Здравейте! Нов съм във форума.

Аватар
nvassilev

Здравейте! Нов съм във форума.

Мнение от nvassilev » 17 Яну 2011 20:01

Здравейте! Нов съм във форума.Купих Тойота корола 2000г. май се води Е11 с мотор 1.4 VVT-1,японска сглобка.Тепърва ми престои смяна на масла филтри и т.н.Ще съм благодарен ако ми дадете съвети.Поздрави.

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 104 пъти
Получена  благодарност: 191 пъти

Мнение от Akima » 17 Яну 2011 20:28

Добре дошъл! :thumbsup:
Кажи какво по-точно те интересува - първоначално обслужване ли - нещо специфично ли?

Желая ти много безаварийни километри! cool.gif
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
nvassilev

Мнение от nvassilev » 17 Яну 2011 21:11

ами например подходящо масло за този двигател,трябва ли да сменя маслото на скоростната кутия?Разбрах,че двигателя е с верига-там спестявам.

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 104 пъти
Получена  благодарност: 191 пъти

Мнение от Akima » 17 Яну 2011 21:49

Масло на скорости се сменя на 100к км.
За двигателя сложи пълна синтетика 5W40 - виж в раздел сервизи магазини има колеги,който продават хубави истински масла.Марка ти ще си избереш.
Смени въздушния и филтъра на климатика - може и горивния филтър да смениш,ако нямаш представа кога е сменян последно.
Провери си акумулатора и свещите - ако трябва да ги сменяш ти препоръчвам иридиеви свещи - пак в раздела магазини.
Смени пистовия ремък и ролките - VVTi са с верига - т.е. нямаш ангренаж,за корола Е11 не помня как беше,но ако пише на двигателя VVTi нямаш грижи.
Провери спирачките - накладки и номинална дебелина на дискове - смени и спирачната течност, не е ясно кога е сменяна последно и колко пъти са прегрявани спирачките.
Виж антифриза как е.
Като дойде лятото може да се наложи да допълниш климатика с фреон,ако не духа достатъчно студено - една профилактика е 80-100лв.

Общо взето е това - колите са здрави - ако имаш нужда от части в раздела магазини има много точен колега,който ще ти достави оргинални части на разумни цени.Ако имаш друг специфичен въпрос питай - иначе по подръжката това е всичко - зимната течност за чистачки на Сонакс е добра! :thumbsup: biggrin.gif
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
nvassilev

Мнение от nvassilev » 17 Яну 2011 22:28

Благодаря!

Luul

Мнение от Luul » 20 Яну 2011 12:16

А кой е колегата с частите?

mitoko
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от mitoko » 20 Яну 2011 12:22

Публикувай отговор