може и да е прав - все пак тия неща се усещат на подемник. Съветът ми е да намериш второ мнение от друг сервиз преди да ги сменяш, не са толкова евтини. Иначе може нещо да опира в диска или в гумата и да създава подобен звук - лагера се усеща все едно звука и трептението се предава по купето.
Успех с лечението!
Убаво еФтино нема!
Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 104 пъти
Получена  благодарност: 191 пъти

Мнение от Akima » 01 Фев 2011 01:35

В сервиза значи - при дилъра - така ли?
Ако имаш път към София отскочи до http://www.pitstopbg.com/service/ за второ мнение. :thumbsup:
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Публикувай отговор