Препоръка за колегите с дизелови автомобили
Препоръка за колегите с дизелови автомобили
Мнение от Dizzle » 11 Юни 2010 12:15
Един флакон 500мл на 20л нафта и колата полита. Наскоро моята се беше позапушила от гадния Sprint Diesel на ОМВ. Дори след като изгорих тази нафта и заредих от Premium Diesel-a + добавка Liqui Moly колата вървеше като трактор и нямаше никаква мощност (това го потвърдиха и от Тойота на Цариградско,където решиха,че сигурно е съединител, ЕГР датчик,дюзи,алтернатор...общо взето почти ме накараха да си мисля,че съм си взел най-големия боклук -колата е на 30к!)
Накратко - прескочих до Русенската Тойота и оттам ми препоръчаха/и си купих въпросната добавка.Само няколко часа след като я сипах започна да се забелязва осезаема разлика в мощността и вървенето. След като я изгорих сякаш имах чисто нова кола,че и по-добре - току що разработена. Стрелката на оборотите на празен ход сега стои под 800,двигателя е много по-тих и изобщо не се чува в купето,пъргава е и в ниските обороти и гори по-малко.
ето и линк. В Тойота се продава на същата цена и според мен там шанса да попаднете на менте клони към 0
http://racing-mania.com/browse/product/ ... diz%D0%B5l
Dizzle
-
- Получена благодарност: 1 път
Re: Препоръка за колегите с дизелови автомобили
Мнение от Scott » 11 Юни 2010 13:31
и всички обещания за шест в едно под заглавие BARDAHL - Injector Cleaner 6 in 1 - дизелДобавката е съвместима със всички видове бензинови двигатели оборудвани със всички видове системи за инжекторно впръскване. Не вреди на катализаторите и филтрите за твърди частици.
Scott
Мнение от Dizzle » 11 Юни 2010 13:45
за бензиновите незнам,но вече казах как се отрази дизеловата добавка. не го правя с цел реклама(незнам защо,но явно така си мислиш) ,а защото останах много изненадан от бързия и огромен ефект и мисля,че би била полезна и на колегите от форума.Аз лично смятам от сега нататък на всеки 10к да я използвамScott написа:Нещо не ми се връзва текст от рода на:и всички обещания за шест в едно под заглавие BARDAHL - Injector Cleaner 6 in 1 - дизелДобавката е съвместима със всички видове бензинови двигатели оборудвани със всички видове системи за инжекторно впръскване. Не вреди на катализаторите и филтрите за твърди частици.

Dizzle
max-2
-
Мнение от Scott » 11 Юни 2010 14:04
По-скоро исках да ти обърна внимание, че самото представяне на добавката е прекалено рекламно - няма такива универсални неща дето оправят всичко; по-вероятно е да не вредят на нищо (което само по себе си е достатъчно) biggrin.gif .Dizzle написа:...не го правя с цел реклама(незнам защо,но явно така си мислиш)...
При теб най-вероятно е т.нар пласибо ефект, колата ти е нова (30к), няма как да са ти замърсени
инжекторите, горивната рейка и помпата от отлагания, смоли и утайки, както и клапаните, горивната камера, челата на буталата и сегментите
Scott
Мнение от Dizzle » 11 Юни 2010 14:07
доколкото знам не настъпва никаква промяна в софтуера. "обикновената" нафта от ОМВ явно запуши нещо (точно след като си сипах такава миналия месец температурата падна до 8С, а при тази температура въпросния дизел вече е на желе). След добавката колата звучи като нова,бях забравил свистенето на турбото biggrin.gifmax-2 написа:Колега, не забравяй, че на до 30000км. двг. е леко спънат софтуерно, а като чукне 30000 се отпушва, да не би това да се е случило едновременно с добавката?
Dizzle
-
- Почетен Администратор
Мнение от Uncle Dido » 11 Юни 2010 20:03
Все още не познавам бензинов двигател с филтър за твърди частици.Scott написа:Нещо не ми се връзва текст от рода на:и всички обещания за шест в едно под заглавие BARDAHL - Injector Cleaner 6 in 1 - дизелДобавката е съвместима със всички видове бензинови двигатели оборудвани със всички видове системи за инжекторно впръскване. Не вреди на катализаторите и филтрите за твърди частици.
Uncle Dido
Мнение от Dizzle » 11 Юни 2010 21:02
biggrin.gif и как точно ще обясниш този "пласибо ефект"? колата да не е човек,че да си въобрази и да върви повече? biggrin.gif преди да сложа въпросната добавка, както вече казах ,колата вървеше като трактор с ремарке-усещаше се като 65-70hp . При купе към 1300кг + мен още 100 сещаш се за каква разлика говорим.Приемчика в Тойота също беше на това мнение. Усещам,както може би и всички вас и най-малката промяна в поведението на автомобила си да не говорим за по-голяма ,като в случая. Опитвам се да бъда полезен и споделям опита си. Който иска да пробва и дано не е по принуда.Scott написа:По-скоро исках да ти обърна внимание, че самото представяне на добавката е прекалено рекламно - няма такива универсални неща дето оправят всичко; по-вероятно е да не вредят на нищо (което само по себе си е достатъчно) biggrin.gif .Dizzle написа:...не го правя с цел реклама(незнам защо,но явно така си мислиш)...
При теб най-вероятно е т.нар пласибо ефект, колата ти е нова (30к), няма как да са ти замърсениинжекторите, горивната рейка и помпата от отлагания, смоли и утайки, както и клапаните, горивната камера, челата на буталата и сегментите
Между другото всички надписи на флакона бяха на руски,което е малко странно
Dizzle
-
Мнение от Scott » 11 Юни 2010 21:10
Помисли малко, и може сам да си отговоришDizzle написа:...и как точно ще обясниш този "пласибо ефект"? колата да не е човек...

OFF. Един колега чел някъде, че на куплунга на MAF-а се слага литиева грес и беше готов да плати 10кинта за една тубичка 30гр. Аз му дадох малко, намаза си куплунга (Дидо никакви асоциации, моля) и на другия ден вика - Ако знаеш как се отвори тази кола да върви .... biggrin.gif
Scott
Мнение от Dizzle » 11 Юни 2010 21:29
така.. на българския етикет не пишеше 6 в 1 нито на флакона. Пишеше просто добавка за дизел - 6 в 1 е най близкото което намерих в нета и предполагам е същото.пишеше,че прочиства горивната система,дюзи,разтваря парафиновите боклуци и сажди и извлича водата. преди да я сложа двигателя беше доста шумен,дори приятелката ми ме ебаваше ,че вече трака като стар дизел(което си беше точно така) вибрациите в купето бяха доста силни,чак закопчалката на пасажерския колан се тресеше. Сега двигателя е по тих от всякога,също така няма и помен от вибрации. Пак повтарям -разхода падна с малко,както и оборотите на празен ход. Нямаше да отварям темата ако нямаше такива сериозни резултатиScott написа:Помисли малко, и може сам да си отговоришDizzle написа:...и как точно ще обясниш този "пласибо ефект"? колата да не е човек...![]()
OFF. Един колега чел някъде, че на куплунга на MAF-а се слага литиева грес и беше готов да плати 10кинта за една тубичка 30гр. Аз му дадох малко, намаза си куплунга (Дидо никакви асоциации, моля) и на другия ден вика - Ако знаеш как се отвори тази кола да върви .... biggrin.gif

Dizzle
Мнение от sacho7803 » 11 Юни 2010 21:54

sacho7803
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
Мнение от Me4oKyX » 11 Юни 2010 22:08

sacho - кажи коя точно е тая добавка за турбинката да видим ко ше стане, че аз си е пържа Ролата

Me4oKyX
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 371 пъти
- Получена благодарност: 401 пъти
Мнение от slowtraveler » 11 Юни 2010 22:15
Докато ние с бензинките скучно си зареждаме и си караме безпроблемно с наличната 'тунджа' и зиме и лете

Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
-
Мнение от Scott » 11 Юни 2010 22:23
Ето това е официалния сайт на Bardahl:Me4oKyX написа:... От истинските добавки има ГОЛЯМ смисъл...
http://www.bardahl.com/home.html
Toва е страницата с продукти за горивната система:
http://www.bardahl.com/mods/gallery/gal ... egoryid=76
Това е PDF каталога на същите продукти:
http://www.bardahl.com/mods/gallery/str ... mageid=277
Награда за открилия продукта 6 в 1.

П.П. Всъщност аз съм се объркал, тази добавка се внася наливно (като повечето оригинални масла) и се разлива в тубички, съобразени с естетическите особености на съответната държава.
Scott
Мнение от Dizzle » 11 Юни 2010 22:26
Dizzle
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru