вибрации от двигателя
вибрации от двигателя
Здравейте. Преди време бях писал, че на ниски обороти и на място се усещат вибрации в купето, когато колата е на място и когато карам бавно на ниски обороти(на 1-ва и 2-ра скорост). Имах съмнения за тампоните на двигателя, но "майстори" ми казаха че са читави и ако са омекнали или закъсани по-скоро няма да има вибрации, а ще се усеща нещо при тръгване и спиране. Тези дни ми се случи да спирам колата по наклон и въбрациите се усещаха доста по силно. Като спра по надолнище или с наклон на страни цялата кола се тресе доста дразнещо. Това ме навежда на мисълта, че това идва от някой от тампоните. Подскажете дали може да има друга причина или да запретвам ръкави и да сменям поне някой от тези четири тампона. Става въпрос за Авенсис '98 г. 2.0 ТД.
За да съм по-точен при загрял двигател държи 800 оборота, а вибрациите са между 800 и 1100 оборота.
За да съм по-точен при загрял двигател държи 800 оборота, а вибрациите са между 800 и 1100 оборота.
---------------------------
Toyota Corolla 1.4 VVTi (E12)
Toyota Corolla 1.4 VVTi (E12)
-
- Получена благодарност: 3 пъти
лаик
винаги съм карал Тойота и съм пълен лаик по отношение на автомобилите, но съм чувал за услуга - почистване на буталата, ако имат нагар е възможно да се появяват детонации, посъветвай се със специалист, а това за тампоните ако не са ти сваляли двигателя незнам как са определили, че задните тампони например са читави. Аз карам Карина 96г и имах скъсан преден тампон и един майстор ме накара да включа на първа и на ръчна да опитам да потегля, а той да гледал дали мърда двигателя - та понеже не ми мърдал двигателя човека каза супер е тампона, ама като си го смених и се оказа, че тампона е за буклука, но това е само за предния тампон, само той се вижда, а другите как са вече незнам.
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
И какво му беше на ремъка?max_sport написа:pri men be6e ot angrenajniq remak...
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Все си мисля, че ремъка има 2 състояния: здрав (може да е прескочил зъб или неправилно зацепен) и скъсан. Но знае ли човек ... 

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 360 пъти
- Получена благодарност: 395 пъти
При мен бе вентилатор на радиатора(левия по посока на движението - БОШ)...
Усещаше се като работа на 3 цилиндъра при ниска скорост или стоене на място (когато върти вентилатора)....
Усещаше се като работа на 3 цилиндъра при ниска скорост или стоене на място (когато върти вентилатора)....
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008