Заден Swaybar? Тва пък какво е? Имаше една тел, но отдавна е изхвърлена ...LordDigital написа:Luksozen sys sredno debela TEL vmesto zaden SwayBar! Potresen sym ,bez maitap
Почвам да събирам за MX-5
E te taq "TEL" e napravena ot specialna splav, po slecialen na4in uganata, iz4islena i namestena!LordDigital написа:Luksozen sys sredno debela TEL vmesto zaden SwayBar! Potresen sym ,bez maitapsmb написа:gore-dolu e taka - luksozen kenefALTEZZA написа:prilicha na traba ot kenef
Tva da ne e Dupra 4e da se slagat 2" solid sway bars i da se zavarq s elektrojena kato nevidel razni pomo6ti trabi
- LordDigital
- СупраДжия
Тупти Тупти Сърце Нациско biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gifK-A-N-U написа:E te taq "TEL" e napravena ot specialna splav, po slecialen na4in uganata, iz4islena i namestena!LordDigital написа:Luksozen sys sredno debela TEL vmesto zaden SwayBar! Potresen sym ,bez maitapsmb написа:
gore-dolu e taka - luksozen kenef![]()
Tva da ne e Dupra 4e da se slagat 2" solid sway bars i da se zavarq s elektrojena kato nevidel razni pomo6ti trabi

- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Az se otkazvam da hr4a pari po moqta baraka.
Ne sum v sustoqnie v momenta, a puk i nqmam vreme da pose6tavam event-ite ve4e, za6toto shte ba4kam i subota, i nedelq.
Sorry, 6te se vkliu4a drugata godina ili kusno esenta.
Pla4e mi se, no tova e realnostta ...
p.s.
Ne se podavam ve4e na nikakvi podstrekavaniq ot strana na nikoi ot foruma ve4e.
Ne sum v sustoqnie v momenta, a puk i nqmam vreme da pose6tavam event-ite ve4e, za6toto shte ba4kam i subota, i nedelq.
Sorry, 6te se vkliu4a drugata godina ili kusno esenta.
Pla4e mi se, no tova e realnostta ...
p.s.
Ne se podavam ve4e na nikakvi podstrekavaniq ot strana na nikoi ot foruma ve4e.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
- Japanese_fever
Shte si opravq reikata i nqkoi drugi raboti, deto imam, no gumite shte vidim, pri polojenie, 4e nqmam fizi4eskata vuzmojnost da se race-vam, shit ...
Oba4e iskam da vidq ALTEZZA-ata i V35GTR da se race-vat, abe da ne bi da e svurzano ne6to s rusta im lipsata na izqvi ili pove4e na nejnata polovinka ...
Oba4e iskam da vidq ALTEZZA-ata i V35GTR da se race-vat, abe da ne bi da e svurzano ne6to s rusta im lipsata na izqvi ili pove4e na nejnata polovinka ...
- Japanese_fever
Pirncipno sum prinuden, jivotut me prinujdava vseki den da vursha vsqkakvi ne6ta, koito NE jelaq.
Otdruga strana nali subiram za Miata,
ta 6te stane s 2 udara 1 zaek.
Abe v deep shit sum, no skoro, skoro... nqkolko godinki o6te.
Principno ne sum dlujen da davam obqsnenie, no nali si mi buddy.
A puk i gledam si zagrijen, no ot druga strana zanm, 4e oni4ash seira i pukankite.
Otdruga strana nali subiram za Miata,
ta 6te stane s 2 udara 1 zaek.
Abe v deep shit sum, no skoro, skoro... nqkolko godinki o6te.
Principno ne sum dlujen da davam obqsnenie, no nali si mi buddy.
A puk i gledam si zagrijen, no ot druga strana zanm, 4e oni4ash seira i pukankite.
- Japanese_fever
Shtom Vasko e zamesen moje i da dam vsi4ko ot sebe si, za6toto toi the Great haTer.
Obi4a mnogo da klepI.
Za sega izlizam v InCognito, taka e nai-opasno za vraga.
V35GTR-kata mai ostana parketen luv - pista niga NE vide.
Edin drag strip samo i to KANU dade po-dobro vreme ot sobstvenika na kolata. Tova za men si e golEm rezil i zna4i, 4e ne poznavash dostatu4no sobstvenata si kola. Nooooooo... razni hora, razni ideali.
Obi4a mnogo da klepI.
Za sega izlizam v InCognito, taka e nai-opasno za vraga.
V35GTR-kata mai ostana parketen luv - pista niga NE vide.
Edin drag strip samo i to KANU dade po-dobro vreme ot sobstvenika na kolata. Tova za men si e golEm rezil i zna4i, 4e ne poznavash dostatu4no sobstvenata si kola. Nooooooo... razni hora, razni ideali.
- Japanese_fever
Tezi dni misulta za autoX ne mi dava mira.
V4era(nedelq) smenihme v garaja na edin priqtel ediniq mi kontrol arm. ne ostana vreme za drugiq, no smenihme to4no tozi deto 4ukashe. Az go smenih. biggrin.gif Trqbva o6te da rabotq za skorost s instrumentite. NO da se nadqvame, 4e zad volana 6te se predstavq po-dobre ot Corolla-ta.
Plana mi e sledniq:
1. Sega si smenqm i raikata + p. steering pump
2. Zadnite nakladki sa za smqna su6to(prednite sa novi)
3. 6te si karam sus moite gumi, t.e. varianta za gumi i djanti otpada, za sega
S after market oka4vaneto kolata mi e super povratliva i daje ima malko oversteer zaradi po-niskata zadnica!
p.s.
Reikata i pompata mislq sam da gi smenq, 6te vidim kude.
Nakladkite su6to.
Otdelno trqbva da pla6tam $200 na bibliotekata, za6toto sum zagubil edni knigi. Mai posledno gi ostavih na pokriva na kolata i trugnah za rabota ...

V4era(nedelq) smenihme v garaja na edin priqtel ediniq mi kontrol arm. ne ostana vreme za drugiq, no smenihme to4no tozi deto 4ukashe. Az go smenih. biggrin.gif Trqbva o6te da rabotq za skorost s instrumentite. NO da se nadqvame, 4e zad volana 6te se predstavq po-dobre ot Corolla-ta.
Plana mi e sledniq:
S after market oka4vaneto kolata mi e super povratliva i daje ima malko oversteer zaradi po-niskata zadnica!
p.s.
Nakladkite su6to.
Otdelno trqbva da pla6tam $200 na bibliotekata, za6toto sum zagubil edni knigi. Mai posledno gi ostavih na pokriva na kolata i trugnah za rabota ...
- Japanese_fever
Еми свързано е с бюджета ми по някакъв начин,smb написа: japanese, kvo obshto ima bibliotekata s autocross ?
а разходите по кола са свързани с бюджета също.
I posle Honda bili nadejdni koliJapanese_fever написа:Tezi dni misulta za autoX ne mi dava mira.
Plana mi e sledniq:
p.s.
Nakladkite su6to.
Otdelno trqbva da pla6tam $200 na bibliotekata, za6toto sum zagubil edni knigi. Mai posledno gi ostavih na pokriva na kolata i trugnah za rabota ...![]()
- Japanese_fever
'Що бе?!?
Спирачките са консуматив.
А рейката замина ведниж като правих опит за сноу дрифт,
ама така става с новобранките. Беше отдавана, преди 3 години,
но сега искам да я сменя. Bushings на 15 годишна кола + пътищата в Чикаго са си консуматив също. Аз контрол арма не го сменям, че му е станало нещо, заради ball joint & bushings дето са на него.
Сега съм решил да показвам на мексиканците как се прави stylish exterior tuning с малко кинти, но не в стил "циганска каручка". biggrin.gif
Спирачките са консуматив.
А рейката замина ведниж като правих опит за сноу дрифт,
ама така става с новобранките. Беше отдавана, преди 3 години,
но сега искам да я сменя. Bushings на 15 годишна кола + пътищата в Чикаго са си консуматив също. Аз контрол арма не го сменям, че му е станало нещо, заради ball joint & bushings дето са на него.
Сега съм решил да показвам на мексиканците как се прави stylish exterior tuning с малко кинти, но не в стил "циганска каручка". biggrin.gif
- Japanese_fever
Tui kato tazi tema q iz4erpahme ve4e, t.e. az MX skoro nqma da si vzimam za sujalenie, no nadejdata umira posledna.
Reshih, s pozvolenieto na moderatorite
, da q polzvam kato up-date za moqta baraka.
Eto rezultatite ot dneska, za autoX negative camber e qko, no to i pove4e ne moje da se bara, t.e. da stava po-malko negative, za pozitive da ne govorim.
Tui kato az sum s okolo 2" po-nisuk ot OEM oka4vaneto. No v Civic forumite mi kazvaha, 4e s Tokico Blue(lower kit) ne mi trqbvat camber plates.Moje i da mi trqbvat ve4e, za6toto oka4vaneto ulegna, no mi e vse taq.
Kolata e bluskana otpred, za6toto ima sledi ot preboqdisvane i NAI-VAJNOTO ot ednata mi strana e po-niska ot drigata s debelinata na edin prust. Az tova go znaeh otdavna,no misleh, 4e kato smenq bushings and balljoint shte se opravi, no uvi. Tova ne go kazvam kato opravdanie, a samo konstatiram
Shte pusna resultatite i v Civic foruma da vidim oniq umnici kakvi nastroiki shte midadat. Za6toto platih $120 za alignmnet i toi vkliu4va v ramkite edna godina bezplaten alignment ot datata na purviq takuv. T.e. sled vseki autX moga da hodq pri oniq i da im kazvam kakuv camber iskam, a te da me psuvat na um. laugh.gif
Eto i rezultatite nakraq.
Reshih, s pozvolenieto na moderatorite
Eto rezultatite ot dneska, za autoX negative camber e qko, no to i pove4e ne moje da se bara, t.e. da stava po-malko negative, za pozitive da ne govorim.
Tui kato az sum s okolo 2" po-nisuk ot OEM oka4vaneto. No v Civic forumite mi kazvaha, 4e s Tokico Blue(lower kit) ne mi trqbvat camber plates.Moje i da mi trqbvat ve4e, za6toto oka4vaneto ulegna, no mi e vse taq.
Kolata e bluskana otpred, za6toto ima sledi ot preboqdisvane i NAI-VAJNOTO ot ednata mi strana e po-niska ot drigata s debelinata na edin prust. Az tova go znaeh otdavna,no misleh, 4e kato smenq bushings and balljoint shte se opravi, no uvi. Tova ne go kazvam kato opravdanie, a samo konstatiram
Shte pusna resultatite i v Civic foruma da vidim oniq umnici kakvi nastroiki shte midadat. Za6toto platih $120 za alignmnet i toi vkliu4va v ramkite edna godina bezplaten alignment ot datata na purviq takuv. T.e. sled vseki autX moga da hodq pri oniq i da im kazvam kakuv camber iskam, a te da me psuvat na um. laugh.gif
Eto i rezultatite nakraq.
- Прикачени файлове
-
- Alignment_results.jpg (117.85 KiB) Преглеждано 3275 пъти
Плати 120 кинта и ти нагласиха колата така, че отпред да имаш 0.6 градуса разлика в наклона между ляво и дясно а отзад 2.3 градуса (!) разлика? И отзад сходимостта от едната страна я е отворил а от другата затворил - целта му е била задницата сама да си ходи на една страна ли?
Да не е бил някой бай мексиканец, препил с текила на предната вечер и още да не може да фокусира laugh.gif
Ходи го тормози да наглася докато му се стабилизира погледа, щом повече пари не се дават
Какви camber plates, какво чудо, ако амортесьора не играе роля на горен носач - колкото и да го буташ амортесьора с camber plates, това не променя геометрията.
Да не е бил някой бай мексиканец, препил с текила на предната вечер и още да не може да фокусира laugh.gif
Ходи го тормози да наглася докато му се стабилизира погледа, щом повече пари не се дават
Чакай бре, твоя Civic не е ли с double wishbone?Japanese_fever написа:No v Civic forumite mi kazvaha, 4e s Tokico Blue(lower kit) ne mi trqbvat camber plates.
Последно промяна от MX5 на 29 Юли 2009 05:02, променено общо 6 пъти.
- Japanese_fever
Xa-xa-xa laugh.gif
Emi mom4eto beshe amerikanetz.
Obqsni mi, 4e kolata mi e naklonena na eedna strana i na praktika ednakuv camber ne moje da se napravi. Otdelno e po-nika ot stock s okolo 2".
Ina4e az moga da hodq vseki den, ama mi obqsniha, 4e tova e naj-dobroto, koeto mogat da napravqt?!?
Predniq put hodih bez da sum pipal ni6to po oka4vaneto, samo novite control arms i inner tie rod, no ne znam kakvi merki bqha slojili, oba4e kolata vurveshe dobre i gumite se iznosvaha ravnomerno.
Kato doida na autoX-a 6te q vidish barakata.
Emi mom4eto beshe amerikanetz.
Obqsni mi, 4e kolata mi e naklonena na eedna strana i na praktika ednakuv camber ne moje da se napravi. Otdelno e po-nika ot stock s okolo 2".
Ina4e az moga da hodq vseki den, ama mi obqsniha, 4e tova e naj-dobroto, koeto mogat da napravqt?!?
Predniq put hodih bez da sum pipal ni6to po oka4vaneto, samo novite control arms i inner tie rod, no ne znam kakvi merki bqha slojili, oba4e kolata vurveshe dobre i gumite se iznosvaha ravnomerno.
Kato doida na autoX-a 6te q vidish barakata.