Електрически коли, но Не от TOYOTA
- BOz
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 180 пъти
Електрически коли, но Не от ТОЙОТА
Представям си при нас как ще го наместят супер добре, като дойде времето да се бере сливата за ракия, ще го връзват за всяко дърво и ще събират плодовете без зор. Може директно и шибидаха да му отворят, да събира вътре, пък да се спести и товаренето.
Разход на хибрид->
Разход на дизелов автоматик ->
Разход на дизелов автоматик ->
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 264 пъти
- Получена благодарност: 272 пъти
Аз си помислих, че тест-пилота тества тест-пилотката
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Monster
- Автомобил: Rav4 PHEV, Zoe ZE40
- Благодарил/а: 141 пъти
- Получена благодарност: 119 пъти
И Дачия Спринг се развива в правилна посока:
Dacia Spring получи нова визия и подобрено зареждане
Визията на мен ми допада - като малко дъстърче. Освен големия за размера й багажник отзад, вече има и 35 литров отпред, който е идеален за прибиране на кабелите за зареждане и други по-рядко използваеми прахосабирници (да речем инструменти, течности за чистачки, парцалчета и тн. ). Реално и предишната версия имаше място, но не се бяха постарали да сложат някаква пластмаса, за да се обособи като багажно отделение. Даже и от волана този път не са спестили опцията му за регулиране на височината. Явно се вслушват в част от подигравките в ревютата на автомобила.
Единствено съм скептичен относно цената. Може и да изглежда ниска на фона на някои други модели, но след няколко месеца ситроен пускат e-C3 на сходна цена с по-голяма батерия от дачията, а и лично на мен ми се струва с една идея по-надежден вариант, който бих предпочел ако търсех такъв тип градски автомобил за втора кола в семейството.
Dacia Spring получи нова визия и подобрено зареждане
Визията на мен ми допада - като малко дъстърче. Освен големия за размера й багажник отзад, вече има и 35 литров отпред, който е идеален за прибиране на кабелите за зареждане и други по-рядко използваеми прахосабирници (да речем инструменти, течности за чистачки, парцалчета и тн. ). Реално и предишната версия имаше място, но не се бяха постарали да сложат някаква пластмаса, за да се обособи като багажно отделение. Даже и от волана този път не са спестили опцията му за регулиране на височината. Явно се вслушват в част от подигравките в ревютата на автомобила.
Единствено съм скептичен относно цената. Може и да изглежда ниска на фона на някои други модели, но след няколко месеца ситроен пускат e-C3 на сходна цена с по-голяма батерия от дачията, а и лично на мен ми се струва с една идея по-надежден вариант, който бих предпочел ако търсех такъв тип градски автомобил за втора кола в семейството.
- mfandakov
- Автомобил: E38
- Благодарил/а: 36 пъти
- Получена благодарност: 80 пъти
Най успешните модели на Дачия са направени от....българин ...
Емануил Клисаров - старши дизайнер в Renault Group .
Емануил Клисаров - старши дизайнер в Renault Group .
Плащаш данъци върху парите, които изкарваш.
И върху парите,които харчиш.
И върху нещата,които притежаваш,и за които вече си платил данъци,с парите,върху парите вече си бил обложен.
И всичкo се разпределя от;
Лъжци,крадци,измамници, ......За твое добро.
И върху парите,които харчиш.
И върху нещата,които притежаваш,и за които вече си платил данъци,с парите,върху парите вече си бил обложен.
И всичкo се разпределя от;
Лъжци,крадци,измамници, ......За твое добро.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 264 пъти
- Получена благодарност: 272 пъти
И със задни чистачки
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
- Monster
Едно подробно ревю от днес:
Супер изглежда и отвън и отвътре - нямам забележки по дизайна аз лично. Даже не са спестили от жабка, която липсва при Тойота bZ4X например. V2L опцията също е впечатляваща, предвид че е налична в малък брой и то доста по-скъпи модели електрички. Но последната част от ревюто, коментираща безопасността и краш тестовете е нещо, което мен лично ме отказва дори да се замисля да купя тази кола - било то и за втора, която ще се ползва само в града.
Супер изглежда и отвън и отвътре - нямам забележки по дизайна аз лично. Даже не са спестили от жабка, която липсва при Тойота bZ4X например. V2L опцията също е впечатляваща, предвид че е налична в малък брой и то доста по-скъпи модели електрички. Но последната част от ревюто, коментираща безопасността и краш тестовете е нещо, което мен лично ме отказва дори да се замисля да купя тази кола - било то и за втора, която ще се ползва само в града.
- Filbor
- Автомобил: Renault Zoe Intens 2021, R135
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 37 пъти
Сравнение между Рено Зое и неговия наследник:
- Прикачени файлове
-
- Рено 5 - Рено Зое.JPG (111.66 KiB) Преглеждано 3813 пъти
08.2014 - 11.2021
11.2021 - <Днес>
- Monster
Има напредък във всеки от параметрите - от макс скорост, през ефективност, до цената. Ти да не си се замислил да сменяш Zoe-то с неговия наследник? Аз взех, че си изпълних намерението за коледен подарък и подарих на жена ми ваучер за шофьорски курс, пък тя взе че го записа и почти изкара - вчера си взе листовките без грешка, а до седмица-две ще е на изпита по кормуване. Та сега съм се заровил в сайтовете за втора ръка коли и гледам упорито за някое Zoe, но по-скоро предшественик на твоето поколение, за да вляза все пак в някакъв бюджет като за първа "учебна" кола на жената. Парите на пръв поглед не са малко, но на второ четене мисля, че електричките си държат цената, когато се вземат на старо и като цяло след това разходите по тях са близки до нула. Та не виждам дори икономическо оправдание за втора кола да взимам нещо с ДВГ, а извън парите предимствата са много - кара се много по-лесно, тъй като е само 1 скорост, не цапа въздуха, а ще се кара предимно в града и не на последно място - все още се ползват с преференции при паркиране в централните зони. Zoe 40kWh ще върши работа и за повечето междуградски пътувания, които правим, тъй като те са в диапазона на 100-200 км и няма да има нужда от междинни зареждания . Та ако си се замислил (или някой познат) да продава Zoe - драскайте на лично, пък току виж се договорим за някаква цена.
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 147 пъти
- Получена благодарност: 476 пъти
Monster, виж си личните. Писал съм ти специфично за "Лайно" на каква уловка бях попаднал преди 1-2 години. Ще се радвам да споделиш тук ако има нещо вярно и как се прави справка по казуса.
Opel Astra F Estate (1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L
-> Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
-> Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
- Filbor
Живот и и здраве да минат 2 години и ще видим дали и с какво.
A това е сравнение между базовото Рено 5 и Ситроен е-C3:
(но странно пише от Декември 2025 - може да са се объркали)
- Прикачени файлове
-
- Ситроен е-C3 - базово Рено 5.JPG (69.34 KiB) Преглеждано 3756 пъти
08.2014 - 11.2021
11.2021 - <Днес>
- Monster
Ако тези цени се окажат верни, наистина не знам кой и най-вече защо би избрал да закупи Дачия Спринг. Разликата в цената е нищожна. Дори "Extreme" версията на Дачия е на същата цена като по-слабата версия на Рено 5, а Реното всъщност е по-"Extreme" като параметри от екстремната Дачия. Накратко казано - Рено 5 е с осезаемо по-добри параметри на същата цена. Единственото нещо в спецификацията на по-слабата версия на Реното, което сега забелязвам е липсата на бързо зареждане, което би било странно ако наистина отсъства.
- Прикачени файлове
-
- renault_5_vs_dacia_spring.jpg (91.55 KiB) Преглеждано 3721 пъти
-
- Автомобил: служебен
- Благодарил/а: 217 пъти
- Получена благодарност: 60 пъти
https://blitz.bg/skorost/mersede-reshi- ... 04286.html
Има ли някакви данни какъв е делът на закупените електрокарчета и хибриди за 2023 или 2022 година спрямо общият брой закупени автомобили?
Новите, поне в Европа?
Интересно ми е дали от MB са прави и истерията спада.
Има ли някакви данни какъв е делът на закупените електрокарчета и хибриди за 2023 или 2022 година спрямо общият брой закупени автомобили?
Новите, поне в Европа?
Интересно ми е дали от MB са прави и истерията спада.
- Filbor
Ето:
https://www.acea.auto/pc-registrations/ ... ket-share/
https://www.acea.auto/pc-registrations/ ... ket-share/
Най-вероятно ще може да си го поръчаш, но тогава автомобилът може автоматично да отиде в по-горна категория с повече неща на по-голямата цена. Когато аз си взимах колата струваше толкова:
- Прикачени файлове
-
- Порт за бързо зареждане - цена.JPG (9.83 KiB) Преглеждано 3684 пъти
08.2014 - 11.2021
11.2021 - <Днес>
- Monster
Дано да може да се поръчва допълнително - CCS порт за още 1000 евро си струва и реално това ще е разликата в цената с Дачия Спринг, а всички други параметри ще са превъзхождащи.
Така като гледам графиките за 2023 и 2024 хибридите и електричките заемат около 50% от всички продажби. Иначе най-продаваният модел в света за 2023 е Tesla Model Y, последван от Toyota Rav4 и Toyota Corolla. Най-продаваният модел в Европа за 2023 е Tesla Model Y, като след нея са по-типичните за Европа малки градски модели автомобили. Най-продаван модел в света през 2022 беше Toйота Rav4, но след като Тойота качиха значително цените, а от своя страна Тесла значително ги намалиха, се получи едно оправдано за мен разместване на първата позиция.
Така като гледам графиките за 2023 и 2024 хибридите и електричките заемат около 50% от всички продажби. Иначе най-продаваният модел в света за 2023 е Tesla Model Y, последван от Toyota Rav4 и Toyota Corolla. Най-продаваният модел в Европа за 2023 е Tesla Model Y, като след нея са по-типичните за Европа малки градски модели автомобили. Най-продаван модел в света през 2022 беше Toйота Rav4, но след като Тойота качиха значително цените, а от своя страна Тесла значително ги намалиха, се получи едно оправдано за мен разместване на първата позиция.