Мнение за Toyota Avensis SDN 2.0 VVT-I

rumensimeonov

Мнение за Toyota Avensis SDN 2.0 VVT-I

Мнение от rumensimeonov » 20 Дек 2010 15:40

Здравейте,

Замислил съм се да купя една Toyota Avensis SDN 2.0 VVT-I - 147 к.с., 2006г. Интересуват ме мнения за конкретния модел, слабости, какво специфично да гледам и проверявам при покупката, какъв е разхода на конкретния мотор и т.н. Благодаря на всички!

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 20 Дек 2010 17:47

Колега,1AZ е може би най-редкия мотор за този Avensis в BG.Личното ми впечатление е, че при потегляне е малко муден.По-малките-1.6 и 1.8 може би са по-нервни в началото.При бързо магистрално каране този мотор със сигорност е по-удобния.Разхода на гориво не съм запознат колко е, но мисля че е нормален за двулитров бензинов двигател.Хубавото е че спецификацията с този мотор е с повечко екстри.Като цяло този Avensis е здрав автомобил,не би трябвало да имаш сериозни драми...Успех с покупката! :thumbsup:
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 21 Дек 2010 02:18

Няма никакви особенни или скъпи болежки .

rumensimeonov

Мнение от rumensimeonov » 22 Дек 2010 17:08

а къде бих могъл да погледна пълни спецификации на модела, разход на гориво, ускорение и т.н.; колата е тази тук:

http://www.usedcars.bg/catalog/toyota/a ... _2.0_vvt-i

ама като гледам, че ТМ Ауто не могат да ми отговорят конкретно на никой въпрос... много се чудя това дето уж го казват, че колата е преглеждана и няма проблеми дали е вярно, май по-скоро не; а и не дават никаква гаранция

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 22 Дек 2010 18:34

http://www.carexpert.ru/compare.php?vie ... ubmit.y=14

Избора ти е отличен! :thumbsup:

Има един съвсем малък недостатък - сравнително висок разход на бензин, но с него се свиква.

http://www.carexpert.ru/aresp.php?idmodel=toytav
Това са отзиви на собственици (дано да нямаш проблем с руския език).
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Raya » 22 Дек 2010 18:52

zi_zi_top написа:....висок разход на бензин, но с него се свиква.
...
Как се свиква? biggrin.gif

niki60
Местоположение: VARNA 1999-toyota corolla AE 111 2007-honda accord sport
Обратна връзка:

Мнение от niki60 » 22 Дек 2010 19:27

с мерак и с по дълбок джоб:)

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от Kiki » 22 Дек 2010 19:45

zi_zi_top написа:

Има един съвсем малък недостатък - сравнително висок разход на бензин, но с него се свиква.
Честно казано не бих могъл да си представя, как ще давам по 10лв. повече на всеки 100км градско каране и да свикна. wacko.gif wacko.gif smile.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 22 Дек 2010 23:01

Аз съм с водещ принцип, че колкото повече ми се увеличават разходите, толкова повече пари изкарвам. Така, че бих свикнал лесно. smile.gif

Като се има предвид и сравнително безпроблемната експлоатация и отлична динамика на този Авенсис би трябвало да се приеме лесно редовното даване на малко по-големи суми за гориво.

Лично мнение! Аз бих си купил такава кола, ако в момента търсех.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

gicho

Мнение от gicho » 23 Дек 2010 10:01

По-висок разход на гориво не винаги значи повече разходи по колата ... Тоя мотор трябва да е от здравите VVTi. Единственото, което съм чувал, са проблеми с ръчните скоростни кутии, но май не са много чести. Просто да се провери добре кутията (шумове, лошо превключване, изключване) преди покупката ...
Убаво еФтино нема!
Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от scorpion » 23 Дек 2010 11:12

Колега,
ако ти е по сърце колата я взимай.
Карал съм безнинов авенсис 1.8 VVTI и мисля, че 2.0 е по-подходящ за това купе двг. Мисля, че в ТМ са направили необходимите проверки по автомобила. Нищо не пречи да поискаш нова инспекция макар и да струва някой лев.
Гледам, че има и един дизелак за около 19 хил.лв, защо не се нсочиш към него, ако те притеснява разхода.

П'С: Чудя се каква ли цена биха ми дали от СЕГА от ТМ за моята: 17 х.км/1.5 г./всички екстри/2.2 Д-4Д. Какъв ли е подхода: амортизация за годините експлоатация, външен и вътрешен вид, вероятно включва сервизна история, вкл. козметични или по-сериозни ремонти по купето.

Успех !

Публикувай отговор