Въпрос за Carina Е 1,6 и 2,0
Въпрос за Carina Е 1,6 и 2,0
Мнение от Nikolaev » 26 Авг 2009 14:27
Ще си търся кола за дълъг път. Досегашната беше Carina II, 1,6. Много съм доволен и затова мисля следващата да е Carina E. Колебанието ми е кой мотор да избера. Не съм карал нито една от двете. Ясно е, че 2.0 ускорява по-бързо, но мен ме интересува каква скорост удобно може да поддържа на магистрала. Например: моята досегашна нормално поддържа 140 км/ч при 4000 об/мин на 5-та скорост. Моля, кажете, как е при CarinaE 1.6 и 2.0?
(Има коли, при които въпреки по-мощните мотори при различните модификации, тези показатели не се различават много заради предавателните числа.)
Nikolaev
Мнение от valen_tin » 26 Авг 2009 18:27
140 са около 4000 оборота (малко е шумничка на тези обороти обаче ... след 3500 става осезаемо по-шумна ... на 2-3 хиляди е приятно тиха) - спокойно си поддържа и към 160 от гледна точка на управление, но от гледна точка на комфорт мен започва да ме дразни при тази скорост ... та затова си я карам към 130

също при 140-150 магистрала разхода се качва на 8-8.5 газ ... при 120-130 е към 7 ...
valen_tin
-
Мнение от PESHO OT MARS » 26 Авг 2009 19:01
Аз лично съм ного доволен от това поколение мотори бях с 4A-FE сега съм с 2Е-Е който е със същия инжекцион.
Двулитровия дърпа добре но и си хапва повечко, двигателния отсек е по-пълен и има повечко датчици и така. СЪщо е много хубав мотор.
Който и от двата да вземеш няма да сбъркаш стига за колата да са полагани елементарни грижи.
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
PESHO OT MARS
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от Uncle Dido » 26 Авг 2009 19:34
Това при условие, че моят мотор е 107 к.с., не е като на Пешо 115 к.с.
За градско наистина е малко мудна, за да тръгне - над 4000 об., но по принцип в тези задръствания я карам сравнително спокойно.

Купето е широко, удобно е, като изключим малка забележка към седалките. Можеха да бъдат една идея по-ергономични.
Пепелника - ако си пушач - ще ти създаде известни главоболия. На много неудобно място е, ръчната и скоростния лост пречат, но на 4та и 5та предавка става използваем.
Багажника е голям, събира три пияни жени и каса бира - проверено.
Жените са среден ръст.
Успех при избора.

Uncle Dido
-
Мнение от PESHO OT MARS » 26 Авг 2009 20:06
Незнам какво имаш против ергономията, моята беше плюш и сравнение с дръгливата баничарка (дето толкова наука са сипали как да направим седалките гадни) се чувствах като в лимузина. Скоростите са слънце тая кола на 130 с 4000 об/мин си е екстра. При мен на дълго по магистрала без клима (или по точно я включих ама тя не работеше) но за съжеление засичане по горивомер, даде някаде около 6,5 половината път с около 140-150 км/ч на връщане с около 110 км/ч. Багажника е уникален товари се отлично. Забележка имам към огледалата страничните са малки и трудо се водиш по тях за паркиране (при шофиране що годе стават) централното вижда малко заради повдигната задница. Сервото и е добре премерено изобщо адски мислена кола, всичките и забележки са само да имаме какво да оплюеме все пак. Вътрешното обзавеждане и външния дизайн са въпрос на вкус.
PESHO OT MARS
-
- Почетен Администратор
Мнение от Uncle Dido » 26 Авг 2009 20:35
Може да ме прокълнеш, но след като седнах в Алфа 166, реших да си сложа такива седалки.
Чакам да изпаднат на добра цена.

Въпрос на задник, а моя е ръбав, мамка му.

П.П. Сори, забравих, че е бивша. Ма старата любов ръжда не хваща....
Uncle Dido
Мнение от diver » 26 Авг 2009 20:47

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
diver
Мнение от xtreme » 26 Авг 2009 21:20

xtreme
-
Мнение от PESHO OT MARS » 26 Авг 2009 22:26
А иначе за това говорех двулитровия по презумция си е 1-2 литра над малкия и разбира се едни 25-27 коня а пък ако е онова особенното GE и доста повечко.
Забравих един недостатък на Карината който е отстраним без проблеми, колата е удобна за високи хора но за хора с ръст под 1,70 си е мъка педалите идват малко далечко и си е смешна ситуация.
Добра си е колицата, моторите според мен са върха в производството което може да се вземе на достъпни пари в България. Аз лично без да съм карал но нещо не съм фен на следващото поколение VVTi моторите. Затова съм се заканил да си намеря Авенсис първо поколение с 4A-FE мотор и автоматик ако мога де

PESHO OT MARS
Мнение от bambo » 26 Авг 2009 22:35
Е затова моя вариант на карината е най-правилния... ама трудно се намира, мамка му...Fido Dido написа:Пешо, не става въпрос дали е плюш или плат. Става въпрос дали ти е удобно в седалките - да, в Карината не е лошо.
Може да ме прокълнеш, но след като седнах в Алфа 166, реших да си сложа такива седалки.
Чакам да изпаднат на добра цена.![]()
П.П. Сори, забравих, че е бивша. Ма старата любов ръжда не хваща....

Carina E GTi
3S-GE двигател със 156 кончета - най "sane" двигателя за това купе. Няма мудност, няма ала бала
А седалките... нямат общо с тез на GLi и XLi - тип рекаро са, със сичките му екстри и настройки... Плюшения салон естествено.
Купето е лифтбек - багажник кат слънце с опция при падане на седалките да стане пикап (тип ЕлКамино) :-D
А, единствено тоз модел си върви със 5броя лети джанти 15" - другите са на 14"...
Бе... всеки си хвали неговото... а мойта е вече на 600000км ама не мисля да я сменям... подготвям и едно цялостно основно освежаване и ... газ напред

А колегата която и Carina да вземе няма да сбърка

bambo
-
- Почетен Администратор
Мнение от Uncle Dido » 26 Авг 2009 22:37
Аз хапвам, ама все отива отпред, а не отзад....По този повод - сладкото ми е забранено.PESHO OT MARS написа:Дидо да вземеш да хапваш повечко да поникне мръвка на кокалите че лошо.... biggrin.gif
Като трясна 4 - 5 водки, кара ФидоДидовица, а тя е 1.63см.
Досега не се е оплаквала от педалите, а само, че върви яко, но тя кара Хонда...
Uncle Dido
Bass_Man
- karlos_racing
Мнение от karlos_racing » 27 Авг 2009 14:52
karlos_racing
-
Мнение от PESHO OT MARS » 27 Авг 2009 18:25
Надгради я до врсията със 170 коня или нещо подобно беше и си ти. Нистина в мобилето имаше една такава която ме радваше много но цената беше извън ресурса ми.bambo написа:Е затова моя вариант на карината е най-правилния... ама трудно се намира, мамка му...Fido Dido написа:Пешо, не става въпрос дали е плюш или плат. Става въпрос дали ти е удобно в седалките - да, в Карината не е лошо.
Чакам да изпаднат на добра цена.![]()
П.П. Сори, забравих, че е бивша. Ма старата любов ръжда не хваща....![]()
Carina E GTi
3S-GE двигател със 156 кончета - най "sane" двигателя за това купе. Няма мудност, няма ала бала
А седалките... нямат общо с тез на GLi и XLi - тип рекаро са, със сичките му екстри и настройки... Плюшения салон естествено.
Купето е лифтбек - багажник кат слънце с опция при падане на седалките да стане пикап (тип ЕлКамино) :-D
А, единствено тоз модел си върви със 5броя лети джанти 15" - другите са на 14"...
Бе... всеки си хвали неговото... а мойта е вече на 600000км ама не мисля да я сменям... подготвям и едно цялостно основно освежаване и ... газ напред![]()
А колегата която и Carina да вземе няма да сбърка
PESHO OT MARS
Мнение от bambo » 28 Авг 2009 00:16
Е то надграждането става със смяна на двигателя със следващата генерация, но не ми е това целта. (Даже го имам двигателя, 3-та генерация 3S-GE). Колата и така си е перфектното семейно возило. GTi версиите са тъпкани със всички екстри дето някога са се слагали на Carina и не ми липсва нищо. Бърза кола за кеф (и за наливане на пари) си имам друга, та тази ще си остане така. Единствено ще я наградя края на лятото със цялостно "освежаване" и отстраняване на дребни "козметични" проблеми. GTi до сега съм попадал няколко пъти в германия, но цените клонят към 4000 евро, което си е висока цена за кола от тез години.PESHO OT MARS написа:
Надгради я до врсията със 170 коня или нещо подобно беше и си ти. Нистина в мобилето имаше една такава която ме радваше много но цената беше извън ресурса ми.
От нашите чатове се надявам колегата стартирал темата да си е извадил извода и да си е взел вече Carina E 2.0 надявам се

bambo
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru