Проблем при палене!:( Toyota Corolla

Grozev

Проблем при палене!:( Toyota Corolla

Мнение от Grozev » 02 Яну 2010 20:30

Здравейте, имам Тойота Корола 1,6 VVTI 2006г. на 200 000км е, при палене имам следния проблем, завъртам ключа двигателя се мъчи да запали, но не пали, при 2ро или 3то завъртане на ключа чак запалва. Дори при топъл двигател рядко от първо завъртане запалва, смених свещите, но не даде резултат.
В момента на таблото ми свети чек енджина, ходих на няколко пъти да го проверятват но само го рестартират и ми казаха да сваля катализатора и така щяло и паленето да ми се оправи. Така и направих, замених с го резонатoрно гърне, но не помогна, след 300-400км чек-а пак светна. Ако някой има идея какво да правя или знае някой добър сервиз където да я закарам (на разумни цени, от София съм) ще се радвам на малко помощ.
Поздрави

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 02 Яну 2010 23:31

По повод на тези, които са ти дали съвет да си свалиш катализатора се сещам за вица дето на един пациент му отрязали тестисите, защото му посинявали, а то се оказало, че му пускат боя дънките .... biggrin.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
ivobox
Обратна връзка:

Мнение от ivobox » 03 Яну 2010 02:14

колега мога да ти кажа добре дошъл във форум, също и в подфорума "светна ми чека на ввти". За съжаление този подфорум не е малък.
Общо взето от това което аз съм чел от други форуми е, че за да се оправи трябва да се сменят ецу, катализато и сонди. Поне такова е решенеито на британското тм ауто. Хвърли един поглед за какъв обем оплаквания говорим

http://toyotaownersclub.com/forums/inde ... light&st=0

http://toyotaownersclub.com/forums/inde ... opic=36815

аз проблеми със запалването нямам, не знам дали проблема е същия, но мисля, че е това

успех
Avensis D-4D, 2005, 116hp, TOYOTA
Yaris T Sport, 2003, 106hp, TOYOTA

Публикувай отговор