Целта ми е всеки да споделя. какво масло налива. Откъде го взима и в кой сервиз си прави смяната. Нещо като цена и прочие (ако чак толкоз ви се споделя)
Какво масло наливате и защо - наблюдения?!
- raider_yaris
- Получена благодарност: 1 път
Отскоро съм собственик на Toyota yaris 1.0vvt-i 2002г. и да ви кажа досега съм сменял ремък, обтягаща ролка и масло(разбира се). Когато колата ми я вкараха беше с някакво масло, така и не попитах какво, но работеше много тихо. От момента в който отидох да ми го сменят нещо ми се стори по шумна. Маслото, което сложих е HPX syntetic 15w40 много гъсто и зелено. Освен, че работи малко по-шумно други забележки нямам.
Целта ми е всеки да споделя. какво масло налива. Откъде го взима и в кой сервиз си прави смяната. Нещо като цена и прочие (ако чак толкоз ви се споделя)
, защото все пак маслото си е доста важна процедура от съвместния живот с колата biggrin.gif !?
Tokyo Drift :-)
10W40 za turbiniran dvigatel sigurno ne e losha ideia. ako moita pochne da go gori 5W30, moje i az da mina na 10W40. btw, mnogo hora imat dobri otzivi za Royal Purple, no i mnogo hora kazvat che ne e tolkova dobro. za parite e po dobre da vzemesh Amsoil, do sega ot nego ne sam chul nikoi da se oplache, a i vinagi e na parvite mesta na vsichki klasacii. drugo maslo koeto strashno mnogo hora hvaliat e 0W30 Castrol Syntec(Made in Germani) ili kakto vsichki go narichat GC(German Castrol), obache trudno se namira.ugabuga написа:az nalivam 10W40 Royal purple shtoto e mnogo dobro
az v momenta sam na Castrol Syntec Bland, reshih da ne izbarzvam s palnata sintetica. kat napravia 10K mili, togava shte vidia, no ako shte e sintetika, sigurno shte e Amsoil
TOTAL 5W40 - синтетика. Стария ми дизел не го харчи и работи перфектно и тихо. Toiota Corolla 2.0 D - 1994г.
2.0D XL
- raider_yaris
- Получена благодарност: 1 път
Синтетика - 5W30 и 5W40 - 15 000 km.
Полусинтетика - 10W40 - 10 000 km.
По- добре да не ти препоръчват "майстори" и "състезатели" вярвай на написаното в книжката на колата.
Японеца с дръпнатите очи е конструирал двигателя за определено масло виж какво са написали предполагам , че препоръчително е 5W30.Марката си я избери сам. Аз карам от 8г. с МОТУЛ защото си мисля , че е истинско от дистрибутор.Само не слагай ШЕЛ и ОМВ.
Щом е шумен двигателя значи ти подсказва нещо.
Полусинтетика - 10W40 - 10 000 km.
По- добре да не ти препоръчват "майстори" и "състезатели" вярвай на написаното в книжката на колата.
Японеца с дръпнатите очи е конструирал двигателя за определено масло виж какво са написали предполагам , че препоръчително е 5W30.Марката си я избери сам. Аз карам от 8г. с МОТУЛ защото си мисля , че е истинско от дистрибутор.Само не слагай ШЕЛ и ОМВ.
Щом е шумен двигателя значи ти подсказва нещо.
Авенсис 3S-FE
- TATI
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 197 пъти
- Обратна връзка:
Масло 5W40 - синтетика
Сменям го на 7500км в ТМ, щото колата е в гаранция.
Става дума за дизел
Марка не знам щото на тубите пише Тойота
На королата на жена ми - 10W40 - полусинтетика
Сменям го на 8500км пак в ТМ.
За сега нямам оплаквания да се губи или да харчи.
От смяна на смяна си е на макс на щеката.
Скъпичко е, но пък и колите ни не са евтини та да си правя експерименти, а и си имам гаранции, че ако нещо се случи ще бъде отстранено като хората.
Сменям го на 7500км в ТМ, щото колата е в гаранция.
Става дума за дизел
Марка не знам щото на тубите пише Тойота
На королата на жена ми - 10W40 - полусинтетика
Сменям го на 8500км пак в ТМ.
За сега нямам оплаквания да се губи или да харчи.
От смяна на смяна си е на макс на щеката.
Скъпичко е, но пък и колите ни не са евтини та да си правя експерименти, а и си имам гаранции, че ако нещо се случи ще бъде отстранено като хората.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
CASTROL
Нашата Toyota Yaris 1.0 vvt-i Linea sol
Днес и смених за пръв път маслото, имаме я от вчера. Сложих систетика кастрол 5/40 мисля. Двигателя стана доста по тих. Старото масло беше на еб .м ти колко километра. Колата сега е на 46 000 км. Дано излезе стока.
Днес и смених за пръв път маслото, имаме я от вчера. Сложих систетика кастрол 5/40 мисля. Двигателя стана доста по тих. Старото масло беше на еб .м ти колко километра. Колата сега е на 46 000 км. Дано излезе стока.
Последно промяна от gogologo на 23 Май 2010 19:01, променено общо 1 път.
- lewstherin
Моя Авенсис дойде от германия след обслужване в Тойота, бяха и сипали 10w40 castrol, ама незнам какво ще и слагам след някой месец на смяната, тук като чета казвате че има много ментета Кастрол.
Посетете българския форум на Колелото на времето - http://truesource.50.forumer.com/index.php