Камера вместо смяна на дирекция +/-
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение от nowyaris » 03 Окт 2010 09:19
nowyaris
- Ael
- Получена благодарност: 4 пъти
- Обратна връзка:
Мнение от Ael » 03 Окт 2010 09:58

По темата. Виждал съм едно обратно Пежо 607 с камера в лявото огледало. Става за орентир дали има нещо или не. Ама да прецениш какво е ,далече ли е близо ли е ,вече става по трудно. И пак казвам. На мойта камера като ми блесне слънцето в нея или в монитора и виждам НИЩО. Колкото и сянки да му правя...

Ael
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от Bass_Man » 03 Окт 2010 12:33
mitkoa написа:Bass прочети какво е бленда......че с това F какви щуротии си написал не е истина... laugh.gif
Иначе втората камера е 20-86 мм на 35 мм equiv - човешкото око е 50 мм....така че има и по-широко и по теле.....

mitkoa написа: А по темата - предишната седмица ми писаха фиш и олекнах с 50 лв за шофиране с мобилен телефон.....като видех след това кола с десен волан и вас като чета включително се чувствам ощетен и дискриминиран.
Е това си е баш по темата !

Каква ти е камерата и какъв ти е монитора ?Ael написа:П.........И пак казвам. На мойта камера като ми блесне слънцето в нея или в монитора и виждам НИЩО. Колкото и сянки да му правя...
BTW:
по логиката на някой колеги трябва да забранят и навигацията , и радио/CD/MP3 плейърите , заплаките , пушенето , набирането на телефони ако не е гласово и какви ли още не неща , който преместват вниманието на шофьора от пълен напред .
Bass_Man
-
Мнение от Scott » 03 Окт 2010 12:49
бас, като ти се натресе отзад някоя кака дето се е заюснала в текстване по мобайла друга песен ше запейш. Или пък някой турски тиражия те отнесе на магистралата щото в момента е въвеждал неоткриваем български адрес в сатнава си ... (ама след това второтоBass_Man написа:...по логиката на някой колеги трябва да забранят и навигацията , и радио/CD/MP3 плейърите , заплаките , пушенето , набирането на телефони ако не е гласово и какви ли още не неща , който преместват вниманието на шофьора от пълен напред .

П.П. По темата - не си прав за времето за акомдация на окото - с камерата имаш два обекта, които не са в полезрението постоянно и на всичкото отгоре единия не е 1:1 (освен ако не сложиш 22" монитор). Ама пък 'новия ярис' вече се е сапунисал за кола с десен волан, че и две, тъй че коментарите са излишни

Scott
- Ael
- Обратна връзка:
Мнение от Ael » 03 Окт 2010 13:40

Бас ,камерката ми е прилична ,не е от най евтините ,със 150 градуса ъгъл на виждане ,1/4" CMOS цветен сензор на картината и резолюция 720х576. Пускам ти една снимчица да видиш как предава в оптимални условия ,без слънце и добри климатични условия. За монитора няма значение какъв е щото масово на пазара всичко е с яркост 400-500 cd/m2 което при ясен слънчев ден дори и слънцето да не свети директно в него не виждаш нищо. За да нямаш проблеми си взимаш въпросния дисплей за който казах който освен че е с 1000 cd/m2 също така засветяването става отзад на екрана а не отстрани.

Ael
- Bass_Man
Мнение от Bass_Man » 03 Окт 2010 13:48
BTW къде е монтирана тази камера ?
Мястото на което си сложил монитора е доста кофти от към заслепяване и за това БМВ имат дълбок сенник точно на същото място .
Скот точно за това говорех и аз . Предпочитам никой да не ми се натриса отзад или аз да натрисам някой отзад но ако не се внимава ако ще и да ти е фиксирана главата само напред да гледа произшествия си стават .
Bass_Man
-
Мнение от Scott » 03 Окт 2010 13:51
Ael написа:Скот ,не те е срам.

Относно камерата - или фотоапарата ти не струва, или много си 'смачкал' картинката, или .... още един аргумент против комбинацията камера-монитор.
Scott
- Bass_Man
Мнение от Bass_Man » 03 Окт 2010 14:02
БМВ първи имаха много ядове точно с това място и сега ако погледнеш конзолата на седмицата ще видиш каква кащурка са му спретнали biggrin.gif .
http://www.bmw.bg/bg/bg/newvehicles/7se ... rieur.html
Bass_Man
-
Мнение от Scott » 03 Окт 2010 14:05
Ами точно това е разковничето - внимава. И премахване на всички дразнители дето отвличат вниманието.Bass_Man написа:Скот точно за това говорех и аз . Предпочитам никой да не ми се натриса отзад или аз да натрисам някой отзад но ако не се внимава ако ще и да ти е фиксирана главата само напред да гледа произшествия си стават .
Ако погледнем чисто прагматично, каквото и да се сложи (огледало, камера, една 18 год. навигаторка) все подобряваш безопасността, защото човека вече си е купил кола с десен волан и не му се дават пари за обръщане. Както казах по-горе, начина е в провеждане на мерки, премахващи изгодата от закупуване на тези автомобили на първо място.
П.П. Стандартна за Тойота ?
Scott
Мнение от Zero`Cool » 03 Окт 2010 16:34

http://www.el-inst.eu/ - електроуслуги
http://fenixbg.org/ - Доставка и посредничество при закупуване на стоки от Англия
Zero`Cool
- Ael
- Обратна връзка:
Мнение от Ael » 03 Окт 2010 19:54
П.П. Снимката е правена с Нокия телефон ,не съм я мачкал. Просто си снима кофти...
П.П.П БМВ винаги са гонили Варбург по интериор и дизайн ,така че не ми обеснявай че слънцето има пръст в сътворяването на това уникално табло !

Ael
- Bass_Man
Мнение от Bass_Man » 04 Окт 2010 02:02
А според мен начина е в изравняване на пазарите ! А не една кола тука да струва 10 000лв. , а в UK 2000 паунда в САЩ 1000 долара . Ами не камери ами и навигатор да си сложиш пак ще ти е по-евтино . А хората от едно време насам работят за пари . И ако една работа може да се свърши за по-малко пари със същото качество никой няма да плаща по-скъпо .Scott написа:................ Както казах по-горе, начина е в провеждане на мерки, премахващи изгодата от закупуване на тези автомобили на първо място.
И точно заради това е време политиците по Европа да си размърдат малко клеясалите мозъци и да създадат реална финансова система в Европа , а не само жалки опити за "свободни" пазари .
Аел - първо дизайна на БМВ винаги е бил един от най-добрите възможни на пазара . Ако на теб не ти харесва това е друг въпрос . И второ сенника над монитора е точно с такава цел с каквато ти казвам . Още от първата седмица в , която има термична камера ( мисля 2004-та беше ) изядоха дървото защото тогава сенник нямаше и през деня на монитора нищо не се виждаше .
И наистина ако си оправиш дизайна ще си намалиш проблемите драстично .
А и така и не каза къде е монтирана камерата .
Ти оригинално нямаш вариант и за камера но ето , че си си добавил . Просто трябва да си доработиш нещата до край .
ПС:
виж какво продават хората за твоя случай :
http://cgi.ebay.co.uk/Sunhood-SD-HD-7-L ... 45f57c847c
Има и такива за обективи и тн .
Bass_Man
- Ael
- Обратна връзка:
Мнение от Ael » 04 Окт 2010 08:32
За да не съм много офф ,кола с обратен волан може би за евридейка няма да се взема никога ,в Англия карах 1-2 дена и ми беше ужасно трудно да привикна. На 2-3 пъти щях да си отворя вратата в движение вместо да сменя предавките

Ael
Мнение от mitkoa » 04 Окт 2010 10:50
Какво правите с левия ви фар, който заслепява насрещните автмомобили? ( аз на такива тарикати....вече им пускам дълги ).Съотвеетно и не осветявате добре отдясно, т.е тротоара.
Какво правите с колона от автомобили.Виждате на камерата, че можете да се изнесете изцяло и да погледнете добре дали да изпреварите,А ТОВА ЧЕ ПРЕЧИТЕ НА ВСИЧКИ АВТОМОБИЛИ ЗАД ВАС???????
Това за пазарите - различна данъчна система....различна политика....
И ще се оправим като спрем да се оправдаваме.Ще създавам предпоставки за пътни инциденти, ще преча на останалите.....но това е положението.....искам БМВ 97-а с климатик....а в БГ мога да си взема с тия пари само БМВ 96 без климатик.Затова другите да го...
mitkoa
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение от nowyaris » 05 Окт 2010 20:58
Значи да Ви кажа,това с 18 годишната навигаторка съвсем не е лош вариант за подобряването на "безопасността".Идейката ми се струва перфектна.Scott написа:Ами точно това е разковничето - внимава. И премахване на всички дразнители дето отвличат вниманието.Bass_Man написа:Скот точно за това говорех и аз . Предпочитам никой да не ми се натриса отзад или аз да натрисам някой отзад но ако не се внимава ако ще и да ти е фиксирана главата само напред да гледа произшествия си стават .
Ако погледнем чисто прагматично, каквото и да се сложи (огледало, камера, една 18 год. навигаторка) все подобряваш безопасността, защото човека вече си е купил кола с десен волан и не му се дават пари за обръщане. Както казах по-горе, начина е в провеждане на мерки, премахващи изгодата от закупуване на тези автомобили на първо място.
nowyaris
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru