Avensis и ксенони?
Мнение от Владислав » 28 Яну 2010 17:13

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
Владислав
Мнение от Petrov_gb » 28 Яну 2010 17:24
По прницим всеки един сервиз на автомобили с първоначални знания могат да ти ги сложат. Дори и ти сам можеш да си ги сложиш ако знаеш коя жица и как да я заголиш че да вземеш ток, и да закрепиш запалителите някаде че да не ти пречат да си върнеш фаровете обратно където им е мястото. За цени има различни, аз по принцип се точа на едни които струват 150 лв 2-ма познати си сложиха на авенсис 2006г. и пасат 98г. Китайски са разбира се но мойте хора карат вече 2 месеца и няма проблеми за сега пък и този който ги продава ми е познат и 'уж' били хубави.Лъчезар написа:а за какви цени говорим и къде могат да ги монтиратPetrov_gb написа:Може, вървят със запалителите, тей че има преправяния и лепения. Ако си мислиш че е развиване и завиване на крушки - не е така. Но наистина, ксенона си е ксенон. Слагаш ксенон на късите, и Coolblue крушки на дългите и халогена от долу и си готов
Petrov_gb
Petrov_gb
Мнение от tihomirn » 28 Яну 2010 17:47
tihomirn
- Rudy
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от Rudy » 28 Яну 2010 18:14
За съжаление нито един от избраните аксесоари не се произвежда от тойота:Владислав написа:Все пак,аз лично бих предпочел оригиналните аксесоари ако ми е по джоба.Или най-добре заводски вложените екстри.Но май пак опираме до парите...
-автопилота го купих от същия производител от който го купува и тойота
-Parrot (блутут-а) като моя се предлага от тойота за 4 пъти повече
-за ксеноните вече съм писал другаде, и съвсем не става въпрос за рязане и оголване на жици - просто се включват оригиналните конектори в баласта (единствено се пробива дупка в капачката). Взимал съм такава капачка от toyota_forever защото на мояте беше счупено езичето. Т.е. възстановяването на първоначалната инсталация е като смяната на изгоряла крушка.
Свалянето на фаровете е елементарно, по трудно е обратното закрепване на бронята към корите отдолу, но определено е по силите на всеки. Колкото до слагането на ксенони в сервиз на Тойота - ще откажат с мотива, че фаровете са различни. След като ги накарах да ми покажат за какво искат 1200 лв. признаха че няма разлика в самия фар - нито рефлектори нито лупи, а само единия от кабелите на баластите е прокаран във самия фар (т.е. не през капачката). Но дори когато те монтират ксенона не монтират пръскалките, които според някои колеги са задължителни.

Rudy
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
Мнение от Me4oKyX » 29 Яну 2010 01:18
Me4oKyX
kohinora
Мнение от shtephan » 29 Яну 2010 09:57
shtephan
Rudy
-
Мнение от scorpion » 29 Яну 2010 10:25
За съжаление не мога да намеря из нета едно видео на колега от чужбина, който беше монтирал навигация точно в жабката над конзолата.kohinora написа:Rudy, каква навигация си сложил ? Може ли да я покажеш на снимка. Аз искам да си сложа нещо в жабката на таблото над конзолата,някой има ли нещо такова.
Имам и аз такава идея но засега не мога да намеря изхвърлящи панти с плавно действие (или да се заимства от нещо). Идеята е като се натисне бутона на капачето на жабката, с отварянето на капака отвътре тези панти да изхвърлят меко и навигацията. Самата навигация така да е направена и закрепена, че с изправянето и да се включва. Захранването може да се вземе някъде от таблото с бушоните (даже ако има празно място да се сложи и бушон). Прибирането да става по братния ред. С натискане навигацията навътре, да се изключва, след което се затваря и капака на жабката.
scorpion
Мнение от Владислав » 29 Яну 2010 11:45

Владислав
-
Мнение от scorpion » 29 Яну 2010 12:32
По скоро бих казал, че причината е в регионалния представител на Тойота за Балканите, в частност БГ. На въпроса ми защо в модификация luxury липсва навигация (така както за западна европа), отговорът беше - ЦЕНАТА ! Оскъпявала с около 5 хил.лвВладислав написа: А навигациите иначе са много хубави,лошото е че явно за Япончетата сме в 9-та глуха като се има предвид какво има на картата на Балканите.

scorpion
Мнение от kohinora » 29 Яну 2010 15:23
Rudy, не се виждат снимките.Rudy написа:Можеш да я сложиш където ти е най удобно:kohinora написа:Rudy, каква навигация си сложил ? Може ли да я покажеш на снимка. Аз искам да си сложа нещо в жабката на таблото над конзолата,някой има ли нещо такова.
a навигацията е тази:YFAtlas4
kohinora
Мнение от kohinora » 29 Яну 2010 15:26
За такова нещо говоря,ако намериш решение, пиши.scorpion написа:За съжаление не мога да намеря из нета едно видео на колега от чужбина, който беше монтирал навигация точно в жабката над конзолата.kohinora написа:Rudy, каква навигация си сложил ? Може ли да я покажеш на снимка. Аз искам да си сложа нещо в жабката на таблото над конзолата,някой има ли нещо такова.
Имам и аз такава идея но засега не мога да намеря изхвърлящи панти с плавно действие (или да се заимства от нещо). Идеята е като се натисне бутона на капачето на жабката, с отварянето на капака отвътре тези панти да изхвърлят меко и навигацията. Самата навигация така да е направена и закрепена, че с изправянето и да се включва. Захранването може да се вземе някъде от таблото с бушоните (даже ако има празно място да се сложи и бушон). Прибирането да става по братния ред. С натискане навигацията навътре, да се изключва, след което се затваря и капака на жабката.
kohinora
Мнение от Владислав » 29 Яну 2010 16:26
Владислав
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru