имам проблем с на майка ми джипката, пуши като змей и харчи като камион! Пуши черно ако малко преди да светне лампичката турбо и ако се мачка яко и докато надува турбото продължава да чади! Говориме за найстина ужасно много пушек! Не виждам колите в огледалото!
Харчи някъде около 18-19 л на 100 км в града, а извънградско харчи около 14 л на 100 км като се кара с до 90 км/ч и без никакви изпреварвания и ръчкания - супер пенсионерско каране!
Сутрин при студеното време пали на 2-3 цилиндъра. Свещите са нови, проверени са че не са прекъснали и греят!
Жипката е 1992 година 2.4 турбо дизел, номера на мотора е 2L2889562. Карах я на едно место за диагностика и ми казаха че не можело повече да се пипа помпата щото била преместена докрай и трябвало нова помпа или плочка и т.н.....на друго место ми казаха че помпата е електронна и се управлява от компютъра и колкото и да се мести няма да се оправи laugh.gif и като погледнах - ми то в нея си влизат жици, газта изобщо не ходи в помпата!
Може ли да идва проблема от турбото? Да не надува достатъчно? Някой ми каза че за студеното палене проблема бил че на някой японци подгревните свещи работели няколко минути след подгряване на 6 волта и имало някакъв блок който изгарял...
Един голям специалист ми каза че проблема бил в помпата и най-близко я правели в Солун или в Турция...тука нямало такива специалисти.....ако отида при Официалния представител сигурно ще ми отрежат тиквата и гаранция няма да дадат...
Ако някой от вас може да ми помогне или да ме насочи към някой дето се занимава с тея двигатели ще съм благодарен!
Колата е купена от Англия за жълти стотинки, с десен волан е и се ползва главно в пресечена местност. Но въпреки това искам да я оправя, по някой път все пак се кара и из София и извън градско.
Ако ремонта излиза два или три пъти стойността на колата мисля че по-добре да си харчи така и да си пуши

П.С. Мотора е ремонтиран в Англия, сменявана е главата щото пукали глави тея мотори...може ли нещо да не е зацепена като хората помпата?!?
Поздрави,
Дилян Пенчев