Светна лампата с двигател? А сега какво?

IVOtuning
Получена  благодарност: 2 пъти
Обратна връзка:

Мнение от IVOtuning » 31 Дек 2010 17:04

и ако се сменят О-пръстените, нчма ли да се оправи положението?

dimpex_01

Мнение от dimpex_01 » 31 Дек 2010 19:57

jim_beam

еми това е единственото,което се разваля на тия коли.най-добре си вземи нови,ако ще караш колата по-дълго.чистенето с ултразвук решава проблема само временно!
А колега относно развалянето може да поспорим. Нали беше съединителя само, сега само клапан. Абе май колите без дефекти останаха в миналото. Сега изкарваме повече пари, но пък има и къде да си ги харчим. Производителите леко полеко се доближават до своята мечта: "Техниката да се скапва на следващият ден след като изтече гаранционният срок." laugh.gif
AVENSIS combi, D4D, 2001

Изображение

ALEXA_33

здравейте

Мнение от ALEXA_33 » 04 Яну 2011 19:22

И аз имам проблем с оранжевата лампичка с двигателя на Тойота Ярис 2004г(дизел 1,4). Преди два дни минах през една локва с лед, в която буксувах малко и не можах да излезна известно време, защото имаше дебел лед по края на локвата. Не съм забелязала след това лампата да свети.На следващият ден колата запали без проблем, но забелязах, че оранжевата лампа с двигателя продължава да свети. Лампата продължи да свети през целият път, който изминах от 100км.
На сутринта на следващия ден пробвах пак да я запаля и се получи без проблем, но лампичката пак светеше.

Какво трябва да направя?
Единственото решение проверка в сервиз ли е и ако е така в кой сервиз в София ще ме посъветвате да отида?
Да имате някакви други идеи?

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 04 Яну 2011 19:27

Единственото смислено решение е диагностика .

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 104 пъти
Получена  благодарност: 191 пъти

Re: здравейте

Мнение от Akima » 04 Яну 2011 21:50

ALEXA_33 написа:Единственото решение проверка в сервиз ли е и ако е така в кой сервиз в София ще ме посъветвате да отида?
http://www.pitstopbg.com/service/
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Re: здравейте

Мнение от jim_beam » 04 Яну 2011 22:20

ALEXA_33 написа:И аз имам проблем с оранжевата лампичка с двигателя на Тойота Ярис 2004г(дизел 1,4). Преди два дни минах през една локва с лед, в която буксувах малко и не можах да излезна известно време, защото имаше дебел лед по края на локвата. Не съм забелязала след това лампата да свети.На следващият ден колата запали без проблем, но забелязах, че оранжевата лампа с двигателя продължава да свети. Лампата продължи да свети през целият път, който изминах от 100км.
На сутринта на следващия ден пробвах пак да я запаля и се получи без проблем, но лампичката пак светеше.

Какво трябва да направя?
Единственото решение проверка в сервиз ли е и ако е така в кой сервиз в София ще ме посъветвате да отида?

прилича пак на оня случай с буксата на abs сензор на някое от колелата. dry.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Публикувай отговор