[Чип Тунинг][Power Box] Avensis T25 2.2 D4D 2006
mirott
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 360 пъти
- Получена благодарност: 395 пъти
Re: Чип/Power Box на Авенсис 2006 2.2 D4D
Мнение от slowtraveler » 25 Окт 2012 17:49
Ами не знам кое какво е, но преди първата препоръчана смяна на масло хвърлих диференциал (полски) и лагер скоростна кутия... И двете бяха смлени...mirott написа:....Естествено, че няма 1 грамотна кутия да се прецака с 20-30...50 коня отгоре! Виж, на Тойота кутиите са друго, сигурно...!....
Ако можеш да дадеш смислено обяснение как трябва да се кара 110к.с. автомобил така, че нарочно до 75х.км да хвърли диференциал и лагер скоростна кутия - сподели, че да знам да избягвам тези режими

П.С. съединителя нямаше никакви проблеми или признаци на износване докато продадох автомобила...
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от Japanese_fever » 25 Окт 2012 22:40
Ами то много зависи от автомобила и от начина на каране.slowtraveler написа:Ами не знам кое какво е, но преди първата препоръчана смяна на масло хвърлих диференциал (полски) и лагер скоростна кутия... И двете бяха смлени...mirott написа:....Естествено, че няма 1 грамотна кутия да се прецака с 20-30...50 коня отгоре! Виж, на Тойота кутиите са друго, сигурно...!....
Ако можеш да дадеш смислено обяснение как трябва да се кара 110к.с. автомобил така, че нарочно до 75х.км да хвърли диференциал и лагер скоростна кутия - сподели, че да знам да избягвам тези режими
П.С. съединителя нямаше никакви проблеми или признаци на износване докато продадох автомобила...
Но смяна на скорости, диференциал и т.н. преди 50, а дори и 100 хил. км, за мен е ненормално.
Е, ако е някаква малка королка и я караш като на рали може да скинеш много неща.
По принцип е казано, че не трябва да се тръгва и спира рязко - това са неща които прецакват най-много една кола.
Работата е там, че някои хора не сменят масло в скоростите въобще, а някои сменят когати им скимне,
други сменят по спецификации, ама са им пробутали ментак и те работите са налице...
Някои хора сигурно си мислят, че маслото в скоростите е вечно. biggrin.gif
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
Japanese_fever
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
Мнение от Me4oKyX » 25 Окт 2012 23:25
Me4oKyX
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Мнение от Japanese_fever » 25 Окт 2012 23:31
Ако тръгваш като на рали редовно и товариш колата редовно смяната от 30 хил. км може да падне на 20 или 10 хил.,
ама това е много трудно да се изчисли... biggrin.gif
То не случайно преди във Ф1 сменяха трансмисии и двигатели след всяко състезания.
Сега вече не им позволяват да го правят, но поне маслото сигурно си сменят за всяко състезание. laugh.gif
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
Japanese_fever
-
Мнение от scorpion » 26 Окт 2012 09:34
И чифт power box да се сложат и какъв ли не още електронен и/или механичен тунинг, АВЕНСИСА ще си остане Авенсис и едва ли ще видим компания подобна на AMG да вземе и да тунингова този автомобил. Личното ми мнение е, че това е излишен разход на средства и ускорено износване на нормалния експлоатационен срок на автомобила. Автомобил предназначен и определен в mеdium upper class за семеен седан, няма как да мери мускули със спортните си събратя.
Естествено колегите тук, които имат опит и познания да правят различни експерименти и оптимизации по автомобилите си заслужават адмирации но съм 100 % сигурен, че и те отчитат плюсовете и минусите на това, което с изделието излязло от заводите на Тойота ...
Лично мнение !
П:С Апропо нямам обаче нищо против оптичния тунинг но дори и малкото снимки, които съм разглеждал ме навеждат на мисълта, че Авенсиса както и да го дялкаш нито по-добър нито по-хубав ще стане. Просто автомобила не става за тунинг ... толкова е съвършен като дизайн

Поздрави !
scorpion
-
- Благодарил/а: 20 пъти
- Получена благодарност: 29 пъти
Мнение от mirott » 26 Окт 2012 09:40
Ами елементарно - обслужваш я в оторизирани сервизи където ако изобщо се "набутат" да ти сменят нещо е от по-долните качества, караш като за последно (София-Бургас за под 3 часа, примерно) и най-важното е да е Тойота - трансмисиите не са им най-върховото постижение, забелязваме...slowtraveler написа:Ами не знам кое какво е, но преди първата препоръчана смяна на масло хвърлих диференциал (полски) и лагер скоростна кутия... И двете бяха смлени...mirott написа:....Естествено, че няма 1 грамотна кутия да се прецака с 20-30...50 коня отгоре! Виж, на Тойота кутиите са друго, сигурно...!....
Просто това, което ти се е случило е кофти съвпадение. Няма как грамотно направена кутия да се скапе толкова бързо! Ако ще и 50 коня да и качиш, като я караш разумно няма как да я строшиш или да износиш съединител!
mirott
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 360 пъти
- Получена благодарност: 395 пъти
Мнение от slowtraveler » 26 Окт 2012 13:43
На опелите ми в книжката пишеше - само се проверява нивото на маслото в скоростите, но не се сменя за живота на автомобила...Japanese_fever написа:....
Някои хора сигурно си мислят, че маслото в скоростите е вечно. biggrin.gif
И не съм имал проблеми при същия начин на експлоатация...
Затова и си мисля, че конкретната кутия не е била сметната правилно.
Факт е, че цяла серия кутии и съединители се слагат на автомобили с различни мощности.
Е да, но кутията е разчетена за най-мощния двигател, и при него може да е на границата (в границите на разумния запас, но не и презапасена както е при по-маломощните двигатели)...
Т.е. на въпроса не трябва да се гледа общо, а в детайли - ако тунинговаш маломощния двигател с 'яката' скоростна кутия/трансмисия, то навярно няма да имаш никакъв проблем от трансмисията. Но ако тръгнеш да тунинговаш мощния двигател с граничната скоростна кутия - проблема е много вероятен.
Съединителите при доста модели са различни например при 1.6 и 2.0 двигатели, което е разлика около 30-40к.с. в мощността.
А в конкретния случай не виждам вината на сервиза - маслото не е сменяно в сервиз и си е заводското в заводския експлоатационен срок..
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
Владислав
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение от zi_zi_top » 26 Окт 2012 18:21
В случая даже не става въпрос за "инженер Ганев" хххххххх laugh.gifВладислав написа:Те в завода какво разбират, бе Slow?Щом е казано от "инженер Ганев", че трябва да се сменя, значи трябва...
modedit: моля за въздържане от лични определения и намеци - темата е чисто техническа...

/slowtraveler
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
Мнение от memorex » 26 Окт 2012 19:13

memorex
Мнение от Shelby » 27 Окт 2012 09:55

За съжаление, след малко ще ми демонтират фаровете за рециклиране

След седмица ще дам отзиви, а до тогава, само... .

Shelby
Мнение от Shelby » 29 Окт 2012 13:48
https://www.facebook.com/overdrive.bg
500 Евро за истински ремап на компютъра!
Shelby
KiLLeR
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru