problemo s mo6tnosta sled smjna na masloto za purvi put
merko
Me4oKyX
-
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от scorpion » 30 Юни 2010 08:37
Вероятно и сигурно е психологически ефект. Не вярвам смяната на маслото да е повлияло на динамичните качества на автомобила. След смяната да си сменил горивото ???? И аз смених на 12К за пръв път маслото но освен разлика в поведението между ШЕЛ и ОМВ дизел (от първия трака повече в ниските обороти ?!?) не виждам.
Апропо след смянаат на маслото,както и при изваждането от магазина, нивото е с около 5 мм над показателя на щеката. Според мен люскането на 6 литра масло е малко пресилено и максимата на Мечо Пух за "повечето" не ми се струва резонна ....
Апропо след смянаат на маслото,както и при изваждането от магазина, нивото е с около 5 мм над показателя на щеката. Според мен люскането на 6 литра масло е малко пресилено и максимата на Мечо Пух за "повечето" не ми се струва резонна ....
scorpion
Мнение от merko » 30 Юни 2010 14:55
извиняваи те.просто вчера се бях побьркал.......колата е авенсис 2.2 дизел о8 година.преди на около 1800 оборота колата започваше да ускорява доста рязко и почти не се налагаше да минавам теси обороти дори и при изпреварване.нямаше нужда да подавам газ.оборотите се вдигаха изкл. бавно и за една година не се е налагало да минавам 2200 обр.влязох за гаранциона смяна на масло и като си я взеь имаше голяма разлика в пожедението на колата.ускорението на 1800 изчезна колата започна да върви все едно е без турбо.започна много бързо да изпълва оборотомера и трябва да стигам до 3000 обр за да се движи както преди и то пак без рязкото ускорение....няма го този ряз...карахте я с тези от тм ауто и те казаьа че им изглежда супер-на 4500 въртяла гуми, а аз никога не сум стигал до тези обр.!!!!!!!!!!!!
ако някои е имал подобен проблем или има идеи за нещо щте съм много благодарен да ми помогне.
ако някои е имал подобен проблем или има идеи за нещо щте съм много благодарен да ми помогне.
merko
merko
Scott
merko
Мнение от sacho7803 » 30 Юни 2010 15:40
и аз съм чувал че ъпдейтват софтуери.дори при последното обслужване на служебната зафира го ъпдейтнаха но не намерих никва разлика в нищо.друг вариант е докато са се дупили да сменят филтъра и маслото да са бутнали някоя букса или вакумче или....нещо си тамScott написа:A тези дето им изглежда супер, нещо буталили са по колата освен смяна на масло. Щом е гаранционна, да не са правили ъпдейт на софтуера по предписание на Тойота?merko написа:... им изглежда супер-на 4500 въртяла гуми...

Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г
sacho7803
-
Мнение от scorpion » 30 Юни 2010 16:11
Не ми се вярва без да информират собственика, че ще подменят софтуер на автомобила или каквот и да е дрго. По-скоро и аз си мисля, че може да са разкачили волно или неволно някой кабел или маркуче. Но все пак изглебда доста станно. Аз бий я закарал веднага обратно в сервиза за диагностика.
scorpion
merko
Мнение от rashkov » 30 Юни 2010 19:24
по описани прилича на НЕ-включване на турбо-то. Турбото включва ли се? Можеш ли да разпознаеш?
Абсолютно същото стана при мен като се запуши ЕГР-то, но това не е твоя случай. ПРосто симптомите бяха абсолютно същите. Реално турбото не се включваше.
При теб включва ли се турбо?
Абсолютно същото стана при мен като се запуши ЕГР-то, но това не е твоя случай. ПРосто симптомите бяха абсолютно същите. Реално турбото не се включваше.
При теб включва ли се турбо?
VERSO FORTE D4D 2.2
www.red-vertex.com
www.red-vertex.com
rashkov
ceko26
nikolov22
Мнение от coolone » 02 Юли 2010 10:55
Относно ъпдейтването на софтуера - да, ъпдейтват го! Но към по-добро естествено. Аз съм със същия мотор и след първата смяна на масло колицата започна да върви по-добре.
Чувал съм една теория, не знам дали е вярно, че компа се адаптира към стила на каране. И ако са го флашнали при ТО1 сега ще му трябва време( по-скоро км) да натрупа архив и да се ''обучи''
Някой знае ли повече подробности за това ''обучаване'' на ЕКУ-то ?? или да пуснем отделна тема
Чувал съм една теория, не знам дали е вярно, че компа се адаптира към стила на каране. И ако са го флашнали при ТО1 сега ще му трябва време( по-скоро км) да натрупа архив и да се ''обучи''
Някой знае ли повече подробности за това ''обучаване'' на ЕКУ-то ?? или да пуснем отделна тема

Пачо Кардана - Президент !!!
coolone
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
Мнение от Me4oKyX » 02 Юли 2010 16:56
Щом колата ти качва обороти по-бързо, значи определено работи по-добре, така че нещо не разбирам какво се чудите и вайкате ?!?! Как ще вдига по-бързо оборотите, а турбото няма да работи ?!? Как ще работи без да прекъсва или да глъхне, ако тубропътищата не са у ред ?!? Изобщо поне замисляте ли се като ги говорите ?! Това, че вече го няма трапа преди 2000об си повече от подобрение, защото и кик-а на турбото е заличен. Т.е. практически при теб турбо дупката не се усеща грам! Или диагностицираш колата МНОГО погрешно, или просто колата ти е тръгнала качествено и равномерно през всички обороти.... Не може да вдига обороти по-бързо от преди, а да се оплакваш, че не върви.... Ако искаш мога да ти демонстрирам как ще ти ускорява колата без турбо.... По никой начин няма да е по-бързо качването на обороти...... Дори да има грешка, при тези обяснения, надали някой ще успее да помогне, ако ИЗОБЩО има за какво да се помага 

Me4oKyX
Обратно към “Общи технически въпроси”
Иди на
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru