ЧИСТАЧКИ ?

Аватар
Rudy
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Rudy » 07 Яну 2010 18:05

Перото на задната ми чистачка е за смяна - имате ли идея от къде да взема 30см перо (ако няма перо тогава цяла чистачка ... или дори две ако не може поотделно).

Или да ходя до ТМА?
Изображение

asenasy

Мнение от asenasy » 07 Яну 2010 20:28

Аз сложих на Депо, около 10 лева бройката. Издържат две години. Купувам ги единични бройки от магазин намиращ се на ул. Житница в софия посока от Красно село към гаража Земляне. В една къща точно преди сервиза на Ситроен.
Що се касае задната чистачка, може да се разглоби и да се смени само перото. Ако е по-дълга може да се среже гумената и металните части. След това работи перфектно! Не е нужно да давате луди пари за оригинално перо.
Имам едно питане - Яриса на жена ми прави следното - при натискане на ръчката за измиване на прозореца на задния капак(врата) се включва задната чистачка(нормално), но се включват и предните?????? Пова ми се случва за първи път. Само на нашата кола ли е този проблем или е детска болест? Не ми се струва нормално.
Toyota RAV 4 - |,
Toyota Yaris,
Toyota Corolla.

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от Kiki » 07 Яну 2010 20:41

Rudy написа:Перото на задната ми чистачка е за смяна - имате ли идея от къде да взема 30см перо (ако няма перо тогава цяла чистачка ... или дори две ако не може поотделно).

Или да ходя до ТМА?
Аз си взех от Бриколаж само перо и го смених точно на задната чистачка.

Стана перфектно.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
Rudy

Мнение от Rudy » 09 Яну 2010 18:43

Освен че в ТМ Ауто няма налична - ако поръчам (за 18лв.) ще я получа след седмица, но и в Бриколаж няма - има само дълги пера, които трябва да се срежат. С рязането добре, но се оказа, че не става защото пластмасовата основа е с 1 мм по-широка отколкото трябва. Та пак трябва да търся.
Изображение

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 11 Яну 2010 16:11

по принцип на всички чистачки ли става да им се сменят само гумените пера? unsure.gif
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

Аватар
Rudy

Мнение от Rudy » 11 Яну 2010 18:35

Понеже никъде на намерих, въпреки че търсих на доста места 30 см явно са кът. А решението е доста лесно - взех от "промоция" (от кош пред един магазин преоценена чистачка 58 см (беше само една и липсваха адапторите за закачане) Валео и свалих само перото, но и от него само гумата (скъсих я с ножица) и използвах металната основа от моите и сега вече имам чистачка. За съжалени перата с пластмасова основа не стават.
Изображение

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 104 пъти
Получена  благодарност: 191 пъти

Мнение от Akima » 11 Яну 2010 23:02

Тъкмо и аз съм на тази вълна смяна на чистачки - сега съм с Bosch 531S/обикновените на Bosch за Corolla E12 2004г/.
Малко по-къси са от заводските, но като бяха нови ставаха.

Какво ви е мнението за Bosch AeroTwin?
Изображение

Повече информация - http://www.bosch.bg/content/language1/d ... hanika.pdf

Струват ли си или има нещо на по-приятна цена?Искам нещо качествено,чистещо и безшумно.

Май назрява време за тема чистачки,течности и др. такива от в."За жената". biggrin.gif

П.С.Пазя си оргиналните чистачки - дали не мога да им сменя перата?
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
shtephan

Мнение от shtephan » 12 Яну 2010 09:41

Аз това правя,сменям ги с пера от Valeo,купувам 6041 комплекта и по ред на номерата се подменят.
AVENSIS SEDAN 1.6 FaceLift2007

Аватар
dil
Получена  благодарност: 2 пъти
Обратна връзка:

Мнение от dil » 12 Яну 2010 17:51

На скоро видях случайно в един магазин за авточасти чистачки DENSO.
Много бях учуден, послед на сайта им видях че наистина правят.
Изглеждаха доста читави, от стандартния тип с повечеко "фаланги" за натиск (ако така се казва).
Може да ги пробвам, като ми се прецакат сегашните - RSEN.
От новия вид (тип aerotwin) - псведо японски :)
Добре чистят, когато не са замръзнали.. а трудно се размразяват.
Toyota Corolla Verso 1.8 1ZZ-FE 2008
Toyota Corolla E11 Wagon 1.3 4E-FE 1997
Renault Clio 1.3 1995
Полезни съвети за Corolla E11

Публикувай отговор