Тропане Carina E
Тропане Carina E
Мнение от the_rider » 20 Мар 2010 14:32
Разчитам на компетентни мнения.
the_rider
-
- Получена благодарност: 3 пъти
Мнение от Toyota forever » 20 Мар 2010 17:27
Toyota forever
Re: Тропане Carina E
Мнение от mafiota » 20 Мар 2010 19:14
колега,the_rider написа:Здравейте, от известно време имама тропане в предницата на карината. днес прегледах всичко, но никъде няма луфтове по ходовата част. Съмнявам се в някакво потропване вътре в рейката. Ако някой е отварял да каже има ли там някакви шарнири или опорна втулка или нещо такова, което може да се е разбило и евентуални начини за отстраняване. Освен това напоследък ми се случва волана да е по-тежък каточели сервото не работи с пълна мощност. След половин час каране се оправя,но след това пак се случва. Няма видим теч от рейката, но течността беше на минимум (досега не съм доливал никога) и и долях 50-100 гр.
Разчитам на компетентни мнения.
възможно е и да е от карето на кормилният прът. При карината много кофти е изложено на външни условия - не е защитено дори с маншон.Ако знаеш руски ето ти повечко материал за относно рейката:
http://www.carina-e.ru/viewtopic.php?t= ... sc&start=0
mafiota
Мнение от the_rider » 21 Мар 2010 07:25

the_rider
Alekota
мехаННика
the_rider
Мнение от the_rider » 21 Мар 2010 23:34
днеска разкачих маншоните на рейката, теч няма но има луфт на зъбния гребен във водещата втулка от ляво, вече съм 95% сигурен, че е от там тропането, но още едно мнение винаги е от полза...къде пиеш бира обикновенномехаННика написа:Ездачо,срещу една цяла бира мога да ти прегледам колата пък натам действай сам ако искаш. А пък ако наистина си райдър има и какво да си поговорим извън колите.

the_rider
-
- Получена благодарност: 39 пъти
Мнение от мехаННика » 22 Мар 2010 07:32
мехаННика
desotodorov
Мнение от CuMo » 25 Мар 2010 12:16
Имах разтракана предна дясна биалетка. Отчетливо се усещаше луфта ако силно я разклатиш с ръка дори когато е захваната и в двата края.Alekota написа:провери си биелетките ,но ги откачи от едната страна иначе е почти невъзможно да ги хванеш дали имат луфт .

desotodorov, при мен потропването от разбитата биалетка най-лесно се долавяше при преминаване през неравности.
Дори когато разклатиш колата на място пак се чуваше.
При теб кога се усеща най-вече?
CuMo
Мнение от the_rider » 25 Мар 2010 14:59
на мен ми се струва, че се вижда като се свали маншона, ако си сигурен на 100% че отляво няма значи съм само за натягане на гайката, макар, че технически не ми се вижда логично да няма...не е гумичка на стаб щанга, това беше от първите неща, които гледах. Между другото затягането на волана се оправи, явно е трябвало малко време да се обезвъздуши системата сега само дето потропва, то това май е от повече от годинамехаННика написа:Отляво няма водеща втулка, единствено може да натегнеш регулиращата гайка,но това е доста сложно и предполагам нямаш условия .Съмнението ми е за тампони на стабилизиращата щанга,някаква гумичка за 18лв а тропа все едно ще падне нещо от колата.Пращам ти тел.номер на лични ако решиш.
the_rider
мехаННика
Мнение от desotodorov » 29 Мар 2010 14:21
desotodorov
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru