Здравейте колеги...
от доста време съм хвърлил око на TOYOTA MR2 2.0 GTi 156HP, но лошото е че не съм запознат много с колата като цяло и по-конкретно с бъдещите проблеми, които може да възникнат по автомобила.
Бих искал да разбера къде са най-често срещаните проблеми в този автомобил,защото сериозно съм се замисли да си закупя въпросната кола.
И понеже това е все пак кола на доста година, искам да знам къде най-често започва да гние.
Искам да получа колкото се може повече информация от вас колеги, защото вие сте хората, които биха могли да ме осведомят най-добре.
До колкото разбрах до определени години се произвежда колата с климатик и хидравклика ??? Ако може малко повече яснота и за тази част,защото хидравликата е важна в случая. Дали е възможно да се сложи допълнително и т.н.
Конкретно ако говорим за колата, която съм харесал... красавицата е внос от Швейцария и е карана 1г. в България,сменян е съединителя по думите на собственика, предполагам консумативите и някой неща по окачването. Това, което ме разтревожи най-много е,че на киометража пише 300 и няколко хиляди км. И си задавам въпроса рялно този мотор колко време може да издържи без първи рвмонт и дали найстина тези киометри са рялни. Като цяло имам доста още въпроси, но ще съм благодарен да получа отговор и да по-горе споменатите, а ако имам още питания по-доло в темата ще задавам направо новите си въпроси...
Благодаря предварително колеги... вие сте на ход biggrin.gif
Няколко въпроса за MR2 2.0 156HP
Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
insulin
Bass_Man
Мнение от xtreme » 09 Дек 2009 14:40
Ако сложиш по-малък волан е важно
иначе със стандартния наистина нямаш нужда от хидравлика. Колкото до проблеми с колата като всяка кола над 15 години проблеми колкото искаш. Иначе преди да я купиш огледай за ръжда по долната част на вратите отвътре, и по праговете под вратите. Виж дали държи добър празен ход като е студена, ~1500 оборота, и като е загряла 850-900.Дали ускорява равномерно, дали мирише на бензин отзад като е загряла. Настъпи я на първа от място, и виж дали мирише на масло отзад
В общи линии това е,иначе си е до късмет. Имай предвид ,че консумативите тук са скъпи. Ролки и ремъци могат да те изненадат с цената си в България.Иначе навън са на една трета от цената тук. Удоволствието, което предлага този автомобил идва на своята цена. Не си представяй ,че ще се качиш и просто ще си караш. Стара кола и млада жена иска много работа и много пари 

xtreme
Мнение от bambo » 11 Дек 2009 10:32
От няколкото
МР-ки които съм виждал, имал и т.н. досега не съм виждал някоя да има гнило / ръжда някъде - вярно че повечето са без удари (или поне такива за които да знам). При огледа, бих препоръчал ако е тарга - да огледаш внимателно уплътненията на "стъкления таван", вътре купето за следи от течове от тавана, както и багажника зад двигателя за същото. Относно 300 000км. - имам кола с този двигател която е на малко над 600 000км. 100% реални и към момента по двигателя има сменяни сигменти и гумички на клапани, масления обтегач на ангренажния ремък и два пъти водна помпа. Хидравликата на МР-а е ценна, защото е електро-хидравлична и променя "стегнатоста" според скоростта на движение. Ако я няма - е трудно да се сложи в последствие, защото освен рейката има още доста неща - ел. помпа, блок за управление, мощни транзистори (или каквото са там за промяна на оборотите), датчик в таблото за скоростта на движение и да речем цялата инсталация в предния багажник
Друг често срещан проблем са накрайниците на кормилната рейка (външните) и тампоните на амортесьорите - предимно предните.
Успех с покупката !

Успех с покупката !
bambo
Иди на
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru