лети алуминиеви джанти-предимства и недостатъци
spiritch
Protector
SFINKS
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 369 пъти
- Получена благодарност: 401 пъти
Мнение от slowtraveler » 21 Апр 2010 11:39
laugh.gif laugh.gif laugh.gifSFINKS написа:а я ни кажи ти ще си купиш ли нови 18 " гуми ако стане ?????

Колегата, явно не се е доинформирал за допълнителните разходи по гуми с такъв размер laugh.gif
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
gena_bs
Мнение от sacho7803 » 21 Апр 2010 21:58
колега...тия "добре облечени бизнесмени"явно са от "селските тарикати"дето всички ги знайм.бизнесмен който има пари може да кара кола и за 5 000лв но винаги ще сложи нови гуми.селяндура иска да се набива на очи без значение за сигурността на автомобила си.gena_bs написа:Има достатъчно предлагане на втора употреба с DOT'08.
Няколко пъти съм присъствал при покупката на такива от "добре облечени бизнесмени" с машини за над 200 000...
sacho7803
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение от zi_zi_top » 21 Апр 2010 23:30
Преди 15 години, когото излязоха Good Year Vector 1 си купих за Алеко-то 4 нови гуми (аз винаги само нови си купувам) и гумаджията ме майтапеше, че гумите стрували, колкото колатаsacho7803 написа:колега...тия "добре облечени бизнесмени"явно са от "селските тарикати"дето всички ги знайм.бизнесмен който има пари може да кара кола и за 5 000лв но винаги ще сложи нови гуми.селяндура иска да се набива на очи без значение за сигурността на автомобила си.

НИКОГА, АМА НИКОГА не си слагайте стари гуми на колите, колкото и стари и евтини да са!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
Мнение от SFINKS » 22 Апр 2010 08:54
е да де , те на такива "бизнесмени" и дрехите им са втора употребаgena_bs написа:Има достатъчно предлагане на втора употреба с DOT'08.
Няколко пъти съм присъствал при покупката на такива от "добре облечени бизнесмени" с машини за над 200 000...
може белъото и то да им е с DOT 07-08

S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
SFINKS
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 369 пъти
- Получена благодарност: 401 пъти
Мнение от slowtraveler » 22 Апр 2010 13:11
Криеха се по уличките ако видят, че пред сервиза има хора, че да не им падне реномето.
А когато пред сервиза нямаше никой, идваха с някоя G или S класа да им сложи газово, че да им е по-тънкажно laugh.gif
Но само при условие, че 'зареждачката' е скрита някъде в багажника, и след като получат уверение от приятеля, че на никого няма да каже laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
Re: лети алуминиеви джанти-предимства и недостатъци
Мнение от to4niq » 23 Апр 2010 21:25
to4niq
- Рошко
- Получена благодарност: 3 пъти
- Обратна връзка:
Мнение от Рошко » 23 Апр 2010 22:40
Мисля, че въпросът на колегата беше малко по-различен или бъркам?SFINKS написа:а я ни кажи ти ще си купиш ли нови 18 " гуми ако стане ?????

@Protector - Да, можеш да сложиш 18-ки на Авенсиса, като съответно трябва да съобразиш и офсета на джантата, за да не опира (трябва да е с по-малко ЕТ от оригиналната) - може би 30 или 35, ако оригиналната е била с 40-45.
А относно цените на гумите, има и по-човешки цени eто един примерен сайт. Та ако го разгледаш, ще забележиш, че цените за 18-цолови гуми не са чак толкова страшни - могат да се намерят добри гуми от реномирани производители, за 70 до 120 паунда на гума, а за куча марка - има и под 50, което за 18-ки мисля, че е доста приемливо. Ето този Falken примерно, струва под 365 евро за 4 броя, доставени до България.
Как е цената, колоега SFINKS

Рошко
Мнение от to4niq » 23 Апр 2010 22:52
Отговорих на темата -Лети алуминиеви джанти-предимства и недостатъци след като я прочетох цялата1.6 VVT-i написа:Мисля, че въпросът на колегата беше малко по-различен или бъркам?SFINKS написа:а я ни кажи ти ще си купиш ли нови 18 " гуми ако стане ?????Нека който знае, да отговори на зададения въпрос и да оставим задаващият го сам да прецени финансовите си възможности и може ли да си позволи 18-цолови гуми или не.
@Protector - Да, можеш да сложиш 18-ки на Авенсиса, като съответно трябва да съобразиш и офсета на джантата, за да не опира (трябва да е с по-малко ЕТ от оригиналната) - може би 30 или 35, ако оригиналната е била с 40-45.
А относно цените на гумите, има и по-човешки цени eто един примерен сайт. Та ако го разгледаш, ще забележиш, че цените за 18-цолови гуми не са чак толкова страшни - могат да се намерят добри гуми от реномирани производители, за 70 до 120 паунда на гума, а за куча марка - има и под 50, което за 18-ки мисля, че е доста приемливо. Ето този Falken примерно, струва под 365 евро за 4 броя, доставени до България.
Как е цената, колоега SFINKSДали ще може да си позволи Protector тази "безбожна" цена?
to4niq
Рошко
Мнение от to4niq » 23 Апр 2010 23:02
Ми явно си мислиш че съм отговорил на този въпрос- А я ни кажи ти ще си купиш ли нови 18 " гуми ако стане ?????-1.6 VVT-i написа:И това го казваш в каква връзка...?to4niq написа:Отговорих на темата -Лети алуминиеви джанти-предимства и недостатъци след като я прочетох цялата
to4niq
- Рошко
- Получена благодарност: 3 пъти
- Обратна връзка:
Мнение от Рошко » 23 Апр 2010 23:14
Първо - прочети!to4niq написа:Ми явно си мислиш че съм отговорил на този въпрос- А я ни кажи ти ще си купиш ли нови 18 " гуми ако стане ?????-
Второ - помисли! И ако все пак се окаже, че съм отговорил на теб, а не на някой друг, заповядай...

По въпроса за новите гуми - без значение какъв размер са ми джантите, карам САМО с нови гуми, животът ми е скъп!

Рошко
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru