УДОБСТВА И НЕУДОБСТВА

БОРИСЛАВ

Мнение от БОРИСЛАВ » 26 Юли 2009 08:56

а на picnica някой да знае къде е пробката за маслото на скоростната кутия
TOYOTA-picnik

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 10 Ное 2009 17:24

Kolegi neznam kak e pri vas sobhtvenicite na Avensis 1 no zabeliazah edno mnogo goliamo neudobstvo stava duma za bagjnika pri sedana.Kogato vozia bagaj v bagajnika vsi4ko se razpiliava stava na marmalad .Primer onzi den si natovarih grozdeto v nailonova torba ot selo i dokato pristigna do grada vsi4kite 4epki grozde biaha razpiliani po celia bagajnik niakoi ot tiah baiha stanali ve4e na vino . Neznam kak e pri vas ama ve4e vsi4ko koeto vozia otzad tribva dobre dase vryzva i okrepria dobre .Tova spored men e 4ese naklania mnogo na zavoite sad.gif

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 360 пъти
Получена  благодарност: 395 пъти

Мнение от slowtraveler » 10 Ное 2009 17:40

Ами на всеки автомобил с широк багажник трябва да укрепяваш товара...
Неслучайно се продават мрежи за багажник...
Но на първия авенсис не ми бе удобен капака на багажника - дъгите слизат надолу и или мачкат багажа, или въобще не може да се затвори, докато не им направиш място.... Общо взето - решение за окачване на багажника от миналия век...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 10 Ное 2009 21:04

Rudy написа:
Petar написа:... ima mesta za postaviane na 4ahi koeto e syhto neudobno za men zahtoto nemoga da si sloja hiheto ...
Сигурно затова се казва поставка за чаши (cup holder), а не за шишета :whistle:
biggrin.gif :laughing6: :laughing6: biggrin.gif
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 10 Ное 2009 21:18

Petar написа:Kogato vozia bagaj v bagajnika vsi4ko se razpiliava stava na marmalad .Primer onzi den si natovarih grozdeto v nailonova torba ot selo i dokato pristigna do grada vsi4kite 4epki grozde biaha razpiliani po celia bagajnik niakoi ot tiah baiha stanali ve4e na vino . .......Tova spored men e 4ese naklania mnogo na zavoite sad.gif
biggrin.gif biggrin.gif Aahahah,оф мн ме радват твоите постове Петар biggrin.gif ...мармалад...натоварих гроздето в найлонова торба....4епките станали на вино... biggrin.gif Е дай да пиеме,щом е готово виното biggrin.gif
Това че според тебе мн се накланя по завоите biggrin.gif ....ми то нормално да се накланя по завоите според мен.... biggrin.gif ...освен си провери амортисорите да не са изпуснали smile.gif ...иначе ми звучи като това:
Petar написа:... ima mesta za postaviane na 4ahi koeto e syhto neudobno za men zahtoto nemoga da si sloja hiheto ...
laugh.gif

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 104 пъти
Получена  благодарност: 191 пъти

Мнение от Akima » 11 Ное 2009 01:09

На Corolla E12,за да смениш крушката на предния фар/къси светлини/ и да ти е удобно трябва първо да свалиш акумулатора и чак тогава имаш лесен достъп.И като напук за 5 години 2 пъти е горяла все лявата/казвам й "акумулаторната" крушка/,а дясната е още заводската.Най-гадното е че после трябва пак да си наглася всички станции на радиото,да "обуча" прозорците и да си наглася осветлението на таблото.Дългите като гледам има място и без друга намеса.

Съгласен съм за дъгите на багажника - и при Corolla са така.При мен са опирали само в хладилна чанта. cool.gif
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

nenko70

Мнение от nenko70 » 11 Ное 2009 17:25

Ауриса ми е с автоматични фарове, което си е удобство. Но японците не са предвидили режим, при които късите светлини се палят и гасят с двигателя.
Сега си карам с една капачка от спрайт(която е черна) върху датчика за осветеност и си имам такъв режим. smile.gif

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 11 Ное 2009 19:17

nenko70 написа:Ауриса ми е с автоматични фарове, което си е удобство. Но японците не са предвидили режим, при които късите светлини се палят и гасят с двигателя.
Сега си карам с една капачка от спрайт(която е черна) върху датчика за осветеност и си имам такъв режим. smile.gif
Най-вероятно има и такъв вариянт. В някой държави това май е задължително. Със сигурност Авенсис имат вариянт в който фаровете се включват с двигателя.

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от Kiki » 11 Ное 2009 19:27

Моят Авенсис има опция да пищи един зумер за да те подсети да включиш фаровете. Щом ги включиш, зумерът спира да бучи.
Има копче за изключване за лятото, когато не е задължително да се кара на фарове.
За съжаление това не е фабрично, а синът ми го направи и го монтира.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 11 Ное 2009 21:48

Vesko написа:
nenko70 написа:Ауриса ми е с автоматични фарове, което си е удобство. Но японците не са предвидили режим, при които късите светлини се палят и гасят с двигателя.
Най-вероятно има и такъв вариянт. В някой държави това май е задължително. Със сигурност Авенсис имат вариянт в който фаровете се включват с двигателя.
Така е,норвежкото изпълнение трябва да има,в Норвегия се кара на фарове и през деня задължително цялата година. На баща ми Hiace-a е норвежко изпълнение и при палене си пали фаровете автоматично,отделно има подгряване на двигателя с кабел за ел.мрежата за през нощта.

KingSteve

Мнение от KingSteve » 14 Ное 2009 20:51

И какво констатирах че за да я сменя трябва да демонтирам мигача до фара за да мога да стигна до въпросната крушчица dry.gif
Колата е TOYOTA-picnic
Не вярвам, че е нужно да изкормиш всичко, колега. На Авенсиса се сменя елементарно .. предполагам, че и при теб трябва да е нещо подобно. Махаш гумения тампон. Ако искаш може да махнеш и крушката на късите да не ти пречи. Под нея се вижда кабелчето за габаритите към което е прикрепена пластмасова лентичка. Като я издърпаш излиза фасунгата на габарита барабар с крушката. Надявам се това да ти е било от полза.
Avensis 7A-FE

assen71

Мнение от assen71 » 22 Ное 2009 20:37

zi_zi_top написа:Радвай се, че не се налага да свалиш радиатора и климатика wink.gif !
На френските автомобили е още по-трудно. Не може да искаш колата ти да е натъпкана с екстри и електроника, да е стилна и с красив дизайн, пък и да сменяш крушките като на Лада. Бъди реалист!
Прав си 100%

Аватар
pecatas
Обратна връзка:

Мнение от pecatas » 23 Ное 2009 00:42

slowtraveler написа:Ами на всеки автомобил с широк багажник трябва да укрепяваш товара...
Неслучайно се продават мрежи за багажник...
Но на първия авенсис не ми бе удобен капака на багажника - дъгите слизат надолу и или мачкат багажа, или въобще не може да се затвори, докато не им направиш място.... Общо взето - решение за окачване на багажника от миналия век...
Като стана дума за "мрежи за багажник" ... някой има ли представа къде се продават. Търся такива за королата (които са като джобове) от камара време и никъде не намирам ! sad.gif Някой да има представа?
Toyota Corolla, 1.4 vvt-i, 2000

Аватар
max-2
Благодарил/а: 42 пъти
Получена  благодарност: 112 пъти

Мнение от max-2 » 23 Ное 2009 21:28

И аз търся мрежа. Вижте какво удобство си направих. Свалих облицовката на багажника за пране и ми дойдоха няколко идеи наведнъж: закачалка за пазарски чанти(много е удобна, преди всичко се търкаляше в багажника), пожарогасителя и аптечката, захваната с ластик за него икуки за мрежа в задната част на багажника, за да е по-удобно за малки неща без да се навежда и цапа човек на мръсната броня.
За всичко това съм направил само 3 отвора м6, другите неща са на мястото на щипки и технологични отвори.
Прикачени файлове
Изображение0123.jpg
Изображение0123.jpg (75.89 KiB) Преглеждано 2545 пъти
Изображение0124.jpg
Изображение0124.jpg (96.13 KiB) Преглеждано 2545 пъти
Изображение0125.jpg
Изображение0125.jpg (92.05 KiB) Преглеждано 2545 пъти
Изображение0126.jpg
Изображение0126.jpg (210.69 KiB) Преглеждано 2545 пъти
Изображение0127.jpg
Изображение0127.jpg (118.47 KiB) Преглеждано 2545 пъти
Carina E 4AFE LB 1992