За Тойота Рав 4 - изключване на диференциалите
За Тойота Рав 4 - изключване на диференциалите
Мнение от todgerrr » 15 Сеп 2009 00:06
Имам Тойота Рав 4 - 1996г.,2000куб.см бензин. Интересува ме как мога да изключа единят от диференциалите да не работи.Нямам рачка за тях а само копче с кето ги блокирам.По принцип двата деференцияла са постоянно зацепени.Чувал съм че имало някакъв бушон които се махал? Ще съм мног благодарен ако ми дадете някяква идея.
todgerrr
b_d
Мнение от diver » 15 Сеп 2009 08:16
Сигурно за да харчи по-малко....Сваля кардана и слага ръчни хъбове...Накрая си купува джип и маха паркетника и сичко си иде на място.... laugh.gif laugh.gif laugh.gifbad_dog написа:няма начин за временно решение, а и не разбирам защо би искал да го правиш.

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
diver
Мнение от b_d » 15 Сеп 2009 08:39
А с централния диференциал какво прави?diver написа:Сигурно за да харчи по-малко....Сваля кардана и слага ръчни хъбове...Накрая си купува джип и маха паркетника и сичко си иде на място.... laugh.gif laugh.gif laugh.gifbad_dog написа:няма начин за временно решение, а и не разбирам защо би искал да го правиш.
Сетих се - заварява го...
b_d
Мнение от todgerrr » 15 Сеп 2009 08:52
Значи с две думи не става,да де за да ми харчи по малкоbad_dog написа:А с централния диференциал какво прави?diver написа:Сигурно за да харчи по-малко....Сваля кардана и слага ръчни хъбове...Накрая си купува джип и маха паркетника и сичко си иде на място.... laugh.gif laugh.gif laugh.gifbad_dog написа:няма начин за временно решение, а и не разбирам защо би искал да го правиш.
todgerrr
Мнение от b_d » 15 Сеп 2009 09:13
Не става.todgerrr написа:Значи с две думи не става,да де за да ми харчи по малкоbad_dog написа:А с централния диференциал какво прави?diver написа:
Сигурно за да харчи по-малко....Сваля кардана и слага ръчни хъбове...Накрая си купува джип и маха паркетника и сичко си иде на място.... laugh.gif laugh.gif laugh.gif
По принцип има PAV4 само на предно, но са доста редки в Европа.
b_d
todgerrr
Мнение от diver » 16 Сеп 2009 21:18
E как става тогава?????? Обясни[/quote]todgerrr написа:Не става.
Ми в завода сигурно са имали идея biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
diver
Мнение от b_d » 17 Сеп 2009 07:46
Ами с кутия само за предно много ясно без централен и заден диференциал. Както има селика 4х4 и селика на предно. Capisce?diver написа:E как става тогава?????? Обясниtodgerrr написа:Не става.
Ми в завода сигурно са имали идея biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
b_d
jim_beam
-
Мнение от Corolla 4wd » 25 Сеп 2009 23:30
Съществува един вариант, при който сваляш кардана към задния мост и караш със включен блокаж на централния диференциал. При това положение ще ти е двигателен само предния мост. Не те съветвам да го правиш, ако целта ти е икономия на гориво, защото това е вариант за временно придвижване (при технически проблем - скъсано каре, или полуоска на заден мост), а и разхода няма да намалее чувствително. Моята Корола също като при теб е с три диференциала и си я карам full time 4wd.
Corolla 4wd
todgerrr
todgerrr
aad
Обратно към “Общи технически въпроси”
Иди на
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru