Асиметрия във фаровете на Авенсис 1
- boqnkov_
- Автомобил: Toyota Previa 2.0 d4d
Асиметрия във фаровете на Авенсис 1
Здравейте, колеги! Регулирах си фаровете (Авенсис 1 преди фейса) на късите след голяма врътня да наглася крушката на правилното място. Направих ги перфектни! След това се захванах с дългите и на тях си поиграх доста докато се получи фокусиран сноп (правоъгълник) а не произволно изстреляна светлина напред. Общо взето формата на лъча на стената изглежда като шарката на стъклото на фара. Дотук супер. Обаче какво се получава: късите си ги направих както си му е реда: дясната малко по - високо от лявата, но и двете са с ъгъл по - малък от 90 градуса за да не заслепяват а и да ми светят на пътя. Дългата сетлина десния фар свети над чертата на късата светлина, а пък на левия фар дългата светлина свети В снопа на късата. Това нормално ли е? Така ли са си заводски? До колкото гледах няма как да се регулират само късите или само дългите - променя се положението на целия фар. Някакви съвети или идеи моля. Благодаря!
Good drivers... just drive...
Преди няколко месеца сложих ксенон. Отогава светлината от левия фар е като разрязана с нож на 6, 7 м пред колата, а десния си е нормален. Пробвах регулиране, вдигнах и 2та колкото се може по-нагоре но без особен успех. Когато запаля дългите, светлината перфектно запълва тъмното петно на левия фар. И на мен не ми се вярваше мн. да е така фабрично даже мислих да разглобявам левия да видя дали има начин още малко да го вдигна. Все още се двуумя, защото трябва да свалям маската и куп други простотии около нея. Като застана с/у стена на 1м петното от левия е с около педя по-надолу. Каква марка са твоите фарове, моите са Magneti Marelli.Не ми се вярва фабрично дългите да светят в снопа на късите?
Avensis 7A-FE
-
- Благодарил/а: 20 пъти
- Получена благодарност: 29 пъти
Аз съм ги свалял и 2-та,разглобявал съм ги-нищо нередно не се вижда,нито пък разлика има между единия и другия.Май са същата марка.И 4-те крушки бяха разместени,сега са си по местата.Късите са супер,десния дълъг и той,левия дълъг обаче свети почти в снопа на левия къс-малко по-нагоре,но го застъпва.За това си мисля за крушка,леглото и във фара си е ок!
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 360 пъти
- Получена благодарност: 395 пъти
12В трябва да те бият 70-100 години, че да те утрепят laugh.gif
По-кофти е да успееш да стопиш рефлектора или пък да строшиш крушката и тя падне вътре във фара....
Според мен проблема е в самите крушки (геометрично изкривяване) или не са наместени добре (не са легнали точно в леглото си)...
По-кофти е да успееш да стопиш рефлектора или пък да строшиш крушката и тя падне вътре във фара....
Според мен проблема е в самите крушки (геометрично изкривяване) или не са наместени добре (не са легнали точно в леглото си)...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 171 пъти
- Обратна връзка:
Най-лесно е да размениш двете крушки и да видиш как ще светят. Така ще разбереш, ако проблема е в крушката.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
-
- Автомобил: служебен
- Благодарил/а: 367 пъти
- Получена благодарност: 94 пъти
И да провериш дали случайно не са различни като производител и модел! М/у другото фаровете не се ли регулират само на къси?
Аз вече щях да си купувам друг фар за мъгла, защото десният не светеше по същия начин като левия. За късмет точно на "дефектния" му изгоря крушката. Изненадата беше голяма, когато разбрах, че е била Philips обикновена, а на левия - Osram +30%. Сега и двете са новички Osram и разлики няма, а преди това беше очевадна!
Аз вече щях да си купувам друг фар за мъгла, защото десният не светеше по същия начин като левия. За късмет точно на "дефектния" му изгоря крушката. Изненадата беше голяма, когато разбрах, че е била Philips обикновена, а на левия - Osram +30%. Сега и двете са новички Osram и разлики няма, а преди това беше очевадна!
- boqnkov_
- Автомобил: Toyota Previa 2.0 d4d
Смених крушките на левия и десния фар. Крушките са филипс. Светят супер. Дявол да го вземе дясната пак си свети в снопа на късите а лявата си свети супер. Не знам от какво може да е. Има малка логика да са го направили така за да не заслепява тези на пътя, но пък това са дълги... все ще заслепяват... Крушките 100% са си в леглата. Идеи?
Good drivers... just drive...
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 360 пъти
- Получена благодарност: 395 пъти