нафта от влак
Мнение от nikolov22 » 23 Юни 2010 20:28
така че колеги не си правете опити заради 20лв да давате после хиляди
nikolov22
Мнение от diver » 23 Юни 2010 22:33
zi_zi_top написа:Иначе нафтата си е нормална от Лукойл и няма риск. Нали се сещате, че не можеш да сипеш скапана нафта на локомотива и да спреш влака. .
Мноооо си далеко от истината. Вероятно не си виждал никога локомотивна нафта...Като начало е боядисана да кажем в червено....Като край промишлените горива са по-малко кръщавани и без акциз (от там иде боядисаното).....от там цената е друга.. качеството също....Ако имах възможност бих си плащал на ЛУКОЙЛ с кеф на 2лв локомотивна нафта....да да ама не...

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
diver
Мнение от miLen4o » 23 Юни 2010 22:39
miLen4o
Мнение от diver » 24 Юни 2010 07:20
Оцветяването в червено е заради акциза съответно да не се продава по бензиностанциите. Преди години така оцветяваха и държавния бензин. Ташак, щото елементарни познания по химия вършат работа за обезцветяването laugh.gif laugh.gif laugh.gif Не знам за какво левче става дума, но онез години цената без акциз беше нещо от рода на 400лв за тон. Демек под 40 стинки на литър....miLen4o написа:Преди да почна да карам само с нафта от Ромпетрол съм карал и с такава червена от влакове.Идваше ми на левче(ех какви добри времена biggrin.gif ) и на моята 2.0 ТД и нямаше нищо,даже не пушеше.Аз знам ,че нафтата си е обикновенна просто я оцветяват в червено да не може да се краде(но май не успяват да постигнат точно това).Иначе човека от които я взимах му проверяваха колата с какво гориво кара.

diver
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 369 пъти
- Получена благодарност: 399 пъти
Мнение от slowtraveler » 24 Юни 2010 07:31
Цената не се определя само от акциза..
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
MX5
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение от nowyaris » 24 Юни 2010 08:21
nowyaris
mitoko
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 369 пъти
- Получена благодарност: 399 пъти
Мнение от slowtraveler » 24 Юни 2010 14:32
Танковете, в които е съхранявана може да са събрали конденз и т.н. и т.н..
При транспортиране на големи обеми, може да има остатъци от стар товар. Може да ви е малко странно, но съвместимостта между различни товари е примерно следната: след мазут в танка на кораба може да се налива нафта.
След нафта може да се налива хранително олио или бензин. Но след мазут не може да се налива олио (кИфтетата ще стават много черни biggrin.gif )...
Ха сега познайте какво има в нафтата ако преди това са карали мазут и е било студено времето...
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
Мнение от diver » 24 Юни 2010 18:35
Имах предвид цена при внос, останалото до тогавашната цена от лев и малко сещай се какво е...Инак си прав тук може и подарък да дойде...slowtraveler написа:diver, забравяш, че все пак това е крадена нафта, така, че може да ти стъпи и на 80ст...
То и сега не е трудно да го сметнеш.. при 70$ на барел иде къде 65 стинки при цена на бензоностанцията горе долу х3 кеф ми стана чак....

diver
nowyaris
Мнение от valen_tin » 25 Юни 2010 13:57
65-70 стотинки на литър ти е суровия петрол при доставчика ... нали трябва да се транспортира, преработи ... ама да ... чуждата порция винаги изглежда по-апетитна от страни ...diver написа:Имах предвид цена при внос, останалото до тогавашната цена от лев и малко сещай се какво е...Инак си прав тук може и подарък да дойде...slowtraveler написа:diver, забравяш, че все пак това е крадена нафта, така, че може да ти стъпи и на 80ст...
То и сега не е трудно да го сметнеш.. при 70$ на барел иде къде 65 стинки при цена на бензоностанцията горе долу х3 кеф ми стана чак....
иначе ... купувай си суров петрол ... никой няма да те спре

valen_tin
Мнение от diver » 25 Юни 2010 14:54
А как не бях се сетил, добре че се появи да ме светнеш....Колко според тебе е рафинирането, транспорта на танкера и фирата дето се продава за повече, или само търкаш клавиатурата? Вероятно си пропуснал дребната подросбост от 400лв е на тон за рафинирана нафта демек за къде 1100 литра ма и тва нема значение...valen_tin написа: 65-70 стотинки на литър ти е суровия петрол при доставчика ... нали трябва да се транспортира, преработи ... ама да ... чуждата порция винаги изглежда по-апетитна от страни ...
иначе ... купувай си суров петрол ... никой няма да те спре

diver
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru