Не аз се правя на луд. Края на гаранцията не означава края на ресурса на колата или някой от нейните компоненти. Да не би всички коли на които гаранцията е 3 год. да се разпадат след това? Имах предвид, че има опция да се подмени само дефектиралата клетка - Зависи от много фактори и ако останалите са здрави и в добро състояние - защо да ги сменям?!Scott написа:Руди, не ми се спори, защо се правиш на луд. Ако се повреди клетка, докато са още нови нали батерията ще е в гаранция и ще ти я сменят цялата. Като се повреди елемент на 10г. батерия вследствие на wear and tear, в какво състояние ще са другите според теб?
Да не говорим, че могат да се рециклират. И сравнението с дюзите пак си идва на мястото - ако стойностите на едната дюза са влошени, каква е вероятността другите да са в норма?
Не искам да ме разбирате погрешно, няма технология или тип задвижване, което да е перфектно (бензин/дизел/газ/хибрид), но да се пише, че се очаква да се скапе веднага след изтичане на гаранцията е абсурдно - със сигурност все някога ще се повреди - въпрос на време е кога! Статистиката обаче засега говори в полза на приуса (вкл. батериите) ...