Съединител Ярис - не включва скорости
Съединител Ярис - не включва скорости
Здравейте,
днес жена ми докато карала Яриса /2007г. 1.0, бензин/ педалът на съединителят и изведнъж станал твърд и скоростите престанали да влизат. Не сме забелязали някакви проблеми до преди този внезапен отказ. И сега педала е твърд. Скоростите не влизат. Ако се изгаси двигателя - влизат.
Предположения? Къде мога да я диагностицирам и оправя на прилични цени с качествени резервни части.
Уточнявам, че не съм технически специалист и ми се иска доверено място да се намери за сервиз.
Благодаря Ви предварително.
днес жена ми докато карала Яриса /2007г. 1.0, бензин/ педалът на съединителят и изведнъж станал твърд и скоростите престанали да влизат. Не сме забелязали някакви проблеми до преди този внезапен отказ. И сега педала е твърд. Скоростите не влизат. Ако се изгаси двигателя - влизат.
Предположения? Къде мога да я диагностицирам и оправя на прилични цени с качествени резервни части.
Уточнявам, че не съм технически специалист и ми се иска доверено място да се намери за сервиз.
Благодаря Ви предварително.
- martod
Развали хубавата тема ..max-2 написа:Усилване има само на спирачките, това има впредвид механНика
За съединителя е едно и също усилието при работещ и изгасен двигател.

Тъкмо очаквах колегата да обясни как се усилва съединителя при запален двигател и ти се намеси .. laugh.gif
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Тоя лагер не ли е шумял преди да почне да тормози ?! Щото при мен е същата работата май, но още само хърка лагера при ненатиснат педал.... Скоростите влизат трудно, но няма закономерност - когато иска си го прави.... При това, лагер и притискател "уж" ми ги смениха, като сменях и феродото.... Та за 30 хил.км незнам как се разтраква лагер, оригинален.... Явно просто не са ги сменили, ами са ги позамазали, както пряват много пъти..... Квото и да правиш брат, не я вкарвай в ТОЙОТА сервизи - само ядове после.... Но може да имаш късмет да уцелиш мераклия майстор, ама не си струва риска. Сега ще поръчвам за мойта части от Англията, оригинални от дилър на Тойота, за Круйзера лагер главина, та ако не си дал маса пари тук за съединител, пиши да спестиш някой лев.... Че тук само за феродо ми искаха 700лв, аз от Англия за 650лв си купувам пълен комплект, гарантирано оригинален.... Грешки няма, по рама се поръчват biggrin.gif Да живеят ТОЙОТА БЪЛГАРИЯ и всичките им сервизи! След техния ремонт съм похарчил 1300лв и сега имам още поне 500 да дооправя "ремонта" им........ 

-
той май е с лагер-помпа Фокуса, та може и от това да е.Akima написа:Моя грешка!![]()
BTW - на едно Фокусче като му изключиш двигателя и съединителя става твърд като педала на спирачката/все едно й е свършил вакума/ - интересно това откъде ли идва?
SUBARU Outback 3.0 H6 2005
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008