Гасне в движение
Re: Гасне в движение
Намери някой със същата кола и пробвай с неговото моторче за празен ход или намери по моргите някое и пробвай с негоdap написа:Здравейте,
имам следния проблем сутрин след като извадя колата от гаража, докато затварям вратите забелязах, че колата започва да работи много неравномерно, едва не гасне.Тези дни дори започна да гасне(карам я на бензин) преди да е достигнала работна температура.Оборотите си подскачат нагоре надолу.Почистена е дроселовата клапа заедно със стъпковото моторче(имаше ефект за ден два).Сменени са свещите и филтрите.Възможно ли е да е от дюзи, клапани или въпросното моторче си е заминало? Какви са вашите препоръки и съвети ?
Предварително благодаря.
Поздрави.
ВИДЕО
на 32 сек. от клипчето се чува неравномерната работа на двигателя.
П.П. имам и газов инжекцион, но напоследък карам на бензин.
П.П. моторът e 4A-FЕ
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
Аз ако спра симптома ще е че неще да запали laugh.gifnowyaris написа:И спри да караш с крадена нафта.
Сега сериозно, идеята на SFINKS не е лоша, но едва ли някой от морга ще се съгласи да ми го предостави за проба. Вчера ми направиха реглаж на клапаните. 8 от изпускателните бяха с хлабини извън нормите(мисля, че повечето нямаха такива).Ако не друго то поне колата започна да работи много по добре.Тази сутрин не загасна на нито един светофар, като дори я оставих да си прехвърли и на газ.Ще поживеем и ще видим, имам надежда, че проблема е решен, но не смея да се зарадвам още biggrin.gif .
Поздрави
Гарантирам ти че ще ти го дадат за проба , на място при тях разбира се .
Може и друг опит да направиш , докато работи на място просто махни буксата на въпросното моторче и пиши какво е станало .
Може и друг опит да направиш , докато работи на място просто махни буксата на въпросното моторче и пиши какво е станало .
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007