Икономичен автомобил ли е Prius?
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Re: Икономичен автомобил ли е Приус?
Че къде ще изчезне таз кирилица ? Иначе Руди се ядосва с право - има нови колеги,които просто дразнят.
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Не мога да кажа нищо за приус, поради факта че съм гарал само около 40-50км. Но на лексус хибридите (конкретно при РХ) разхода им е също много хартиен biggrin.gifprius 3 написа:Както и да е, да се насочим към Приус и да не се отклоняваме с хартиените модели на БМВ или по-скоро с хартиеният им разход!
- Rudy
- Получена благодарност: 1 път
Абсолютно вярно!Vesko написа:Не мога да кажа нищо за приус, поради факта че съм гарал само около 40-50км. Но на лексус хибридите (конкретно при РХ) разхода им е също много хартиен biggrin.gifprius 3 написа:Както и да е, да се насочим към Приус и да не се отклоняваме с хартиените модели на БМВ или по-скоро с хартиеният им разход!

На хартия градския разход на RX450h май е с цял литър по-надолу?

- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Това сигурно е по баир надолуRudy написа:Абсолютно вярно!Vesko написа:Не мога да кажа нищо за приус, поради факта че съм гарал само около 40-50км. Но на лексус хибридите (конкретно при РХ) разхода им е също много хартиен biggrin.gifprius 3 написа:Както и да е, да се насочим към Приус и да не се отклоняваме с хартиените модели на БМВ или по-скоро с хартиеният им разход!![]()
На хартия градския разход на RX450h май е с цял литър по-надолу?

Имам и снимка с 27л/100, май и нея съм я публикувал тук

- Rudy
А, не знам - снимката си е твоя - писал си 200км. предимно градско.Vesko написа:Това сигурно е по баир надолуТози разход е изключително трудно постижим. За справка карспендинг, разхода ми средно е над 10.
Имам и снимка с 27л/100, май и нея съм я публикувал тук
Което обаче доказва, че може да се постигне, ако наистина това целиш. Знаеш при какви условия се правят тестовете за разхода в ЕС. Затова наскоро ги промениха и сега вече имат нещо общо с реалния свят. Малко, ама има. Защото когато са публикувани даниите за твоя модел - стигат дотам, че шофьора е 45 кг., резервоара празен, без течност в казанчето на чистачките, колата е без рейлинг и шибидах, гумите с ниско съпротивление и напомпани до 2.8 атм.(при 2.2 по книжка), колата загряла: фарове, дисплей, радио и клима - OFF, и т.н.
Не пише обаче дали шофьора е бил с гащи...

ПП. А както вече сме стигнали до консенсус ти не влизаш в класации - в spritmonitor.de, максималния разход на 450h e 10.2, средния - 8.9, мин. 7.2
А и както вече сме писали - снимките не доказват нищо - това напр. не е по нанадолнище:

Реален разход може да се види само по сайтове като посочените по-горе.

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 360 пъти
- Получена благодарност: 395 пъти
Информацията не е представена съвсем точно...Rudy написа:.....
ПП. А както вече сме стигнали до консенсус ти не влизаш в класации - в spritmonitor.de, максималния разход на 450h e 10.2, средния - 8.9, мин. 7.2...
Правилно би било: СРЕДНИЯ разход на човека с най-тежък крак е 10.2, а средния разход на най-икономично шофиращия е 7.2л/100км...
Това не означава, че при определени пътувания не е постиган среден разход над 10.2л или под 7.2л/100км (независимо от кой шофьор)...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
Колега Приус, очевидно си приел моя коментар, като опит за заяждане или нещо такова, което уверявам те не е така.
Не съм гласувал в анкетата, защото НЕ притежавам Приус (ако преди 5 години ми няха предложили Приус на цената на Авенсиса с това ниво на оборудване (luxory) нямаше да се замисля но уви, за 39 хиляди с ДДС плюс малко над хиляда по добавките за аларма, металик и парктроник - това беше вероятно най-изгодната оферта на пазара в този момент за чисто нов автомобил
).
Колкото до квалификацията, че съм дизелджия със същия успех мога да мина и за привърженик на газта и бензина, защото от десетките автомобили, които съм имал удоволствието и да притежавам и да управлявам (лични и служебни) се оказва, че това ми е първия личен дизелов автомобил biggrin.gif
Темата я следя от създаването и ДА. Има доста информация, посочени факти и т.н. но и доста противоречива такава. Следя до колкото мога и публикации в пресата или други медии относно технологиите и не отричам тази на Тойота, а просто изразявам и други становища, а и тенденции за развитие на тази технология и търсенето на по-успешна.
Още веднъж казвам, че мненията не са ми заяждане и няма как да са. Приветствам всеки колега с избора си и с изразените впечатления и мнения
Весели празници !
Не съм гласувал в анкетата, защото НЕ притежавам Приус (ако преди 5 години ми няха предложили Приус на цената на Авенсиса с това ниво на оборудване (luxory) нямаше да се замисля но уви, за 39 хиляди с ДДС плюс малко над хиляда по добавките за аларма, металик и парктроник - това беше вероятно най-изгодната оферта на пазара в този момент за чисто нов автомобил

Колкото до квалификацията, че съм дизелджия със същия успех мога да мина и за привърженик на газта и бензина, защото от десетките автомобили, които съм имал удоволствието и да притежавам и да управлявам (лични и служебни) се оказва, че това ми е първия личен дизелов автомобил biggrin.gif
Темата я следя от създаването и ДА. Има доста информация, посочени факти и т.н. но и доста противоречива такава. Следя до колкото мога и публикации в пресата или други медии относно технологиите и не отричам тази на Тойота, а просто изразявам и други становища, а и тенденции за развитие на тази технология и търсенето на по-успешна.
Още веднъж казвам, че мненията не са ми заяждане и няма как да са. Приветствам всеки колега с избора си и с изразените впечатления и мнения

Весели празници !
- Rudy
Абсолютно си прав! I stand corrected!slowtraveler написа:Информацията не е представена съвсем точно...Rudy написа:.....
ПП. А както вече сме стигнали до консенсус ти не влизаш в класации - в spritmonitor.de, максималния разход на 450h e 10.2, средния - 8.9, мин. 7.2...
Правилно би било: СРЕДНИЯ разход на човека с най-тежък крак е 10.2, а средния разход на най-икономично шофиращия е 7.2л/100км...
Това не означава, че при определени пътувания не е постиган среден разход над 10.2л или под 7.2л/100км (независимо от кой шофьор)...

- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 217 пъти
За съжаление Приуса няма показател за средната скорост, който показател е много важен за оценката на "градското" каране. Защото понякога разликите са от земята до небето.acf_prius написа:Не, съжалявам, не съм засичал досега нито веднъж по друг начин, освен чрез бордкомпютъра. Иначе веднъж бях стигал малко над 7 градскоНе знам как го бях постигнал, но друг път не само, че не се е случвало, но дори не съм се доближавал. Извънградско пък съм писал поне два пъти за най-високия си разход - 6,3 (май, карам по спомен) с круиз контрол на 150 км/ч (по скоростомер) Бургас - София. Сори, не си водя стриктна статистика, защото не ме и интересува особено. Приятно ми е, когато постигна нисък разход и понякога го снимам, защото като съм разказвал, е имало хора, които не са вярвали, та оттам имам и "доказателствен материал" в някои случаи
За това ще те помоля да споделиш колко горе долу показва като разход, когато караш постоянно в задръствания, ако си карал в задръствания. Ама говорим за истински задръствания.
Да речем 10км да ги минаваш по часовник за 1 час. И така косвено да може да се направи заключение, че средната скорост ти е била около 10км/ч.
Разход на електричарка -> 
Разход на хибрид ->
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на хибрид ->

Разход на дизелов автоматик ->

-
62 страници отидоха за да се прелива от пусто в празно.Как не може да се разбере,че ПРИУС е един изключително надежден,евтин за експлоатация и сравнително удобен за ежедневна употреба автомобил.И как не може да се разбере,че разхода на гориво няма нищо общо с модела на автомобила,а само и единствено с шофьора който го кара в момента. Един и същи Ярис със един и същи бензин в един и същи град в един и същи ден има абсолютно различен разход ако го карам аз и ако го кара жена ми.Разликата е огромна в моя полза.Просто аз си карам икономично и това е.Всичко си е от умението и начина - няма нищо общо с модела.Така че ако някой очаква самата кола да е икономична независимо от стила на шофьора винаги ще остава разочарован.Освен ако не управлява лагерна количка.
-
Все си мисля че ако човек е вманиачен на някоя тема му трябва психиатър,а не статистически данни.Как да обесня,че разхода на една кола зависи само и единствено от водача и че една и съща кола при едни и същи други условия дава при различни шофьори различен разход.Темата задава принципен въпрос и отговора също принципно е "ДА". Но ако аз карам някой Приус разхода на бензин и на всичко друго ще е един ,а ако го кара някой друг разхода ще е съвсем друг.Какво толкова не е ясно.Хайде стига толкова вече.
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
- Not_active_user_1
На базата на какво стигна до този извод бе Веско?
@ nowyaris,
не си съвсем прав за това:
„Но ако аз карам някой Приус разхода на бензин и на всичко друго ще е един ,а ако го кара някой друг разхода ще е съвсем друг.“
Принципно е наистина така, но конкретно за Приус, както и НЕикономично да го караш, нямаш възможност да го накараш да ти харчи много. Говорили сме го това. В случая обаче става въпрос за техниката, а не за задкормилното.

@ nowyaris,
не си съвсем прав за това:
„Но ако аз карам някой Приус разхода на бензин и на всичко друго ще е един ,а ако го кара някой друг разхода ще е съвсем друг.“
Принципно е наистина така, но конкретно за Приус, както и НЕикономично да го караш, нямаш възможност да го накараш да ти харчи много. Говорили сме го това. В случая обаче става въпрос за техниката, а не за задкормилното.

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 360 пъти
- Получена благодарност: 395 пъти
Всичко е относително... Какво разбираш да ти харчи много? Убеден съм, че при умишлено неикономично каране и на Приуса мога да му докарам разход над 8л/100км.prius 3 написа:.....
Принципно е наистина така, но конкретно за Приус, както и НЕикономично да го караш, нямаш възможност да го накараш да ти харчи много. ...
Ей на сега джипа колкото и неикономично да го карам в града, не успявам да прескоча 12л/100км... При нормален извънградски път трудно скача на 8л/100км.
Къде е границата 'икономично/неикономично' транспортно средство???
Едно от най-икономичните транспортни средства гори от порядъка на 40-50 тона мазут на денонощие...
Друго, уж по-неикономично, но по-бързо транспортно средство гори и то 40-50 тона керосин за денонощие...
Та кое е по-икономичното?!
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
- Not_active_user_1
Най-точно казано - „Всичко е относително...“, както си го казал. Имам предвид, че Приуса да речем повече от 8 няма как да го накараш да гори. Газ-спирачка-газ и все така, но при спиране ти се зарежда батерията, а при газ електромотора ти помага с натрупаната електроенергия. Това ти е нещо, като ограничител, който не можеш да го прехвърлиш каквото и да правиш. При останалите го нямаш и разхода може да ти бъде безкрайна величина с някакви условни граници.slowtraveler написа:Всичко е относително... Какво разбираш да ти харчи много? Убеден съм, че при умишлено неикономично каране и на Приуса мога да му докарам разход над 8л/100км.prius 3 написа:.....
Принципно е наистина така, но конкретно за Приус, както и НЕикономично да го караш, нямаш възможност да го накараш да ти харчи много. ...
Ей на сега джипа колкото и неикономично да го карам в града, не успявам да прескоча 12л/100км... При нормален извънградски път трудно скача на 8л/100км.
Къде е границата 'икономично/неикономично' транспортно средство???
Едно от най-икономичните транспортни средства гори от порядъка на 40-50 тона мазут на денонощие...
Друго, уж по-неикономично, но по-бързо транспортно средство гори и то 40-50 тона керосин за денонощие...
Та кое е по-икономичното?!