Защо не ми пали колата?

corolla97

Защо не ми пали колата?

Мнение от corolla97 » 23 Яну 2011 12:23

Здравейте,
имам нужда от помощ. Колата ми гасне и бих искала да разбера някои от възможните причини това да се случва. Карам Toyota Corolla 97 г. Първо мислех, че е свързано с акумулатора..непочистени клеми и т.н, но не е. После проверихме стартера, но и той си е наред. Разрових се малко из форумите и изникнаха други 2 възможни причини : комутатор и датчик на Хол.
Понеже карам и на газ, а тя е с по-високо октаново число и има нужда от повече време за горене, спрямо бензина. Влошава стартирането на двигателя, когато е по-студено, разбрах, че е добре да има Тайминг Адванс Процесор, който е свързан с алтернативните горива и чрез него става по-лесно и безпроблемно паленето на автомобила и разхода на гориво намалява до 10 %. Някой имал ли е подобен проблем и как се е справил? smile.gif
Последно промяна от corolla97 на 23 Яну 2011 21:34, променено общо 1 път.

gicho

Мнение от gicho » 23 Яну 2011 13:47

Колежке, комплименти за познанията по ДВГ, тука има доста колеги дето ще препрочитат поста ти многократно докато разберат за какво става въпрос.

В съседната тема http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=16216 сме дискутирали малко по въпроса за аванс коректорите. Всички сериозни фирми за газови уредби произвеждат и предлагат този уред, така че в никакъв случай не е поредната "пирамида". Отделно има и БГ разработки, които също вършат работа (то самото чудо не е никак сложно като разработка).

Като съвет - принципно аванс коректора е необходим и полезен, само че дали твоя проблем е в това, не мога да кажа. Как се държи колата на "нормално" гориво (бензин) - има ли проблеми с празния ход и като цяло с работата на двигателя?
В такива случаи е по-добре първо да се изчистят всички открити проблеми при работа на бензин докато колата заработи стабилно. След това вече е въпрос на добър газаджия да види има ли нещо по газовото.

Възможни причини (стрелба в тъмното) - клапани, филтри, свещи (както и останалите неща по запалителната система - бобини, кабели, разпределител ако има на твоя мотор).
Ако дадеш и повече информация (кой е двигателя на колата, на колко км е, откога е на газ, така ли е внесена колата или тук е слагана газовата, обикновена газова или газов инжекцион, как се кара (градско / извънградско), проблемът откога е, изведнъж ли се е появил, или постепенно се е задълбочавал, какво е правено за намирането на причината и отстраняването и ) ще е по-лесно да те насочим към следващите стъпки за оздравяването на королата.
Убаво еФтино нема!
Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...

mitoko
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от mitoko » 23 Яну 2011 14:45

каква е газовата уредба
къде е слагана
редовно ли се поддържа
къде сипваш газ

corolla97

Мнение от corolla97 » 23 Яну 2011 16:38

Всъщност колата ми изобщо не ще да запали... извинявам се, че първоначално ви подведох. Колата ми е 1,3, с газов инжекцион Симгаз, пали моментално на бутане, но когато искам да я стартирам от ключа, не се случва нищо.
Последно промяна от corolla97 на 25 Яну 2011 10:41, променено общо 1 път.

corolla97

Мнение от corolla97 » 23 Яну 2011 16:44

Колата е на 230 000 км, кара се повече градско.Закарах я на един майстор,колата стоя цял ден при него и си палеше всеки път ...студена топла и т.н.В момента,в който си я взех всичко започна отначало.

corolla97

Мнение от corolla97 » 23 Яну 2011 16:47

Само забравих да кажа,че проблема се появи внезапно без видима причина и се проявява по същия начин...колата изобщо не иска да завърти...

gicho

Мнение от gicho » 23 Яну 2011 17:18

Значи газаджия не ти трябва.
Ако въобще не завърта стартера, значи трябва да е я стартер, я акумулатор, или паяка на кормилната колона. Датчикът на коляновия вал или друг датчик не могат да са проблем в твоя случай.
Трябва ти добър електричар да провери веригите (електрическите, не зимните laugh.gif).
Оттук насетне май единственото, което може да помогне, е съвет за добър майстор по тази част - пиши от кой град си за да могат местните да се обадят с препоръка.
Убаво еФтино нема!
Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...

corolla97

Мнение от corolla97 » 23 Яну 2011 20:51

От Пловдив съм,колеги...и ще се радвам ако ме насочите към добър майстор,който да реши проблема.

asiyaolo

Мнение от asiyaolo » 23 Яну 2011 22:43

Какво значи "не иска да завърти"? Чуват ли се някакви звуци? Намалят ли контролните лампи?

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 23 Яну 2011 23:33

corolla97 написа:От Пловдив съм,колеги...и ще се радвам ако ме насочите към добър майстор,който да реши проблема.
отивай в кючука при велко елконаджията,до търговиите се намира.ако не го знаеш питай някой бакшиш!
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Re: Защо не ми пали колата?

Мнение от Bass_Man » 24 Яну 2011 05:08

corolla97 написа:.........................
Понеже карам и на газ, а тя е с по-високо октаново число и има нужда от повече време за горене, спрямо бензина. Влошава стартирането на двигателя, когато е по-студено, разбрах, че е добре да има Тайминг Адванс Процесор, който е свързан с алтернативните горива и чрез него става по-лесно и безпроблемно паленето на автомобила и разхода на гориво намалява до 10 %. Някой имал ли е подобен проблем и как се е справил? smile.gif
Аз не разбрах точно защо не иска да пали но това , което сте напислаи тук са щуротии . Няма абсолютно никаква връзка между високото октаново число и скоростта на горене , както и лошото стартиране . Вижте пъряо да ви оправи някой нещата , че да пали и после питайте какво не ви е ясно да ви обясним . Принципно може да се посъветвате и с Мечо_Кух от форума той е видна форумна майна така ,че трябва да може да помогне .

corolla97

Мнение от corolla97 » 25 Яну 2011 10:38

Не се чуват никакви звуци..просто завъртам ключа..всички лампи светват и мотора изобщо не завърта..сега в момента пали, но всичко е въпрос на време да ме остави отново на пътя. Бях решила да си направя диагностика за да се види откъде издиша, но електричаря, при който я закарах ми каза, че няма да отчете нищо. Просто ще даде някаква грешка, но няма да покаже какъв е проблема. Каза ми също, че не може да каже нищо в момента, защото не вижда проблем. Най-добре било да спре да пали пред него, за да разбере за какво става въпрос, а как да я накарам да спре точно тогава. Тя си спира като си реши...точно, когато най-малко очаквам..добре, че поне пали всеки път, обаче на бутане...и като се върна при майстора след това, тя пак се държи прилично wacko.gif...незнам дали има някаква връзка, но забелязах, че от ауспуха излиза чернилка..зареждам основно на Shell

nasko21

Мнение от nasko21 » 25 Яну 2011 11:24

Идете при Ончо арменеца . Намира се на 6-ти Септември след моста на Марица и преди Бриколаж - там може да питате за допълнително да ви насочи някой ...... СТАРТЕР е според мен..... миналата седмица там ми смениха бендиска за 1 час и сега нямам проблем с паленето , но проблема при вас май е в стартера....

asiyaolo

Мнение от asiyaolo » 25 Яну 2011 11:24

Щом не се чува никакво щракане на релета, причината е в клемореда на контактния ключ, релето за стартера или връзката между тях.
Не търси причината в хранителната или запалителната уредба.

moloko

Мнение от moloko » 25 Яну 2011 11:27

nasko21 написа:Идете при Ончо арменеца ....
Подкрепям Наско.... Ончо е добър , ако става въпрос за тоците.....пък и ще я прегледа....

Заключено