Avensis 2000 d4d вибрации
-
Avensis 2000 d4d вибрации
Здравейте,
ако някой е имал следния проблем да помага
преди месец взех тоя авенсис, отидох да сменя ангренажната група и да прегледам предница, че имаше едно хлопане и някакви вибрации/тресене докато набира.
от сервиза ми казаха, че са скъсани тампоните на двигателя - смених ги, смених и гумите със зимни и тресенето намаля, но го има.
Най-силно се усеща, когато включа на трета и след 1500 rpm до 2500-3000 rpm. след това не мога да кажа, защото то вече всичко вибрира и не мога да определя дали е от там.
когато освободя от скорост вибрирането го няма.
закарах колата на сервиз отново да ми сменят маншона на вътрешното каре(беше скъсан), когато го свалиха видях, че има язви.
Възможно ли е да е това причината и дали ще изчезне, ако го сменя, че както е тръгнало с тоя таралясник не остана нещо, което не съм сменял и вече съм платил повече за ремонти и части от колкото платих колата :(
моля споделете и ако някой има съвет къде някой може да я диагностицира ще бъда благодарен.
Сервизите, в които ходих до сега не струват, само ме мотаят това смени, онова смени, никакви съвети и накрая проблема си седи а аз си тръгвам от там доста по-лек ;(
ако някой е имал следния проблем да помага
преди месец взех тоя авенсис, отидох да сменя ангренажната група и да прегледам предница, че имаше едно хлопане и някакви вибрации/тресене докато набира.
от сервиза ми казаха, че са скъсани тампоните на двигателя - смених ги, смених и гумите със зимни и тресенето намаля, но го има.
Най-силно се усеща, когато включа на трета и след 1500 rpm до 2500-3000 rpm. след това не мога да кажа, защото то вече всичко вибрира и не мога да определя дали е от там.
когато освободя от скорост вибрирането го няма.
закарах колата на сервиз отново да ми сменят маншона на вътрешното каре(беше скъсан), когато го свалиха видях, че има язви.
Възможно ли е да е това причината и дали ще изчезне, ако го сменя, че както е тръгнало с тоя таралясник не остана нещо, което не съм сменял и вече съм платил повече за ремонти и части от колкото платих колата :(
моля споделете и ако някой има съвет къде някой може да я диагностицира ще бъда благодарен.
Сервизите, в които ходих до сега не струват, само ме мотаят това смени, онова смени, никакви съвети и накрая проблема си седи а аз си тръгвам от там доста по-лек ;(
-
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 360 пъти
- Получена благодарност: 395 пъти
-
Колега не ми се вярва да е от това каре.Логиката ми е че то се върти и докато караш поинерция-нали така.А ти казваш че вибрира само докато колата е на скорост и ускорява.Според мен най-вероятно е грешна центровка на ангренажния ремък.Има ли промяна в звука на мотора и работата му след като си го обслужил? Ако е това трябва да има и пушек и повишен разход на гориво.Успех ти желая 

-
проблема ти е точно в карето
ти сам си отговорил на въпроса си за тресенето след като каза за скъсания маншон.едно не ми е ясно......как може да има такива майстори и сервизи дето едно тъпо каре не могат да диагностицират
за съжаление повече от половината сервизи в българия са такива като между тях има и реномирани 

Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г
-
-
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
Не те съветвам да слагаш каре втора употреба, разбира се и ново-менте.MarcoTotev написа:ок, а от къде да намеря въпросното каре?
днес без резултат претърсих доста втора ръка...
съвет къде да намеря?
Последно промяна от Kiki на 26 Окт 2010 21:15, променено общо 1 път.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!